Ajax als 2e geplaatst bij EL-loting vrijdag, alle mogelijke tegenstanders bekend

europa_league

Ajax is bij de loting voor de play-offs van de voorronde van de Europa League als tweede geplaatst achter Borussia Dortmund en ontloopt naast de Duitsers daarmee de andere geplaatste ploegen. Bij de loting zal Ajax een tegenstander treffen uit de hieronder genoemde ongeplaatste ploegen.

Geplaatste ploegen:
Borussia Dortmund, Ajax, Rubin Kazan, Athletic Bilbao, AZ, FC Salzburg, Viktoria Plzen, PAOK Saloniki, Steaua Boekarest, Young Boys, Sparta Praag, Fenerbahçe, Standard Luik, Legia Warschau, Bordeaux, Panathinaikos, Vitória Guimarães, Lech Poznan, AS Saint-Étienne, Slovan Liberec, Southampton FC, FK Krasnodar.

Ongeplaatste ploegen:
Belenenses, Rosenborg BK, Garabag Agdam, Hajduk Split, HJK Helsinki, Zorya Luhansk, Atromitos FC, Molde FK, FC Thun, Astra Giurgiu, Brøndby IF, MSK Zilina, Dinamo Minsk, FK Jablonec, FC Midtjylland, Videoton Fehérvár, Vojvodina Novi Sad, Odd Grenland, Rabotnicki Skopje, Milsami Orhei, Gabala FK, Kairat Almaty.

Related posts

46 Comments

  1. Mokum76

    Weet je wat ik lees in dat 2e rijtje?:

    Rapid Wien, Rapid Wien, Rapid Wien, Rapid Wien, Rapid Wien…..

    Allen zijn moeilijk als je steeds tegen jezelf speelt

    1. AjaciedJTB

      Precies mijn gedachte! Elke naam die er staat zegt mij helemaal niks. Maar elke Nederlandse ploeg..ook de lampies en kakkies, hebben gewoon aangetoond dat europees voetbal voor Nederlandse teams gewoon kansloos is. Hoge pet op als Hollanders…makkie.. en dan keihard onderuitgaan tegen fc bal op het dak. En als we dan tegen een club als Barca moeten kan het met geluk en plezier en doorzetten ineens wel (2-0). Ik blijf me erover verbazen. … at topic FdB: Laat je niet gek maken! Wij zijn Ajax Frank! De echte fans staan gewoon achter je! De eendagsvliegen praten mee met de media. WZA WZDB!!

      1. Rene1964

        Kansloos NL clubs ja, zeker mee eens. Eendagsvliegen hier op dit forum: Jij zelf wellicht?!
        Zelf ben ik er nog steeds behoorlijk ondersteboven van dat we ons niet geplaatst hebben voor de tweede voorronde CL, en nu alsnog moeten vrezen voor uitschakeling in de EL. Hopelijk krijgen we de allermakkelijkst denkbare loting en dan nog vrees ik met grote vrezen. Vitesse met hun jonge ploeg bleek ook weer uiterst kansloos. AZ wint gelukkig nog wel. Het wordt (wederom) een rampjaar voor het NL voetbal. Zucht, zucht, zucht.

        1. AjaciedJTB

          met een scc op zuid zal het wel meevalleb denk rene ;-). Maar ik deel verder je mening. ergens las ik ook dat als NL clubs zich de komendr seizoenen niet plaatsen, dat je als kampioen al moet spelen in de voorrondes. Bizar gewoon..

  2. Daanvw

    Blijf gewoon eens achter je trainer en spelers staan… Wordt zo ongelofelijk moe van dat gezeik van al die ‘supporters’. Die ‘supporters’ lopen straks weer het hardste te schreeuwen : ik zei toch dat we kampioen worden. Kritiek mag maar mensen gaan veel te ver met hun gezeik.

    1. Rene1964

      Ik sta achter de ploeg, maar NIET achter dit achterlijke beleid. Mag het? Als je van verliezen houdt, zit je idd gebakken bij ons.

      1. PvL020

        Maar bij elk verlies gelijk maar schreeuwen dat de trainer weg moet is geen kritiek maar idd gezeik. Daar kan niemand iets mee. Kritiek geven en teleurgesteld zijn is niks mis mee.

