De Boer en Heitinga beiden op drempel van 100ste Ajax-zege

0807heitinga_deboer

Frank de Boer en John Heitinga kunnen zondag bij winst op AZ een mijlpaal bereiken. De Ajacieden zijn allebei nog een overwinning verwijderd van hun honderdste zege in de Eredivisie, respectievelijk als trainer en als speler van Ajax.

De Boer kan de derde Ajax-trainer uit de historie worden met minimaal honderd zeges in de Eredivisie. De Boer heeft overigens nog een flinke weg te gaan om de nummers een en twee van de lijst te achterhalen. Rinus Michels proefde als coach van Ajax 156 keer het zoet der overwinning in de Nederlandse competitie. Louis van Gaal deed dat 136 keer. Onder De Boer won Ajax bijna tweederde van zijn competitiewedstrijden. Van de 153 duels onder zijn leiding werden er 99 winnend afgesloten. De Ajacieden verloren slechts zestien keer, terwijl 38 maal een remise werd overeengekomen.

Heitinga kan vergelijkbare cijfers weerleggen. De ervaren verdediger had voor 99 zeges 152 competitiewedstrijden nodig, een minder dan De Boer dus. Heitinga deed dat tussen 2001 en 2008. Hij verkaste vervolgens naar Atlético Madrid en was later ook actief voor Everton, Fulham en Hertha BSC. Sinds deze zomer is Heitinga weer terug op het oude nest.

Bron: Ajax.nl

Related posts

35 Comments

    1. AFCA my World

      Wat dacht je van een half jaar,boort ie ons geen overwinningen meer door de neus (Rapid uit)

    1. toon61

      die speelt ook niet , ik kasn mijn eigen niet voorstellen dsat frank de Boer er veldman uithaalt , hij heeft een betonnen plaat voor zij harses , jammer maar helaas
      ik hoop dat het anders is , maar ik denk van niet

  1. Macky

    De Boer ziet Veltman lang als talent niks mis mee is een leuke voetballer maar hij maakt te veel fouten en moet nu eens een stapje terug doen en Heitinga maar laten spelen

  2. fjonkman

    Ik weet het niet hoor, maar AZ maakt op mij momenteel een betere indruk dan ons team. Ook Psv en zelfs Feijenoord lijken veel slimmer bezig geweest op de transfermarkt deze zomer. Ik hoop dat er iets moois zal ontstaan, maar ik ben er allerminst zeker van. Please let me be wrong!!

    1. Beer van de Meer

      Feijenoord heeft puike oefen wedstrijden gespeeld. Flink vertrouwen getankt. Of …..

      1. fjonkman

        Je hebt gelijk dat Feijenoord ook geen beste resultaten gehaald heeft, maar nu Elia erbij komt, vraag ik me toch af of Marc Netto wel op heeft zitten letten. Maar we zullen het wel zien hoe het loopt..

  3. Didron

    Nou Frank dan is het niet zo moeilijk he overmorgen!!! Johnny er in en mede dankzij hebben hebben jullie die 100e te pakken!!! (Al had ik dat liever afgelopen dinsdag gezien!!!!!!)

    1. fjonkman

      Ik ga er vanuit dat Heitinga er zondag tegen AZ wel in staat jah, want vooral aanvallend ziet AZ er sterk uit. Maar ja, blijft beetje koffiedik kijken hè?

    1. AFCA my World

      Dat had hij verleden jaar al moeten doen,maar ja goede resultaten vertroebelen de blik en dan blijft ie dus 2 jaar te lang, maar wanneer word het ook een echte vent,Veltman eruit Heitinga erin,het heeft ook al zolang met van Rhijn geduurd en met boilessen toon ballen en vervang wat nodig is !

  4. -buitenkantje rechts-

    Ik ben erg benieuwd naar de opstelling.. Ik verwacht dat er wel 2 wijzigingen zullen zijn.. Denk dat Heitinga nu echt zijn debuut gaat maken en dat Gudelj of Sinkgraven op de bank zitten.. Is wel een goede krachtmeting weer, AZ voetbalt goed tot nu toe.

Comments are closed.