De Boer: ‘De beslissing om Dijks toen weg te sturen was niet makkelijk’

0717ajax-wolfsburg_dijks

Mitchell Dijks draagt weer het mooie Ajax-shirt om zijn schouders nadat hij na een periode bij SC Heerenveen en Willem II is teruggekeerd in de Arena. Frank de Boer is content met de ontwikkeling van Dijks en geeft toe dat de beslissing om Dijks toentertijd weg te sturen geen makkelijke was.

Dijks doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte zijn debuut in het eerste elftal. Toch werd Dijks een jaar geleden te licht bevonden door de technische staf bij Ajax en vertrok hij naar Willem II. In Tilburg groeide Dijks uit tot de vaste linksback en groeide hij fysiek en mentaal met de week. Inmiddels heeft Dijks een vaste basisplaats bij Ajax en daar is De Boer blij mee. ‘Ik heb gezegd dat ik het zonde vond om hem te laten gaan. Op dat moment was hij het vijfde wiel aan de wagen, terwijl hij wel de potentie had om een heel goede back voor Ajax te worden, met zijn lengte, snelheid en goede voorzet. Ik ben blij met de ontwikkeling die hij nu doormaakt’, zo laat De Boer weten tegenover Ajax TV.

Bron: Ajax TV

Related posts

72 Comments

      1. De Ajacied

        Het is een topper geworden en hoe je loopbaan ook loopt dat maakt niets uit
        Laat je voeten spreken Mitchel, dan komt alles goed zelfs oranje ga jij dan halen, toch?

    1. AFCA my World

      Grootste fout ooit gemaakt,nooit begrepen ook, maar hij maakt nog wel veel meer fouten, zijn tijd zit erop !

    1. dickst14

      ja . ik ook en wie niet? frank de boer. is zijn goed recht en is eerlijk genoeg om toe te geven. kanjer van een trainer

      1. Litmanen

        Ik vind De Boer een geweldige trainer, maar je bent geen kanjer omdat je een fout van een miljoen maakt en het daarna toegeeft…..

        1. dickst14

          de meesten geven niet toe en iedereen maakt fouten. het is ook niet makkelijk om in te schatten hoe een speler zich ontwikkeld. velen haken af en een enkeling komt sterker terug. je kunt niet 500 spelers aanhouden om geen fout te maken. is trouwens nog duurder ook.

          1. Litmanen

            Bij twijfel verhuren, De Boer twijfelde dus heeft een hele dure fout gemaakt. Ze zijn nu voorzichtiger. Andersen niet verkopen maar eventueel verhuren. Serrero zou ik nooit verkopen maar ook verhuren. Vorig seizoen dankte De Boer God nog op zijn blote knietjes dat hij geen Afrika-cup deed, nu zet hij hem bij de vuilnisbak. Dat zijn geen verstandige beslissingen, maar gebaseerd op: hoeveel mensen heb ik en hoeveel salaris kost me dat.
            Dat is boekhouden op het voetbalveld. Ajax is de enige “top” club die zo handelt.

            Twee blessures op het middenveld en je hebt zo iemand hard nodig. Dit soort zaken zorgen er volgens mij voor dat Ajax de aansluiting met de Europese subtop mist.

            Dan maar een niet zo jong Jong Ajax. Laat die jonge gassies van 17 nog lekker in de À voetballen en zorg dat je aanvulling vanuit het B elftal volwassen is. Zo heeft Ajax destijds 3 Europacups gewonnen.

          2. antonajax

            Ajax won op die manier zoals jij zegt geen 3 Europa cups..(71/72/73) maar ze wonnen er op die manier 1 en dat was in ’95
            Leer de geschiedenis van je club! Je speelde immers zelf in dat elftal toch?! 😉

          3. Litmanen

            Nee, in 71-72-73 was Ajax2 een groep spelers die je zo door kon schuiven naar het eerste. Direct volwassen en op niveau.
            Kijk maar eens naar de invallers, ook op eredivisie niveau uit die tijd. Bijna allemaal de twintig gepasseerd.

          4. Widi

            Weet niet of dat volgens de regels kan. Die zijn veranderd of worden veranderd om niet teveel ouderen in een “jong” team toe te laten

  1. Mokum76

    Hij was toen teveel bezig met randzaken. Als je nu ziet hoe goed het hem gedaan heeft kan je niet zeggen dat het een slechte beslissing was!

    Ok, nu heb je hem terug moeten kopen, dat is jammer. Maar er is geld zat, zeker voor dit soort toppers!

  2. Komen

    Kan alleen maar hopen dat we al die mooie woorden aan het einde van het seizoen nog steeds zeggen. En laat hem na 3 leuke wedstrijden nou niet meteen de hemel in prijzen. Voorlopig gaat het goed en aan hem om het verder vast te houden. Go Dijks!!

    1. Mokum76

      Dat is natuurlijk waar, maar het is wel fijn om weer een sterke kerel in de achterhoede te zien.