        1. Velibor

          Inderdaad onzin wat trainer betreft maar wat rest betreft ,het zal wel,kijk als er geen geld is dan is er geen geld maar dat is er dus wel en dan snap ik het aankoopbeleid niet meer,moet je kijken wat ze kopen of huren tov de concurrentie ,nou ik ben natuurlijk maar een leek ,maar wat er bij de club rondloopt horen professionals te zijn tenminste zo worden ze wel betaald neem ik aan en ik vind dat concurrentie het dan beter doet en das zachtjes gezegd!

          1. toon61

            Dat is geen onzin wat Frank de Boer betreft , als hij het niet kan moet hij op rotten ,hij is nu al twee jaar aan het kloten , verkeerde spelers kopen , op de verkeerde plek laten spelen , als ze mogen spelen ,Hij hamert er niet op dat hij goede spelers moet hebben , inplaats van die bocht die ze kopen , een veelste jong elftal wat nooit niks wint .
            En de boer is de eindverantwoordelijke nietwaar , in de wetstrijd tegen Rapid wien stelde hij geen ervaring op , terwijl die op de bank zit , en jij wil zeggen dat de boer goed is , laat me niet lachen man

          2. Velibor

            Ik zeg niet dat het goed is wat ie nu doet maar om trainer gelijk te dumpen vind ik ook onzin,dat jeugdbeleid zal wel mooi streven zijn maar het zal nu nog wel te vroeg zijn om daaruit te oogsten dus moet er wat goeds gekocht worden en geen onervaren “talenten” of 2e rangs types uit een volgens mij bevriend netwerkje maar dat laatste is natuurlijk nooit hard te maken en word dan afgedaan als onzin of gelul.

          3. Geroldkohlen

            spelers worden gekocht door marc en co en frank moet het dan doen met de spelers die hij tot zijn beschikking krijgt! wat je wel frank kan aanrekenen is dat hij de beste spelers opgesteld heeft en niet het beste team!

          4. Mijn Club

            Ik mag toch aannemen, GERARD, dat de Boer weldegelijk mede bepaalt wie er wel of niet komt. 100% zeker daarvan. Dat het WEL kan, laten PSV en Feyenoord zien trouwens. Ook geen garantie voor succes, maar wel een degelijker beleid, gericht op het voetbal van het eerste elftal. Lijkt me toch nog altijd het belangrijkste !

      1. Mijn Club

        Altijd je mond houden en meelopen brengt niets WIDI. Er worden steevast verkeerde keuzes gemaakt. Daar zul je het toch wel mee eens zijn, lijkt me.

  3. Ram88

    Allemaal clubs die tegen Ajax 200% zullen geven en dan zo ook afdwingen dat ze een goede dag hebben en daar heeft Ajax het toch vaak lastig tegen dus bij Ajax zullen de tanden op elkaar moeten en vechten totdat ze geen lucht meer hebben

  4. Valentino

    Allemaal erg lastige ploegen, voor bijna 80% van de niet geplaatste ploegen is de Europa League het hoogtepunt van het jaar. Kan nog lastig worden.

  5. twentsejood

    dan maar HJK helsinki heb je teminste een echte voetballer de beste middevelder ooit op tribune zijn 2 ouw clubbie tegen elkaar ons litmanen dan zit ik net plezier na wedstrijd te kijken

      1. Velibor

        Wat nou haha,de wijzen komen uit het oosten staat er geschreven maar niet in het Twents .

  6. quadsboy

    Het lijkt voor de meeste dat Ajax het niet gaat halen, jammer man voor mijn gevoel halen we het zeker weten Lets go Ajax

  7. Remco425

    Rosenborg, Brondby, ploegen waar we het in het verleden ook al lastig tegen hadden en vaak CL hebben gespeeld.

  8. ElSalvador

    Ik zie enkele ploegen waar we het nog lastig genoeg tegen krijgen, dus niets is zeker.

  9. AFCA my World

    Liever niet Europees spelen en je volledig richten op de competitie ? Zullen ze wel niet willen, kunnen onze baby’s ervaring op doen !

  10. Beer van de Meer

    Zie er sowieso 5 die je beter niet kunt hebben. Van die tegenstanders die echt voor die ene wedstrijd gaan of gewoon massaal voor hun eigen doel gaan liggen hopend op die ene counter. Zit er ook eentje tussen die als nitwit een Engelse ploeg heeft uitgeschakeld.

Comments are closed.