De Boer: ‘Dit is de harde les van topvoetbal’

0804ajax-rapidwien0-1

Frank de Boer stond na afloop enigszins gelaten de media te woord. Voor de camera van SBS6 liet hij weten de spelers nog niet gesproken te hebben. ‘Die jongens zitten stuk, Op zo’n moment kun je ze beter even met rust laten.’

‘De intentie was er vandaag wel bij de spelers, maar we hebben het gewoon niet goed gedaan vandaag. Dit is de harde les van topvoetbal, de momenten waarop je simpel moet spelen. Dit is niet waar we op gerekend hadden. Zij zijn voor rust twee keer voor onze goal geweest en twee keer zijn ze heel effectief. Dat is de kwaliteit van Rapid. Daar moeten wij beter mee omgaan, want bij die eerste goal zijn er vijf mensen die de situatie kunnen veranderen.’

De Boer blijft achter zijn keuze voor de jonge opstelling staan, al werd gebrek aan ervaring de ploeg misschien wel fataal. ‘Dat zou kunnen, maar ik sta achter mijn beslissingen. Ik had het gevoel dat ze goed in de wedstrijd zaten en dan is het sneu dat je met 0-2 de rust in gaat. Na de rust hebben we details verbeterd. Als je dan op 2-2 komt moet je gereserveerder spelen. Ik kan mezelf kwalijk nemen dat ik het eerder had neer moeten zetten na de 2-2, maar je zit dan in een roes. Ik wilde vlak voor die laatste tegengoal net met de punt naar achter gaan spelen. Maar Rapid kreeg één mogelijkheid en het was weer hangen. Het is niet goed gegaan vandaag, maar de intentie was er wél. Ik had hier niet op gerekend, dit is een enorme deceptie.”

“Dit mag niet gebeuren, omdat je weet dat dit belangrijk is voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Maar het gebeurt toch.” De Boer wilde niet op persoonlijke fouten ingaan. Het is een kwestie van details, zo stelde de oefenmeester. “Bij de eerste tegengoal gaan na Daley Sinkgraven nog drie mensen in de fout. Dat zijn de harde lessen van het topvoetbal”, zo besloot De Boer.

Related posts

64 Comments

  1. Litmanen

    tja De Boer, ik denk toch de verkeerde keuzes op de verkeerde momenten. Jammer, maar we moeten wel verder.

    1. Cees1966

      Deze coach heeft WEER verkeerde keuzes gemaakt, dat zou je bij een beginnende coach verwachten maar toch niet van deze man. Tijd voor iets nieuws.

    2. Litmanen

      Jammer dat zo een spelers zoveel talent hebben maar dat de Boer het niet goed kan neerzetten.
      Dijks aanvallend goed, maar verdedigend zwak. Riedewald, fantastische voetballer, maar gisteren als een watje verdedigend. Tete, erg zwak, toch maar kiezen voor de veel meer ervaren en hardere Van Rhijn. Veltman spéelde gisteren als een Veldheer, maar had nu de verschrikkelijke pech dat hij als aanspeelpunt gebruikt werd bij die goal.

      Middenveld, echt veel te onervaren. Breng asjeblieft Schone in de ploeg. Niet de man met het meeste talent, maar wel ontzettend slim. En laat Gudelj in de basis, ook al is hij nog niet helemaal gewend. Die jongen gaat het echt maken.

      En laat al die talenten langzamer komen, want ze bulken er van maar samen is het te iel en zwak om potten te breken.

      En laten we als Ajacieden trots blijven op de mooiste club van Nederland, al denken we hier allemaal te weten ( ik ook) hoe De Boer het moet doen. Wzawzdb!!!!!!

      1. Iamsterdam2015

        Ja. Goed gezegd. Maar ben er wel dood en dood ziek van. Was zo onnodig. Wordt je ziek gespeeld als toen tegen Red bull kan ik er mee leven. Maar goed…… Uithuilen en door gaan!!!

