Opstellingen AZ – Ajax

opstelling_ajax

Ajax begint om 12:30 uur aan het nieuwe seizoen en doet dat met een uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Frank de Boer heeft noodgedwongen één wijziging aangebracht in zijn elftal. Door de afwezigheid van Viktor Fischer speelt Daly Sinkgraven op zijn plek. Nemanja Gudelj, die vanmiddag tijdelijk terugkeert bij zijn oude club, begint als linkshalf.

Opstelling AZ: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps, Van Overeem, Henriksen, Ortiz, Haye, Dos Santos, Janssen

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik, Daley Sinkgraven.

Related posts

87 Comments

    1. dannyafca

      John is nog niet fit genoeg! Ze zijn hier hard voor aan het werken, en dan krijgt hij een basis plek! Zo staat op de site van Ajax Primeur

    1. Adje

      Natuurlijk niet, positief blijven joh!! Vandaag vol gas, eerste 3 punten pakken en zorgen voor aanvallend voetbal!! Komt allemaal goed dit kampioensjaar!!!

  1. jessey1994

    prima opstelling. enige twijfelpuntje misschien veltman/heitinga.. maarja veltman staat er ook al een aantal jaar en tegen az moet het in principe geen probleem zijn!

  2. quadsboy

    Ben met een lekker gevoel opgestaan dat we az gaan verslaan ik hoop niet dat ik het mis heb

  3. quadsboy

    Nou we zullen zien wat Veldman vandaag doen hoop geen fouten meer van niemand eigelijk

  4. Rene1964

    Qua namen in beide elftallen zeg ik dat we zouden moeten kunnen winnen. Echter kijkende naar wat er allemaal fout gaat denk ik toch dat we minimaal punten gaan verspelen. Ben zelfs bang voor een 2-0 verlies!

  5. hubert

    stelletje negatievelingen heitinga zat bij zijn vorige club op de tribune schei eens uit met die onzin dat heitinga zo goed is. natuurlijk is hij ervaren maar weer het elftal door elkaar husselen heeft totaal geen zin ik heb vertrouwen in mijn club ajax en ook in frank de boer maar er zijn hier supporters die alleen maar negatief zeiken stop er nou eens mee ik ben 65jaar ik ben al vanaf 15 jaar supporter van Ajax heb de geweldige tijd meegemaakt cruif Neeskens keizer suurbier swart enz enz. ik blijf door dik en dun ajax supporter ook al lopen er nog zoveel negatievelingen hier rond als we dadelijk van AZ winnen zijn die negatievelingen weer ajax supporter en vinden ze frank de boer weer een goede trainer.

  6. Rene1964

    Da’s echt onzin wat je op het eind schrijft HUBERT. Velen zijn negatief, omdat ze het huidige beleid niet begrijpen. Je hebt nl wel ervaring rondlopen, maar je gebruikt die niet! Nog belangrijker: er wordt slecht ingekocht, terwijl onze grootste concurrent wel GOED inkoopt. Zelfs F weet Elia te kopen!

    1. toon61

      helemaal mee eens Rene 1964 , zo is het en niet anders , en dat met meer als 100 miljoen op de rekening

    1. qazqaz

      El Ghazi 2x gescoord (tot nu toe), maar ik bemoei nie..
      Naja.. volgende keer gewoon vertrouwen hebben.

  7. Rene1964

    Uhm, de gemiddelde leeftijd ligt weer erg laag. Ajax 1 heeft de leeftijd van jong Ajax. Jong Ajax heeft de leeftijd van de A junioren (wat minder erg is uiteraard). Hopelijk komt er ook nog een tijd, dat de gemiddelde leeftijd van Ajax 1 rond de 25 (minimaal) gaat komen, maar ik ben d’r bang voor. Onze competitie loopt helemaal leeg verdomme!

  8. toonvs

    . Frank blijft een boomstam voor zijn kop houden. Gisterenavond hebben jullie kunnen zien hoe belangrijk ervaring is in vorm van Kuyt
    Die zijn ploeg op sleeptouw nam.

  9. afcatheone

    dat het tegen rapid mis ging wil niet zeggen dat we ineens niet meer goed zijn ook nu zie je weer dat we echt wel kwaliteit hebben dus niet zo negatief en gewoon blijven steunen

  10. Rene1964

    0-3 bij rust, wie had dat gedacht. Ik niet. Vond AZ wel het betere van het spel hebben in de eerste 35 min. Hopelijk zo dadelijk niet direct een tegengaan, maar direct voor de 4e gaan, om zo AZ geen enkele hoop te geven.

  11. Didron

    Heb tot nu toe genoten van de eerste helft! Hoop dat de jongens ee nog een paar maken! Staan we meteen aan kop, waar we ook horen!! WZAWZDB! Ajax Goden, super joden!!!

  12. Velibor

    Tja schiet mij maar lek,3 goals haha niet te geloven,nou dat is wel laatste wat ik verwacht had maar goed nog een paar erbij zou ik zeggen ,zijn de heren eindelijk wakker geschud want het lijkt er wel op?

    1. toon61

      Eerlijk is eerlijk ,veldman heeft het deze game goed gedaan , het leek wel of hij wakker was geworden , zo aanwezig , en bezig .

  13. Heldenzoon

    Heerlijke volley pass Sinkgraven. Tete timing in tackles, Veltman speelt degelijk. Nu nog een goal van Yaya and life is good..

