There are no ads, please add some


CL-uitschakeling scheelt Ajax 20 miljoen aan inkomsten en levert psv 4-5 miljoen extra op

0804ajax-rapidwien_gudelj

Om niet alleen de sportieve deceptie maar ook de financiële mokerslag die de uitschakeling van Ajax voor de Champions League teweeg brengt nog maar eens in beeld te brengen: Psv kan door de uitschakeling van Ajax in de derde voorronde van de Champions League een flinke financiële meevaller tegemoetzien. Volgens het Eindhovens Dagblad kunnen de Eindhovenaren op vier à vijf miljoen euro extra rekenen uit de zogenoemde marketingpool. De mediagelden die bestemd zijn voor Nederlandse clubs in het miljoenenbal stromen nu allemaal naar Eindhoven.

De kampioen van de Eredivisie incasseerde alleen al door de deelname aan het prestigieuze toernooi zo’n twintig miljoen en als men de groepsfase overleeft, komt er nog eens vijf miljoen euro bij. Ajax werd vorig seizoen in de groepsfase uitgeschakeld en verdiende aan de deelname aan de Champions League 27,6 miljoen. Het Algemeen Dagblad voegt eraan toe dat als Ajax zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League, men in vergelijking tot de CL alleen al 6,6 miljoen aan startgelden misloopt. Hiernaast zijn de premiebedragen ook nog eens veel hoger in het miljoenenbal, aldus de krant. Een overwinning levert in de CL bijvoorbeeld anderhalf miljoen op, terwijl een driepunter in EL ‘slechts’ goed is voor 0,36 miljoen.

Bron: EindhovensDagblad


Gerelateerde posts

41 reacties

   1. Ajax nr 1

    Precies jojocoolio verkoop Jasper en iedereen is weer blij binnen de Ajaxstaf en leiding de KERSTBONUS is ook gelijk weer vast gesteld. Over het aankoop beleid wil ik het al niet eens meer hebben want op dat vlak zijn het allemaal prutsers. Marc wil wel kopen maar mag niet. FdB zegt dat het staat voor volgend jaar De RVC zegt verkoop eerst maar. Meneertje Ling doet alles wat hem opgedragen wordt en speelt dat weer door naar boven. FdB doet wat zijn eigenwijsheid hem vertelt. Nee Ajax je bent er nog lang niet en met dit beleid zal het ook zeker niets qua voetbal en leiding worden. Er worden TE VEEL FOUTEN BESLISSINGEN GEMAAKT. Je kan het het elftal niet eens kwalijk nemen eigenlijk want die spelen naar wat ze kunnen. Het is de leiding die de beslissingen maakt met de opstelling en de ervaring. Voor nu Psv gefeliciteerd met onze miljoenen en voor de Ajax leiding leer nu eens van je fouten en ga vol frisse moed de competitie en de europa L in. Maar investeer eerst in een paar spelers die vanaf minuut 1 meerwaarde hebben voor ONS AJAX. Staf en leiding vergeet ook 1 ding niet AJAX IS VAN ONS DE SUPPORTERS EN NIET VAN JULLIE!!!!!! Zonder ons zitten jullie daar niet onthou dat goed.

    1. Cees1966

     Zo kopen wel maar het zijn allemaal net niet spelers. Als je al die miljoenen optelt en hun salaris dan hadden ze natuurlijk wat minder aantal spelers kunnen kopen maar kwalitatief veel betere.

   2. Sluk

    Met een CV duo als deze maakt het geen hol uit wie er op doel staat, valt geen eer aan te behalen. Kan je die centjes net zo goed pakken.

 1. hetje

  ojee een krant in uit Eindhoven wil heel graag laten zien hoe veel geld ajax verliest dit jaar maar ik hoop dat die krant ook weet dat ajax al jaren begroot op het halen van de Europa luege en niet de champignons luege.

 2. Valentino

  Urby maae snel vastleggen dan, wellicht dat hij Heitinga kan helpen deze jong groep voor te bereiden op het vervolg in de Europa League.

