Stam: ‘Hoofdcoach bij een mooie club, tenzij ze bij Ajax een mooie klus hebben’

0427ligeon_jaapstam

Jaap Stam is momenteel samen met Andries Ulderink de trainer van de beloften. De Kampenaar heeft nog maar een contract voor één seizoen. Stam gaat aan het einde van het seizoen met Ajax in gesprek over zijn toekomst. “Ik sta nog niet stil bij volgend seizoen, maar ik weet wel dat ik hoofdtrainer wil worden. Dus als er een mooie club langskomt om te beginnen, dan is de kans aanwezig dat ik dat ga doen. Tenzij ze bij Ajax een andere mooie klus hebben”, aldus de 43-jarige oud-verdediger maandagavond op Ajax TV.

Stam zegt er aan toe te zijn om op eigen benen te staan als coach. “Ik heb het gevoel dat het moment daar is, wil meer verantwoordelijkheid hebben. Ik wil dat ik zelf moet beslissen, dus niet dat anderen beslissen welke spelers ik krijg”, aldus Stam.

Bron: Ajax.tv

Related posts

33 Comments

  1. BobbyHaarms

    Komt dat even mooi uit Jaap…volgend seizoen mag je Frankie’s baan overnemen 🙂

      1. Joep

        Het gaat goed komen met Jaap, zelf denk ik niet aankomend seizoen, maar het jaar daarna staat hij voor de groep als opvolger van Frank

  2. woody79

    je gaat toch niet naar ac he? lekker je contract verlengen je lijkt mij waardig opvolger van fdb

  3. SPHAFCA

    Weer een trainer zonder enige ervaring nemen? Begin maar lekker bij een klein club en over 5 jaar coach van Ajax

    1. Remco425

      Want met ervaren trainers ging het wel goed? Martin Jol, Co Adriaanse, Henk ten Cate, Morten Olsen, Leo Beenhakker. Met onervaren trainers ging het vaak beter: Louis van Gaal, Ronald Koeman, Frank de Boer, Johan Cruijff en nog iets langer geleden Rinus Michels.

      1. SPHAFCA

        Van de ervaren alleen de slechte opnoemen en van de onervaren alleen de goede, erg makkelijk. Met van Basten ging het ook top! 😉

        1. Remco425

          Is niet erg makkelijk. Ik heb van beide de meerderheid opgenoemd. Over het algemeen hebben de onervaren trainers het gewoon beter gedaan. Met welje trainers hebben we de grootste prijzen gewonnen?

  4. jojocoolio

    Ga eerste maar de verdedigers beter maken… Dat lijkt mij momenteel een prima klus….

  5. Remco425

    Afwachten wat Frank gaat doen. Ik hoop dat hij blijft, maar zo niet dan lijkt Stam me de juiste opvolger.

  6. Daanvw

    Nu is Frank weer niet goed genoeg voor jullie? Je mag blij zijn dat hij onze trainer is en dat nog jaren blijft.

  7. Madmike

    Frank is nog steeds trainer maar denk echt dat hij na dit seizoen vertrekt. Stam lijkt me een goede trainer alleen nog te onervaren.

    1. hansjmn

      Zal toch eindelijk zijn papieren moeten hebben voordat hij op eigen benen kan staan lijkt me!

  8. Velibor

    Wordt het niet eens tijd voor wat anders bv Seedorf of vh Schip,heb het idee dat de boel een beetje indut en de één zich nog beter vind dan de ander tenminste in de staf of zie ik dat verkeerd? Zie niks nieuws of vernieuwends

  9. Slingertje.

    Het zou heel mooi zijn als hij bij Ajax zou blijven maar ik denk dat Jaap gillend gek wordt van de instelling van de verdedigers van Ajax en dat hij er ook geen kerels van kan maken want mentaliteit zit in je genen.

  10. pietprecies

    Opvolger van FdB zou hij prima kunnen doen denk ik hoewel een schoolmeester type als Ron jans misschien ook niet slecht zou zijn voor onze piepjonge groep.

  11. toon61

    Een klus , is Veldman beter maken geen klus dan , daar is hij al jaren mee bezig , maar het helpt niet veel .

    1. Litmanen

      Goed zo toon, het gaat over Jaap Stam, maar jij vind het weer een reden om Veltman af te branden. Wat heb je toch een rijke fantasie!

      1. toon61

        Jaap stam is bij ons trainer voor de verdediging , en veldman is verdediger , dus een en een is twee , snap je het litmanen , ist dubbeltje gevallen voor je , reageer dan niet als je niks fansoenlijks te melden hebt

  12. ajaxpers

    Hoe kun je Stam (met alle respect) met FDB vergelijken. Hij was assistent van Oranje. Laten we Ajax niet overlaten aan een beginnende coach

  13. Toppertje

    Begrijp niet dat er voorstanders van Jaap zijn. Geen enkele verdediger bij Ajax is beter geworden. Waarom hem dan een heel team toevertrouwen?

Comments are closed.