  3. bobin

    Had hem dan gewoon verhuurt in plaats van verkocht. Ik had het niet raar gevonden als hij niet terug had willen komen

    1. PvL020

      Dat is een keuze om te verhuren of te verkopen…… Vaak spelen verhuurde spelers namelijk niet of nauwelijks

  4. Joep

    Het is een prima beslissing om hem terug te halen. Achteraf is makkelijk praten. Hij kan zich nu verder ontwikkelen bij Ajax.

  5. Iceman

    Ja men zegt altijd van je fouten moet je leren zo leert ook Frank De Boer en de hele technische staf nog eens wat… Ik ben in ieder geval heel blij met Dijks nu Urby nog een contract geven en als stand in voor Dijks en we hebben het kampioenschap zo goed als binnen? ?

  6. Gmail iwan

    emanuelson moet terug komen als vervanger voor die natte labrador boilesen maar dan moet frank kiezen tussen dijks en urby

    1. paullus

      Er zal gerust wel wat wezen met Emanuelson anders had hij wel een club gehad
      En hij heeft trouwens bij Ajax ook een tijd als een natte krant gespeelt

  7. Royb020

    Ik ben heel blij dat ie terug is!! Ik verheug me nu al op de duels met Katwijkse hoerenjong in dat hele vieze 010 shirt!!

  8. Didron

    Mitchell Dijks… wie kent hem niet? Mitchell Dijks, Mitchell Dijks, is een echte Ajacied!!! Wat een baas, destijds al, bij Heerenveen en Willem II ook!! TOPPER!!!

  9. quadsboy

    Eigelijk wel want die tijd was die ook niet zo rijp voor de 1e maar heel sterk terug gekomen Dijks vooral door gaan

  10. Ramon1

    Zeker hoe dijks opkomt zullen veel mensen van tegenstander niet blij mee zijn ik was sceptisch maar zag hem toch goede dingen doen aanvallen als die verdedigend z’n mannetje maar staat good luck dijks

      1. Geroldkohlen

        stand in voor dijks en je kan hem voor de hele linkerkant gebruiken en zelfs op 10 kan je hem zetten als het moet!!

        1. Schnabbel en Babbel

          Dat is het dus. Hij is juist geen standin voor Dijks. De lb positie is veruit zijn zwakste positie. Op die plek heeft hij juist gefaald en die plek wil hij zelf ook niet.

          1. Geroldkohlen

            niet mee eens op linksbuiten zijn nu al problemen, en de kwaliteiten van emanuelson is zijn trap en het mee opkomen dar vind ik dijks nog niet sterk genoeg in mist nog snelheid wat dat betreft hij probeert het wel tenminste dus ik denk dat met die 2 een goede bezetting pas hebt, want het urby is veeeel beter dan boilessen! ondertussen is hij veel beter geworden op de linksback positie verdedigend gezien, en laat staan dat hij ervaring mee brengt in deze groep! en urby heeft altijd goed gespeeld voor ajax!

          1. PvL020

            Ja ok, maar je hebt inleveren en inleveren en zelf zegt Urby ook dat hij nog afwacht, dus “als” er dan een betere komt is hij weg. Ik denk zelf dat “als” Ajax iets wil doen ze wachten tot de laatste minuut.

          2. Geroldkohlen

            hij roept al een tijdje terug te willen naar ajax het feit dat hij bij ajax zijn conditie op peil wilt houden zegt eigenlijk al genoeg!

  11. Geroldkohlen

    over het wegsturen en verhuren gesproken, wat speelde becker en menig goed bij pec zwolle zeg, en een mooie goal van becker!

    1. PvL020

      Bij PEC ja, spelen iets anders niet qua stijl maar wel qua druk op het elftal. Bij Ajax is er altijd druk

  12. DennisTheMenace

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m verdedigend nogal matig vind. Hierboven lees ik louter positieve dingen, dan zal ik ’t wel fout hebben. Hij heeft in ieder geval wel body en een goede voorzet, we zullen zien waar ie eindigt.

  13. Wandapanda

    In het Nederlands elftal en over een paar jaar naar een mooie buitenlandse club. Knap hoe deze jongen zich terug geknokt naar Ajax en het eerste. Van Basten zat al op de tribune om te kijken hoe hij speelt. Prachtig om dit te zien.

  14. toonvs

    Waar hebben we het weer over Frank. Hij is snel prima heeft een goede voorzet prima. Ik leest niks of hij goed kan verdedigen ze man kan houden enz. wat het belangrijkste is voor een verdediger. En Wat toch het belangrijkste van verdedigen is.

  15. Wandapanda

    We gaan het zien Toon. Ben met je eens dat het nog wat te vroeg is om de vlag uit te hangen. Kom er over een paar wedstrijden nog wel eens op terug. Heb hem verdedigend nog niet echt kunnen beoordelen. Kijk meer naar zijn offensieve daden. En die krijgen wat mij betreft een ruime voldoende.

Comments are closed.