Klaassen: ‘Het mag nog wel wat sprankelender’

0815ajax-willem2_klaassen_cillessen

Davy Klaassen was na afloop van de wedstrijd tegen Willem II gematigd tevreden. ‘We hadden het onder controle vandaag. Het was niet geweldig, maar ik ben zeker tevreden over de wedstrijd. De duels winnen doen we goed nu. We zijn niet in de problemen geweest, maar het mag nog wel wat sprankelender worden’, aldus de middenvelder tegenover FoxSports. Volgens Klaassen moet ook zijn samenspel met Milik nog beter. ‘Ik sta nu dieper. We moeten elkaar beter leren vinden. Dat zal moeten groeien.

De middenvelder werd door Fox Sports uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, tot zijn eigen verrassing. ‘Ik heb niet het gevoel dat ik slecht heb gespeeld. Maar het was ook niet een van mijn beste wedstrijden. Er kwamen denk ik ook wel andere jongens in aanmerking.’ In de ArenA werd Riedewald verkozen tot man of the match.

Bron: FoxSports

Related posts

41 Comments

  1. afcabass

    We staan nog aan t begin van t seizoen, ik heb er vertrouwen in! Tot nu toe loopt alles prima voor t kampioenschap! In m’n ogen was Tete duidelijk een van de betere!

    1. JBajax

      Tete de betere? Die werd wel overlopen via de rechterkant. Alle dreiging vanuit Willem 2 kwam van rechts. Ik vond Riedewald erg goed!

      1. Rene1964

        Hij werd hoogstens twee keer in de hele wedstrijd overlopen?! Speelde verder een prima wedstrijd.

        1. creutz1977

          helemaal mee eens rene… speelde zeker een sterke wedstrijd… denk dat er weer iemand met een negatieve bril heb zitten kijken :-p

  2. War

    De punten zijn binnen !
    Verder was het wederom niet best, veel te laag tempo, het staat soms gewoon stil, niemand beweegt in balbezit, hoe opvallend weinig kansen worden er gecreëerd.
    Milik lijkt Sigi achterna te gaan en over die paljas Sanogo zullen we het verder maar niet hebben.

    1. PvL020

      Soms stil? Heel vaak zelfs daarom is het steeds tikkie breed…… En de moeilijke oplossing door het midden zoeken. Milik moet idd meer de gaten in lopen, 2 stappies naar links of rechts en je bent er

    2. Bert62

      Laat Sanogo eerst maar eens een hele wedstrijd in de basis beginnen voordat je er een oordeel kan geven.

      1. frenkynairo

        Hoef hem geen hele wedstrijd basis te zien voor een oordeel kan al zien dat ze balcontrole er niet is. Overzicht voor medespelers ook niet. En ze statistieken van afgelopen jaren is ook drie keer niks

    3. frenkynairo

      Lijkt idd net sigi te worden maar als je bij ajax in de spits wil staan hoef je blijkbaar niet af te jagen. Denk dat ze liever hebben dat je je energie spaart voor de acties die er toe doen.

  3. AFCA my World

    Het echte Ajax spel met passie en techniek heb ik nog geen enkele x gezien,hopelijk gaat het beter worden want na 2 seizoenen willen we gewoon weer genieten van Echt voetbal !

  4. Rene1964

    Nee, het was een beetje armoedig, waarbij Ajax zo af en toe een tandje hoger schakelt. En dan is het ook meteen gevaarlijk of raak. De rest van de tijd (zo’n 3/4 van de wedstrijd) is het wandelvoetbal en lijkt het erg ongeïnspireerd. De uitslag verhult weer veel. Maar goed, liever 3-0 met matig spel, dan 0-1 met mooi voetbal.

  5. JBajax

    Dat is waar maar had liever van Rhijn weer een keertje gezien aangezien hij meer snelheid heeft. Verder doet Tete het natuurlijk gewoon goed!

    1. FdB=Ajax

      Met Tete heb je wel een lefgozertje staan, daar hou ik wel van. Maar Van Rhijn vind ik aanvallend wat sterker…

  6. Didron

    Het mag ZEKER nog sprankelender! Maar heb er vertrouwen in dat nog helemaal goed gaat komen! Maar ondertussen met minder spel dus 6 uit 2 met 6-0 in totaal! Benieuwd wat de uitslagen gaan worden met beter spel!!!

  7. d4l

    just one question: is it normal that 1 team supply its goalkeeper with ball more than it supplies striker?