 3. ajaxxtotdedood

  hahahahaha Overmars is mars al voorbij met zijn hoofd. Wat ga ik slecht slapen jongehhh hee

 4. koensiemerink

  kom op zeg dat ze in Eindhovense krant nu op het geld gaan opletten dat is niet belangrijk in het leven echt typisch Eindhovenaren

 5. -buitenkantje rechts-

  Tja.. Is bekend.. Het miljoenenbal.. Lopen we nu mis… Ik denk niet dat we daar te lang bij stil moeten staan. Kijk naar de kwaliteit van het voetbal! Dat moet beter! Dan komen die miljoenen vanzelf..

  1. toon61

   Moet je wel de spelers hebben , en die zijn er niet , dar ligt het nu net aan .En als er die niet zijn kan je ze niet verkopen ook .

 6. WZAWZDB Ajax 14

  Als die overmars Gvd nou een keer dat geld aan iets nuttigs geeft lees net dat elia waarschijnlijk naar 010 gaat die 010 heeft een keer geld en geven het weer een beetje uit zouden we ook een keer moeten doen maar nog Gvd drama vanavond zegt alles over Ajax van afgelopen jaren

 7. JBajax

  “Dit is de harde les van topvoetbal” lees ik voor de zoveelste keer! Hoeveel lessen hebben we nodig? Frank de Boer wilde ervaring dus kreeg hij dat. Vervolgens zet hij van Rhijn, Heitinga en Schone op de bank? Klinkt logisch….
  Ik ben Frank de Boer dankbaar voor de laatste jaren maar mijn vertrouwen is hij kwijt.

  1. Cees1966

   Al die ervaring op de bank zou nog niet zo verkeerd zijn als die gasten in de basis het wel zouden kunnen maar ik zie die Veltman, El ghazi en Fischer er elk jaar niet beter op worden. En die Tete is alleen goed op eigen helft door een hele goede sliding maar op de helft van de tegenstander kan ie helemaal niks. Frankie heeft zijn vriendjes die zal die altijd steunen en laten staan terwijl andere gelijk worden afgeslacht.

 8. Rene1964

  Precies! Frank ging voor eigen glorie: het jongste CL elftal alles tijden. Droom lekker verder Frank! Als een jeugdelftal echt zo goed is, zou jong Ajax kampioen moeten worden, maar ze worden hoogstens 10e. Een duidelijkere graadmeter kun je toch niet hebben. En maar blijven vasthouden (tegen beter weten in) aan al dat jonge spul.

  1. toon61

   helemaal gelijk rene 1964 , ik roep het al weken , en dan is het niet waar en krijg ik vaalles naar mijn kop geslingerd , maar ik heb wel gelijk gehad , dit word weer een jaar om niet aan te gluren , jasper word nog verkocht let maar op , er komt niks voor terug , en dit jaar geen prijs .
   Wanbeleid ten tot , het ergste is dat het geld kost inplaats van opleverd .

 9. Pazuzzu

  Volgens mij zijn de moneten er al. Maar dat geklooi van de zogenaamde oude vedetten die allemaal hun gelijk willen hebben zijn de oorzaken. Het is begonnen met de waanzinnige aanstelling van de TRAINER v. Basten. Daarna maar beknibbelen terwijl de opleiding ook niet zo bijzonder meer is. Het eens zo grote mooie Ajax betekent noppeZ meer internationaal. Huil

 10. AFCA my World

  Klopt het is de staf en het word tijd dat ze oprotten,ze hebben Ajax kapot gemaakt, er is geen Ajaxspel meer, geen flitsende aanvallende acties geen technisch inzicht en de Amsterdamse bluf is heel ver weg.
  Begin overnieuw met nieuwe mensen,oke word je 2 jaar geen kampioen maar is er wel meer zicht op een echte toekomst,chemie is uitgewerkt dus tijd voor vernieuwing !

 11. JLAvG

  Waarom niet een paar ervaren spelers er in gezet, je moest toch winnen! Op deze manier zal het nooit lukken, jammer.

Reageren is niet mogelijk.