      1. Litmanen

        Met dat laatste ben ik het niet eens, maar de houdbaarheidsdatum van De Boer is wel aan het einde. Maak er nog een goed jaar van met een titel en neem dan in stijl afscheid van elkaar of maak De Boer technisch directeur met een zelfstandige coach daaronder.

  2. ritchy

    laat Europa maar achter je focus je maar op de competitie en het kampioenschap dat is wat je de supporters verschuldigd bent na vanavond

    1. PvL020

      Ook gaan voor de EL misschien is dat ook beter voor dit Ajax. Weg gespeeld worden door Real, Barca of Bayern heb ik ook wel gehad

  3. Mokum76

    Nee dit is nog niet eens topvoetbal. Dit is een voorronde van een voorronde voor poulefase van topvoetbal… Zegt genoeg. Pfff wat een deceptie..

  4. SPHAFCA

    Na de 2-2 met 3 verdedigers blijven spelen, dat is vragen om de 2-3. Waardeloze trainer. Nu komen al die flikkertjes met ja hij heeft ons 4x kampioen gemaakt, dat heeft PSV gedaan door nog slechter te presteren door ons. Aangezien de Boer een vriendje is van de bestuurders is zal hij helaas nooit ontslagen worden.. Dit wordt weer laaaang seizoen..

      1. SPHAFCA

        Ja dus? Na de 2-2 moet je meteen Milik eraf halen voor Heitinga. Niet even aankijken hoe het verder gaat met 3 verdedigers. Als het niet na 2 minuten was gebeurt was het wel in de verlenging gebeurt. Tactisch falen van de trainer. Niet meer, niet minder.

        1. Cees1966

          Hij had moeten wachten om die Veltman er af te halen, die goal was toch wel gevallen. Nu loop je te lang met drie onervaren verdedigers te ballen, Heitinga had gebracht moeten worden en Schone, of beter gezegd daar had je gewoon mee moeten starten.

    1. Boristja

      Fdb de schuld geven is wel heel makkelijk vind je niet? Denk je dat het met Danny blind aan het roer beter was gegaan of met Jaap stam? We moeten accepteren dat we niet meer zo goed zijn dat we over een rapid heen walsen…

      1. SPHAFCA

        Kampioen worden is wel dankzij de Boer, maar als we verliezen (door tactische fouten notabene) niet?

      2. fantommie2

        Nou ja, Frank de boer of Marc Overmars, zij zijn het wel die de afgelopen jaren dit team hebben gebouwd. Wie moet je dan de schuld geven? 18-jarige spelers voor hun beginners fouten? Vind ik minder eerlijk

        1. Litmanen

          De Boer verdient respect en krediet, maar hij moet toch terug naar de situatie waarbij hij bijvoorbeeld Manchester City twee keer wegspeelde. Dus, met een elftal vol talent EN ervaring. Hij is doorgeslagen in het zoeken naar de grootste talenten ipv het sterkste team, terwijl de selectie op ZIJN aandringen is versterkt met ervaring.
          Tuurlijk is Tete een talent, maar Van Rhijn is een killer als het moet. Tuurlijk zijn El Ghazi, Fischer, Sinkgraven en Klaasen grote talenten, maar met de Schone’s van deze wereld win je de oorlog.

          Rapid heeft veel minder talent, maar wel betere krijgers. Laat De Boer daar dan zelf eens wat van leren.

  5. Jacobus

    Hoeveel lessen hebben ze nog nodig? Telkens dezelfde fouten. Bijna allemaal spelers die maar met 1 been een bal kunnen pasen of voorzetten. Het toch van de zotte dat de linksback de beste voorzetten geeft…… Kom op jongens laat de supporters nou eens zien dat jullie Ajax waardig zijn ( en niet alleen 15 minuten per wedstrijd)…….