  8. BobbyHaarms

    Groot gelijk Klaassen, maar dit verhaaltje hebben we al te vaak moeten horen afgelopen seizoen. Heb er absoluut vertrouwen in dat onze jongens nog veel en veel beter kunnen en moeten. Het tempo moet echt veel hoger, nu leek het soms wel weer alsof ze met een boswandeling bezig waren en ging pas beter toen Lasse erin kwam.

  9. PvL020

    Joh dit horen we nu al meer. Maak het dan sprankelend door meer diepte en snelheid te zoeken en met name aan de buitenkanten. !!!!! Jullie kunnen dat want jullie staan in het veld.

    1. Toppertje

      Daar heb je m.i. 1 van de belangrijkste problemen. De buitenkant. El G. was gisteren heel matig en op links hebben we geen echte buitenspeler. Te weinig spelers met een actie of die gebruik maken van de ruimtes en dan wordt het weer voorspelbaar door het te lage tempo. De magere bezetting voorin zou wel eens het probleem van dit seizoen kunnen worden.

      1. Didron

        @ Toppertje: Ik ben er ook bang voor! Ik mag hopen dat er nog een ervaren aanvaller bijgehaald word. Maar FdB zei deze week dat de selectie rond is, behalve wanneer er nog mensen weg gaan… Ben dus bang dat er geen versterking meer komt…

      2. PvL020

        Daar heb je een punt toppertje. Sinkgraven is ook niet de echte linksbuiten en twijfelt ook te veel. El Ghazi moet niet steeds in de bal komen, maar de lopende speler worden. Laten we Cerny maar proberen, lekker fris!

  10. -buitenkantje rechts-

    Een paar dingen zijn me opgevallen.. De duelkracht . Spelers zijn veel feller op de bal. Achterin stond het goed. Ook de lange val naar voren wordt nu niet meer geschuwd. Uitblinkers van dit team zijn Riedewald en Dijks achterin.. Gudelj en Klaassen op het middenveld.. El Ghazi voorin.

    Tegenvallers vond ik Sinkgraven en Milik.. Kwamen veel te weinig in het stuk voor. Positief vind ik dat FdB al heeft laten doorschemeren met dit elftal verder te willen. Eigenlijk wat ik na de wedstrijd tegen Rapid Wien ook al zei.. Laat het team staan dat speelde in de eerste helft tegen Wien en zorg dat dat team ingespeeld raakt.

    Met bv Heitinga, v Rhijn, Fischer, Muric, v Beek, Muric op het vinkentouw hebben we gewoon een erg goed team!

    Twee gespeeld.. 6 punten.. 6 doelpunten voor, 0 tegen. Super begin!

    1. Schnabbel en Babbel

      Kijk, zo kan je ook naar de start van een nieuw seizoen kijken. Met name de lange bal van achteruit is goed om weer terug te zien. Sinkgraven moet het gevoel terug krijgen maar dat komt ook wel goed. Prima verwoord BR

  11. Schnabbel en Babbel

    Alleen …… Muric is geen tweeling voor zover ik weet. Er is er maar eentje 🙂

  12. Velibor

    Wat nou paljas dat jong heeft amper meegedaan ben ik niet mee eens ,die krijgt zen kans nog wel.

  13. Geroldkohlen

    als we nou nog niet kunnen sprankelen tegen willem 2, dan is er nog genoeg werk aan de winkel!

      1. Geroldkohlen

        gedaan niet geheel mee eens, waarom niet om dat we nu 2 westrijden gespeeld hebben tegen met alle respect tegen een leeg gekocht AZ en tegen willem 2, laat ze zich maar eerst bewijzen tegen over de lampen en de kakkerlakken! nog steed vind ik dat routine nodig heeft, en aangezien heitinga het blijkbaar niet is had je dat moeten halen en op dit moment voor in de verdediging! ik blaas nog niet hoog van de toren, eerst maar eens of dit team ons naar de poule fase naar El kan brengen en ons naar de volgende ronde kan loodsen!! en in competitie wil ik het eerst nog wel eens tegen de betere teams dan az en willem 2, zoals de kakkies en de lampen!

  14. Ramon1

    Klaassen heeft in z’n interviews altijd de perfecte woorden vind ik en op het veld werkt die echt voor z’n geld echt een speler waar ik respect voor heb

  15. Harryb40

    Als je kampioen bent einde van het seizoen hoor je niks meer over de wedstrijd van vandaag

  16. Gertje

    Laten ze eens abonnement nemen op Engels voetbal , gisteren Manchester city tegen Chelsea om je vingers bij af te lijken toch ,

Comments are closed.