Selectie voor duel met Willem II, Cerny geselecteerd

opstelling_ajax

Frank de Boer heeft zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd met Willem II van aanstaande zaterdag. Vaclav Cerny maakt ook deel uit van de selectie dus bestaat de kans dat de 17-jarige speler zijn debuut voor Ajax 1 gaat maken. Amin Younes en Viktor Fischer komen zaterdag niet in actie. Beide spelers zijn hersteld van een blessure maar zullen aanstaande maandag eerst 45 minuten spelen in Jong Ajax. Ajax – Willem II begint zaterdag om 19:45 uur.

Selectie Ajax:
Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
John Heitinga
Riechedly Bazoer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Yaya Sanogo
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Vaclav Cerny

Bron: Ajax.nl

Related posts

56 Comments

  1. antonajax

    Doet het bij jong Ajax tot nog toe erg goed! Zet m op jongens! We gaan weer voor de 3 punten!

        1. Bert62

          Je moet niet verschieten als hij er 1tje in knalt voor WII De Boer zal er later wel weer op terugkomen als ie grote spijt heeft

          1. Velibor

            Haha lach me een deuk als we winnen met 3-2 en Zivkovic maakt er 2 voor hun dan word ie in de winterstop al weer teruggehaald !

          2. SPHAFCA

            Zat jij alleen in de trein naar Duivendrecht ik en een maat vroegen hoeveel het zou worden en die zei 3-2, 2x zivkovic. Misschien was jij het haha

      1. Nick1234

        Hij heeft toch pas twee wedstrijden Voor Jong Ajax gespeeld in de jupiler league? (vorig seizoen zijn debuut) hoe dan ook een erg getalenteerde aanvaller

  2. Mokum76

    Knallen mannen! Goede lijn van vorige week nu doorzetten, dat zal zeker vertrouwen geven!

    Met kerst kampioen toch?! ?

  3. Leefieg

    Gelukkig maar dat er een extra aanvaller op de bank zit!! Vorige wedstrijden kon ie de hele verdediging wisselen mocht hij meer dan 3x wisselen

  4. Didron

    Mooi!!!!! Vaclav (Cerny) is ein-de-lijk een keer geselecteerd!! Ik hoop dat hij zijn debuut maken mag! En dan het liefst, zoals het vaak met debutanten gebeurd, ook scoort!!

    1. Boristja

      Ein-de-lijk lijkt me overdreven de beste jongen is 17 jaar! Groot talent daar niet van maar het is niet dat hij al jaren er tegen aan zit en nu eindelijk mag spelen. Al met al hopen op minuten en een goal zoals dat hoort bij een Ajax debutant!

      1. FdB=Ajax

        Hij is inderdaad nog heel jong, maar laat al wel een tijd zien wat hij kan. Vooral dit seizoen scoort hij aan de lopende band..
        Ben heel benieuwd!

        1. Boristja

          Hij draait inderdaad
          Op volle touren maar ben altijd van mening dat je jonge jongens rustig moet brengen! Hij komt er wel!

    1. Geroldkohlen

      zeker wel belangrijk, er is geen balans in dit elftal, allemaal talentvolle jongetjes maar te weinig mannen! cerny geweldige talent maar het word steeds jonger en op deze manier gaat het nog heel lang duren voordat we meedoen in europa! en de andere kant van de medaille is dat we nu spelen tegen willem 2 dit soort wedstrijden zijn idd goed om de jonkies te laten spelen, net als tegen excelsior, cambuur dat soort clubs.

      1. Schnabbel en Babbel

        Als je vanaf je 18e 19e in de basis hebt gestaan klopt dat inderdaad. 3-4 jaar ervaring.

  5. Rene1964

    Haha inderdaad geen ervaring, maar hij is wel iemand die een erg constant seizoen heeft gedraaid en dat niveau nog steeds heeft. Maar goed, ook de beste voetballers krijgen met een vormdip te maken. Ik zie in hem toch wel ons grootste talent, met Nouri en van Beek kort daarachter aan. Zou wel mooi zijn, als hij zijn debuut zou mogen maken. In de regel betekent dat, dat Ajax op een riante voorsprong staat. Een doelpunt (hij dus) zou natuurlijk helemaal in de traditie passen.

  6. Rene1964

    Hoop trouwens wel dat de Boer en co een goede afspraak hebben gemaakt met de Ajacieden, dat zij twee mindere wedstrijden in het jaar mogen en moeten spelen. Tegen ons dus.

  7. Ajax nr 1

    Dat Cerny in de hoofdmacht mag meedoen sta ik zeker achter maar moet dat nu al? Het elftal is nog niet eens in balans en ik denk ook dat je Cerny nu te vroeg brengt. Je moet je talenten beschermen en mee laten spelen als je sterk genoeg bent. Ik ben echt bang dat deze Cerny ook zoveel shit over hem heen gaat krijgen als ook hij nu faalt dat dat voor zijn zelfvertrouwen niet goed is en dat hij dan juist in een vormcrisis komt. Het is zeker verdiend dat hij op de bank mag zitten maar zet eerst het team op poten en zet de verdediging goed en breng dan pas je talenten zodat die inderdaad rustig gebracht kunnen gaan worden. Deze jongen is pas 17 jaar en het is leuk en aardig voor hem maar ik vind het nog te vroeg. Zet eerst maar spelers in het veld die de lijnen uitzetten en goed coachen want dat zal hij zeker nodig hebben. FdB gaat nu voor het jongste team in de eredivisie ooit denk ik. Van de afgelopen wedstrijden heeft Frank niet geleerd ben ik bang voor. Vergis je niet in Willem 2 aub.

    1. woody79

      gelijk het is ook alleen maar bankvulling. maar goed hij zal 3 minuten meedoen als we 3-0 voorstaan

    2. Geroldkohlen

      helemaal eens als er nou in ieder linie een speler staat die genoeg ervaring heeft , ook internationaal! dan kunnen de jongkies daarop leunen! nu moeten ze allemaal al in het diepe gegooid zonder te kunnen zwemmen!

      1. Schnabbel en Babbel

        Zwemmen kunnen ze prima. Nu alleen van 25 meter naar 50 meter bad. Verzuipen doen ze niet, gaat om uithouden en doorzetten. Mensen met teveel en te lang ervaring zijn ook vaak vast geroest in hun eigen gewoonten. Drie vier jaar ervaring is mooi en ze staan open voor verandering. Dit ga je nu terugzien bij Ajax. Hooguit een enkele oude rot maar dan niet perse basis. Zoe destijds Poulsen en nu Heitinga.

        1. Geroldkohlen

          heitinga heeft nog niks gespeeld! je moet wel spelers met ervaring hebben die spelen! en Europees gezien zijn we wel verzopen! poulsen, heitinga types zouden van waarde zijn als ze speelde vooral belangrijke wedstrijden! net aks rijkaard, blind, galasek, davids ,gabri waren oudjes die zeer helangrijk waren in onze elftallen vooral voor de jonge jongens!

          1. Schnabbel en Babbel

            We zitten aan het begin van het seizoen hoor voor als je het nog niet wist 🙂 Rapid verliezen was gewoon niet nodig en niet aan afwezigheid Heitinga te wijten. Dat is achteraf gelul en als als als.

  8. steddie eddie

    cerny gaat vandaag scoren en halverwege dit seizoen wordt hij basis speler let maar op

Comments are closed.