    1. PvL020

      Omdat Fischer en El Ghazi alleen maar voor eigen succes gaan. Middenveld heeft weinig ideetjes naar mijn idee en dus staat Milik alleen gelukkig dat Dijks de voorzetten dan wel heeft. Tete stelt ook teleur als opkomende back……

      1. Jacobus

        El Ghazi komt zijn man amper voorbij en als hij er een halve meter voorbij is schiet hij tegen het eerste de beste been van de tegenstander aan. En indd beide spelen met oogkleppen op, ze moeten nou eens ophouden met dat eeuwige gebrei, Milik moet geen ballen moeten halen op de middellijn, hij behoord ze in de 16 te ontvangen ……

        1. PvL020

          Dat bedoel ik nou, snap niet dat El Ghazi er nog in staat maar dat heb ik hier al meer geroepen

          1. Jacobus

            Hij heeft onvoldoende concurrentie, veel mogelijkheden om hem te vervangen heeft FdB niet, Schone is te traag en de rest schiet volgens mij inde stres als ze te horen krijgen dat ze op rechts moeten.

  6. KBouter

    Topvoetbal?? GVd Dit is Rapid Wien met alle respect..topvoetbal..ga heen in vrede D Boer!!

    Maar Boer is wel trots dat hij met het jongste elftal ooit in de CL heeft gespeeld!Exit!

  7. PvL020

    De Boer moet gewoon ervaring opstellen in deze wedstrijden. Hij moet dat als geen ander weten met zijn ervaring. Maar goed we moeten idd verder. Zondag al weer AZ uit en kijken wie de volgende wordt in de EL voorronde. Misschien wist FdB op voorhand al dat hij niets te zoeken heeft in de CL.

  8. Rubenkw14

    Van mij hoeft de Europa league ook niet meer…
    Nu de volle focus op de competitie! Morgen met de koppen bij elkaar en erop klappen nou, en zo zie je maar weer. Allemaal leuk een team van gemiddeld 21 jaar allemaal leuk, maar je haalt het hiermee niet!

  9. jojocoolio

    Dit was geen les… Dit was te voorzien punt uit! Cillessen speelt zaterdag in Engeland….

    1. SPHAFCA

      Zo inderdaad, wat was die Dijks goed zeg! Serieus van genoten, ongelofelijk dat we die ooit hebben laten gaan. Heeft een prima tackle, komt veel mee op en heeft een geweldige voorzet. Goed dat die terug is

      1. Ajax nr 1

        Dijks was zeker goed bezig. En BAZOER over de 2 wedstrijden was dat echt de beste. Dat zo’n jong ventje al zo ver is heerlijke speler zo sterk en zoveel meerwaarde voor het team.

  10. Geroldkohlen

    het is ook een harde les voor jou frank! ! door jou hoogmoedigheid en eigenwijzig gedrag om kinderen mannen werk te laten doen! !

  11. koensiemerink

    het is niet me avond van geworden ik zit er nog van te ballen en ik rekken erop dat ze hun best op de competitie en de voorronde van de Europa league goed gaan doen

  12. -buitenkantje rechts-

    De fouten die de Boer constateert hebben te maken dat het team nog niet staat. Er is onvoldoende duidelijkheid in het veld. Het team had nu moeten staan. Waarom niet verder gegaan met het team van de eerste helft in Wenen? Er moeten meer automatismen komen in het team! Dat kan alleen als je een team laat inspelen en niet telkens wijzigt. Nu blijf je achteraf praten over details die fout gingen..persoonlijke fouten enz.. Zorg voor routines in het veld.. Dat is trwns wat anders dan routine..

  13. Jari litmanen

    Toch jammer dat iedere keer de zelfde persoonlijke fouten worden gemaakt. Ze leren het gewoon niet. Ik zie daar geen verbetering in.
    Voetballende lopen we achter maar mentaal ook.
    Heel het Nederlands voetbal gaat naar de klote. Altijd maar voetballend oplossen. Schop die bal het stadion uit. En zeker bij de 2de en 3de goal niemand doe iets. Ga er voorliggen of maak een kleine overtreding.
    Nou ja straks als je kampioen bent moet je voorrondes spelen voor de CL. ?

