Emanuelson geniet bij Ajax: ‘Ik ben blij dat ik er ben’

0807emanuelson

Urby Emanuelson zit momenteel zonder club. Frank de Boer stemde in toen zijn voormalige pupil vroeg of hij in Amsterdam zijn conditie op peil mocht brengen. De zeventienvoudig Oranje-international heeft het naar zijn zin bij Ajax. “Ik ben blij dat ik er ben”.

Ofschoon hij er jarenlang kind aan huis was, was het even wennen voor Emanuelson toen hij door de poorten van De Toekomst liep. “Ik zie veel nieuwe gezichten en er is heel veel verbouwd”, aldus Emauelson tegenover Ajax TV. “Het is bijna een heel nieuw complex. Het is lekker om met de groep mee te trainen en ik ben blij dat ik er ben. Er lopen veel talenten rond, die een goed niveau hebben. Voor mij is het lekker meters te maken, daarvoor ben ik hier.”

Nu Emanuelson een transfervrije status geniet lijkt een hereniging met zijn jeugdliefde nog niet eens zo’n gekke gedachte. “Je denkt weleens terug aan de tijd dat je achttien was, toen je net de stap naar de selectie zette. Ik weet niet voor hoe lang ik hier ben, maar als de jongens vragen hebben kunnen ze bij mij terecht. Ik ben hier eigenlijk voor mijn conditie. Ik ben transfervrij en op zoek naar een club. Ik neem daar mijn tijd voor. Ik heb genoeg aanbiedingen gehad, maar die waren niet interessant genoeg. De beslissing die ik neem moet goed voelen.”

Bron: AjaxTV

Related posts

69 Comments

  1. De Ajacied

   Ja laat Urby lekker ballen bij Ajax, ik denk dat je er meer aan hebt als aan Heitinga

  2. Bert62

   Hij geeft zichzelf op een presenteer blaadje aan. Maar de ogen van Overmars en consorten willen maar niet opengaan

  3. barkes88afca

   Uiteraard ziet iedereen Urby graag terug komen, maar volgens mij zijn de meeste mensen vergeten wie zijn zaakwaarnemer is!! En ik kan je beloven, daar doet Ajax geen zaken mee..

  1. Remco425

   Hij wil graag terug en zit zonder club. Dan zal hij niet teveel aan salaris vragen lijkt me

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat het meerendeel sympathie-likes zijn.. Begrijp ik heel goed.. De realiteit is dat Urby na Ajax niet veel gepresteerd heeft en continu op de reservebank of tribune heeft moeten plaatsnemen. Ook bij Ajax stond hij destijds behoorlijk onder vuur omdat hij zijn verdedigende taken slecht uitvoerde..pas toen hij onder destijds v Basten links buiten werd gezet begon hij goed te spelen..
    Op links buiten hebben we nu Fischer, Younes en eventueel Sinkgraven… en ook Muric kan daar spelen. Hoe groot de gunfactor ook is, nee geen contact mij betreft.

    1. Remco425

     Ik denk dat hij nog wel degelijk wat toe kan voegen aan dit jeugdige Ajax. Hij brengt ervaring mee terwijl hij nog lang niet te oud is en heeft bij AC Milan een goede periode gekend. Heeft ook met vertrouwente maken.

  1. FdB=Ajax

   Inderdaad. Een verdediging met:
   Emanuelson – Riedewald – Heitinga – Tete
   …lijkt me een mooie mix van jong en oud

    1. Beer van de Meer

     Didron, hoe oud ben jij? Als linksback was Urby juist NIET goed. Dus Dijksheeft wat dat betreft niets te vrezen.

     1. Didron

      @ Beer: 41. Mijn reactie was op de opstelling van FdB=Ajax, waarbij Dijks niet speelt!! IK vind inderdaad ook dat Urby niet op LB moet! Dus stop met zeiken op mij, en lees een bericht goed! KLEUTER!!!

 1. Roberto

  Hoop dat Urby Emanuelson een contract gaat afdwingen want routine kunnen we wel gebruiken.

   1. Roberto

    Denk dat Frank de Boer inmiddels wel weet dat hij met alleen jeugdspelers niet verder gaat komen. Hij zal nu toch wel geleerd hebben?

 2. Sazzz

  uit die woorden klinkt niet echt dat Ajax een optie is. maar goed, dat had hij eerder al gezegd

 3. Mokum76

  Tijd voor zo’n routinier om een keer genoegen te nemen met minder salaris, een jaartje bij Ajax te spelen en te focussen op zijn spel! Dan komen er wel weer betere aanbiedingen.

  1. CactusMokum

   het zou wel misschien goed zijn om het salaris plafond iets te rekken om spelers te behouden en andere spelers het aantrekkelijker te maken om te komen!