  14. hubert

    en heren negatievelingen opeens weer supporter? Kom op zeg in voor en tegenspoed en voor de azijnzeikers hier ga gerust jullie gang jullie horen echt niet bij ajax supporters ook al denken julie zelf van wel niemand hoeft het met me eens te zijn maar bij jullie is het nooit goed word er gewonnen met minder voetbal liggen weer een aantal mensen te zeiken verliezen we met goed voetbal ? ook weer niet goed wat willen jullie eigenlijk?????? bah bah bah

  15. hubert

    echt waar Rene 1964 jij behoort tot de categorie negatievelingen en ajax supporter onwaardig je zeikt over het minste geringste egaal wat je voor antwoord geeft ik neem jou echt niet serieus sorry

  16. Rene1964

    Tja HUBERT, respect voor je (jullie) positieve houding. Echt! Maar ook ik ben Ajax supporter in hart en nieren, alleen hoef je geen Nostradamus te zijn, om te weten dat een (te) jong elftal nog veel punten gaat verspelen. Bedenk dat ook AZ een erg jong team heeft. Wil je een constant(er) seizoen gaan draaien, moet die leeftijd echt omhoog of we zullen van tijd tot tijd de ervaring die we hebben, moeten gaan gebruiken. Ik heb de wedstrijd gezien en ben niet 1 keer negatief geweest!

  17. hubert

    sorrie Rene 1964 voor mijn felheid maar als ik hier dingenlees dan denk ik jongens kom op zeg ik snap het wel hoor maar probeer nou eens in te zien met zijn allen dat ajax jeugd opleid en ja ik weet het ervaring is nodig maar dat wil niet zeggen dat we dan heitinga en weet ik niet allemaal moeten opstellen jonge spelers maken nu eenmaal meelr fouten en ik snap best dat het dan soms iritant word ook ik zou Gr
    aan dingen anders zien maar iedereen heeft het beste voor net ajax probeer dan a.u B. jullie kritiek positief te verwoorden. en naturlijk zullen we ook weer eens verliezen

  18. Beer van de Meer

    Hubert, ik vind een sorry niet op zijn plaats voor een supporter die zijn club openlijk steunt. Sorry, moet van anderen komen.

  19. Rene1964

    Thnx HUBERT.
    Overigens vond en vind ik niet dat Heitinga er in moest staan, ik pleit er wel voor om de gemiddelde leeftijd van dit te jonge Ajax omhoog te krikken naar minimaal 24 of 25 jaar. En NIET door een enkele 30er erin te zetten. Ik bedoel echt over de gehele linie. Dus meerjaren contracten geven en spelers niet meer zo snel en gemakkelijk verkopen. De jongste talenten kunnen immers ook eerst worden verhuurd. Zo komen ze ook aan speeltijd en ervaring, voordat ze bij Ajax in het eerste komen. Een enkeling kan dan alsnog 18 of 19 zijn.

  20. hubert

    Ik snap jou heel goed Rene maar geef het de tijd en ja ik ben zo eerlijk te zeggen dat ik me ok wel eens erger maar als iedereen maar negatief is word het nooit wat als alle supporters en dan bedoel ik iedereen nu eens achter de club of team of jongens gaat staan zowel in goede naar vooral in slechte tijden dan word het anders neem van mij aan dat die jonge gasten die kritiek meenemen en dat ze dat niet fijn vinden en zich ook aantrekken waardoor de prestatie achter uit kan gaan het zijn maar mensen he

    1. Beer van de Meer

      Vooral die jonge gasten lezen deze fora ook. Veel geld verdienen maakt niet dat je dan beter tegen genadeloze kritiek moet kunnen. Daar gaan veel mensen voor het gemak hier wel van uit. Het maakt de jongens juist kwetsbaarder en het heeft vaak een directe invloed op hun spel. Het zijn niet allemaal nuchtere types als klaassen. Vooral jongens als el Ghazi zijn er super gevoelig voor.

      1. Rene1964

        In deze (jouw) context dan een extra pluim voor Veltman! Ook hij kreeg enorm veel kritiek te verduren. (Niet van mij overigens)

  21. Rene1964

    Daar ben ik van overtuigd BEER. Een reden temeer om NOOIT op de man zelf te spelen (op voetballers persoonlijk, bedoel ik en jij dus ook). Ik heb het zelf 99,99% over het systeem, aankoopbeleid of de bedoeling van de staf zelf. Spelers persoonlijk aanvallen lijkt me sowieso niet slim nee!. Daarnaast kunnen zij er niets aan dan dat dit Ajax zo jong is! Het beleid wel.

      1. Beer van de Meer

        We zitten grotendeels op dezelfde lijn rene1964. Het hele beleid etc. Is een ingeslagen weg waarvoor gekozen is voor minimaal 5 jaar. Het lukt of het lukt niet. Al te grote aanpassingen moet je niet doen, kleine wel. Die kans moeten ze ook krijgen. Ook zij mogen natuurlijk kritiek krijgen maar ook gewoon en gefundeerd. Dat mis ik helaas bij velen hier. Als ik jou bij dit topic zo lees zeg ik: positief maar kritisch en daar is toch niks mis mee. Velen doen gewoon aan anoniem schelden en dat getuigd van grote zwakte. Op naar de volgende overwinning 🙂

Comments are closed.