    1. Litmanen

      Maar waarom dan al je ervaren spelers op de bank zetten? Zelfs Van Rhijn was gister veel nuttiger geweest dan “talent” Tete.

  14. Slingertje.

    Ook de Boer moet in de spiegel kijken na deze blamage.
    Vind Overmars Beric nog steeds te duur!!!

    1. pietprecies

      Tja, en pione sisto was ook te duur maar wel bijna even veel neerleggen voor sinkgraven.. Overigens is die beric echt niet zo goed maar de spelers om hem heen bedienen hem ten minste! Milik kreeg 1 goede bal en die schoot hij ook gelijk schitterend binnen! Probleem zit voor een deel achterin, veltman riedewald en tete, riedewald is echt nog te onervaren en jong terwijl de boer vind dat hij nu de stap moet maken.. Veltman nog steeds te veel fouten, zet dan heitinga erin!!

      1. toon61

        ook voorin piet , Milik krijgt geen een bal van de buitenspelers , geen een voorzet , die zien niet goed voor ajax

  15. Madmike

    Harde les in topvoetbal. Hoe kan je als trainer geloofwaardig overkomen als je een speler die 2 cruciale fouten maakt gewoon de 2de helft opstelt. Frank je hebt je beste tijd gehad. Waarom niet Sanogo erin voor El Ghazi en Sinkgraven wisselen voor Serero? 4-4-2 lijkt me op dat moment een beter systeem. En daarbij niet te spreken over de “ervaren” spelers die je de bank warm laat houden. Word onderhand eens wakker.

  16. ACABafca

    Enigste mooie van vanavond was de entrada jammer dattie voor niks was wel heerlijke sfeer Nice boyz ??

  17. Ajax nr 1

    Eerst een kut wedstrijd qua uitschakeling. Dan een kut intervieuw die De Boer geeft. Pfff wat een eigenwijze kerel met zijn “ja je neemt beslissingen soms zijn ze slecht maar ik sta er nog steeds achter”. Ik was er al klaar mee maar nu helemaal!!! Als je zo’n intervieuw geef zeg dan niets. Ik heb altijd geleerd van je fouten moet je leren. Nou de Boer leert helemaal nergens van. In dat intervieuw had je al zo’n spijt moeten hebben van je foute beslissingen dat je je fouten gelijk durft toe te geven maar nee hoor daar ben je te trots voor. En door jou trots zijn wij nu uitgeschakelt. Nou FdB bedankt.

  18. ferike

    Ik kijk op van de toch wel positieve reacties hier. Waarom Heitinga halen en hem niet laten spelen. Hetzelfde verhaal is van toepassing op Gudelj. Je kunt maar beter kampioen worden, denk ik dan.

  19. Rickie

    Tja boertje zoveel ervaring had je op de bank en zelfs heitinga mocht er niet in van jou slecht slecht …. Wat moest tete in de basis elf ?

  20. Weetikbeter

    FdB dit FdB dat etc etc. Ja FdB is de kop van jut, maar hij doet het niet alleen. De gehele Tech.staf is verantwoordelijk voor deze blamerende en onthutsende wijze van Ajax onwaardig voetbal. Wat is er gebeurt met FdB in de periode 2010 – 2015. Bij zijn aantreden zagen we verfrissend aanvallend voetbal door druk naar voren te zetten en afjagende spelers die als team speelde. Nu zie ik spelers die het in hun broek doen als ze bal verlies lijden en daarom liever 60 x terug spelen dan die ietwat gewaagde splijtende pass geven of door steken naar de volgende linies(Vertonghen). Ons Ajax is niet dit Ajax, ons Ajax is een Amsterdams straatschoffie met bluf en branie en niet een slaafse korpsbal. Frank laat ze weer voetballen op gevoel zonder een dik boek met opdrachten en loop lijnen, breng het gochme weer in de ploeg en geef de jongens aub vertrouwen in eigen kunnen. Het doel is aanvallen, teamspirit en vertrouwen en niet argwaan,onzekerheid en balbezit.