 4. Geroldkohlen

  ik hoop echt dat je een contract krijgt!!!! eigenlijk is het een must! de concurentie koopt en haalt versterking en wij doen gewoon lekker niks na zo’n blamage van afgelopen week!

 5. quadsboy

  Wij zij ook blij dat je er bent Urby we zouden nog blijer zijn als je een contractje kon krijgen

  1. Madmike

   Dames en Heren, jullie weten allen hoe moeilijk het is voor Marc “Dagobert” Overmars om de club beurs te trekken. Als we nu eens tijdens de eerste wedstrijd als supporters een boodschap afgeven in het stadion? Misschien dat ze dan eens wakker worden. Rug naar het veld toe met een banner? Marc open je ogen, Urby kan niet duidelijker wezen.

 6. CactusMokum

  kom op Ajax laat je ambitie zien en contracteer deze Ajax man!! juist dit soort spelers hebben we nodig.

  tevens geef je een goed signaal aan de spelers die nu nog in het buitenland spelen zoals Huntelaar etc om snel weer terug te keren naar ons Ajax!! zou mooi zijn

 7. Ed96

  Je kan hem wel een contract aanbieden, maar Frank zet toch alle ervaring op de bank, het moet zo jong mogelijk

 8. ritchy

  hij houdt zijn conditie niet voor niets op peil bij zijn jeugdliefde dus Marc en co sla je slag een goede speler en nog gratis ook

 9. Joep

  Ik vermoed dat hij de komende twee weken kijkt of hij nog een aanbieding krijgt van een club die hij interessant vindt. Mocht die niet komen dan zal hij een contract tekenen bij Ajax voor een jaar

 10. jood84

  urby fijn je weer te zien in onze mooie stad. hoop je gauw weer op het veld te mogen bewonderen

 11. Ajaxantigua

  Wil niet al te negatief zijn maar is hij nog wel zo goed…..geen (semi)top club heeft hem een aanbieding gedaan… Waarom????

 12. Iceman

  Kom op Marc geeft die Urby een contract hij is gratis en kost niks doe nou maar ga je alleen maar profijt van hebben come on Marc please

 13. sillemans_10ajax

  heitinga is ook een goede voetballer, als je heitinga op de back zit heb je een prima verdediging.

 14. Beer van de Meer

  Ik lees constant dat Urby in de verdediging moet komen. Collectief geheugen verlies. Urby is verdedigend juist erg zwak. Kan je net zo goed Nicolai houden. Voor het middenveld hebben we zat spelers. Dus het is hooguit voor extra extra.

  1. Geroldkohlen

   pardon urby is veel beter dan boilessen als LB!!! en als dijks geblesseerd is of geschorst is het altijd mogelijk om urby een linie te laten zakken voor op die positie urby is meer dan welkom kan op 4 posities spelen, dus daar heb je altijd wat aan!

   1. Beer van de Meer

    Echt geen links back hoor. Ken je klassiekers. Heb er al die jaren live naar zitten kijken.

 15. PvL020

  We hebben Heitinga al op de bank. Moet Urby daar nu naast gaan zitten heren!? Of denken jullie dat hij wel veel speeltijd zal krijgen?

 16. Didron

  Wanneer Urby zelf wil, wanneer het salaris aanbod klopt, wanneer FdB en consorten overtuigd zijn, dan zal er vast een contract komen!! Tot die tijd moeten we hopen hierop!

 17. Rene1964

  Idd salaris is geen issue, lijkt me. En hij is nooit geblesseerd, ook niet geheel onbelangrijk. Daarnaast zijn Fischer en Youness geblesseerd, dus …

 18. MichyWZAjax

  Frank de Boer heeft hem al bij het eerste gehaald dus als hij goed traint dan geven ze hem zeker een contract denk dat de boer nu ook wel inziet hoe belangrijk ervaring is in je team en dat heeft Urby zekers

 19. Reneb

  Marc en Frank zijn niet de enige die beslissen in deze lijkt mij. er is nog een ene Long ook? en een raad van commissarissen? ik zeg zeker doen?

 20. polaroids

  Voor mij part krijgt hij een hafjaarcontract, maar kom eens in actie, Marc. Als speler was je snel, maar als technisch directeur er niet voor uit te branden!!!

 21. Iamsterdam2015

  Zal goed zijn voor de selectie maar ik denk dat de Boer hem geen belofte kan maken mbt basisplaats. Urby is te goed voor de bank dus betwijfel ik of hij er goed aan doet.

 22. giorgio76

  Van rhijn,heitinga,riedewald,Urby,bazoer,guldelje,klaasen,sinkie,milik,Fischer.ik denk dat dit de juiste opstelling is voor 2015/2016

Comments are closed.