  21. pietprecies

    Goed in de wedstrijd?? Ik weet niet welke wedstrijd de boer gekeken heeft? Ik zat 1e ring met prima uitzicht maar je ziet dat FdB Ajax duidelijk in een soort systeem laat spelen waar de ploeg niet aan toe is omdat er buiten gudelj ook niemand is die een duel lijkt te kunnen willen en continu voorspelbare ballen naar de zijkant, geen enkele keer heb ik een verrassende loopactie of positiewisseling gezien om de boel open te breken, toen gudelj er in kwam (enige man op het veld waarvan de passes wel aankwamen) ging het iets beter lopen maar de boer moet zijn beeld van hoe hij wil spelen eens loslaten en het team naar kunnen laten spelen en dan zonder een overschot aan jonkies die het niveau nog niet aankunnen. Ik denk dat de houdbaarheid van de boer en overmars helaas op z’n eind loopt

  22. Coenie

    Grappig om al die reacties te lezen. Emotie voert hierin zeer duidelijk de boventoon, wat ook te begrijpen is. Realiteit is dat Frank de Boer gekeken heeft naar het team wat het beste presteert op de training. Het kan niet zo zijn dat hij de minder goeie spelers opsteld omdat ze ouder zijn toch? Ik zie geen tactische fouten van FdB, doelpunten worden veroorzaakt door kleine momentjes van onachtzaamheid. Er is geen garantie dat Heitinga of Viergever dit beter had gedaan. Gudelj maakt de verkeerde keuze bij dat doelpunt.

    Je hebt hier in mijn ogen toch te maken met het grote geld. Je beste spelers worden elk jaar weggekocht om miljonair te worden bij een degradant in Engeland. Zolang dat aan de orde is zal elke Nederlandse club uitgehold worden en zich moeten richten op successen met jonge onervaren jochies met talent. En als dat talent komt bovendrijven komt er weer een Engels clubje. Nu ook weer is het wachten op wanneer Cillessen vertrekt. Waarschijnlijk op 29 augustus…… En dan kan je niks meer halen. Dit team heeft, net als andere jaren, de potentie maar ze moeten langer bij elkaar blijven om succesvol te worden. Ajax moet eens echt een slot op de deur hangen. De enige manier om als speler nog weg te komen dit seizoen is in mijn ogen dmv een arbitrage zaak. Wat zijn anders de woorden nog waard van die spelers met contracten tot 2018/2019, die vorig jaar nog riepen dat er iets moois ontstond en dat ze de ploeg zo lang mogelijk bij elkaar wilden houden? Dit is geen financial fairplay……

    En ondertussen zitten wij met de frustratie dat we, net als vorig jaar, vaak beter voetballen dan de Europese opponent maar door geslepenheid en foutjes we telkens tegen uitschakeling aanlopen.

  23. Iamsterdam2015

    Ja wederom verkeerde keuzes. Nee is niet achteraf ge@#* maar een feit. Hij doet jammergenoeg niet anders. Je haalt ervaring maat laat die op de bank……… Ongelofelijk en zo onnodig. Met dit soort voetbal is zelfs EL ONMOGELIJK

  24. Gianni

    Waarom half 010 Elia waarom haalt Ajax die niet inplaats van altijd maar die jonge jochies we hadden Elia moeten halen en Emanuelson een contract geven en heitinga een basisplaats word ziek van die jeugd elke week weer een fout waardoor ze verliezen en dan maar blijven roepen ze zijn jong hier leren ze van

  25. Tomazo-ajaxied

    Vallen en opstaan we hebben ware les gehad en fdb ook hopelijk komen zometeen in de competitie en in de Europa league de meer ervaren jongens en dan pakken we ze wel
    (En denk altijd hoe slecht Ajax ook voetbalt) wzawzdb

Comments are closed.