Ajax vreest Salzburg scenario

0803ajax-rapidwien

Ajax neemt het dinsdagavond (20.15 uur) in de return van de derde voorronde van de Champions League op tegen Rapid Wien. Vorige week in Wenen werd het 2-2. Ajax is waakzaam voor het Salzburg-scenario. Twee seizoenen geleden werd Ajax in eigen huis volledig weggespeeld door Red Bull Salzburg. Ajax werd met 0-3 van het veld geveegd door een ontketend Red Bull, dat indruk maakte met de extreem agressieve pressingtactiek.

Van de spelers die toen in de basis stonden bij Ajax zijn nu nog vijf over. Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Davy Klaassen en Viktor Fischer maakten deel uit van die malaise. Anderhalf jaar later is dinsdag het herexamen voor dat vijftal.

Een zware opgave wordt het zeker. Rapid tankte veel zelfvertrouwen door tegen Ajax met tien man terug te komen van een 0-2 achterstand en in de competitie met een veredeld B-elftal te winnen van Red Bull (1-2). Onder meer topscorer Robert Beric werd tijdens de Oostenrijkse topper aan de kant gehouden om krachten te sparen voor de wedstrijd in Amsterdam.

Ajax moet vooral vertrouwen putten uit het laatste half uur van de eerste helft in Wenen. Ajax overrompelde Rapid zoals Red Bull Ajax overrompelde. Zonder nodeloos achterin rond te spelen, maar door via slechts een paar schijven de aanvalslinie te bereiken en kansen te creëren. In die fase had Ajax met 0-3 of 0-4 een formaliteit van de tweede wedstrijd moeten maken. Vooral Anwar El Ghazi miste een essentiële kans. De buitenspeler had moet afleggen op Arek Milik, maar koos voor eigen succes.

Bron: Goal.com

Related posts

26 Comments

  1. AFCA my World

    Nu iedereen weer op de hoogte is, is het woord (voeten) nu weer aan de spelers en laten zien dat verleden week een eenmalige vergissing was !

  2. Ajacied407

    Ik vrees er niet voor. Rapid is een heel ander team dan Redbull en als Ajax zijnde hoef je voor niemand te vrezen! Wij zijn de beste!

    1. FdB=Ajax

      Ajax WAS ooit de beste, laten we eens ophouden met dat wzawzdb en eerst eens wat gaan presteren.

  3. Mokum76

    Ajax vreest…..? Geloof ik niets van. Dat was toen een dit is nu, daar zijn ze helemaal niet mee bezig. Gewoon geloven in eigen kunnen en er vol op knallen!

    1. AjaxKat

      Typisch weer een voorbeeldje van een slecht geschreven kop. Hebben ze wel vaker last van op deze site/app. Als je verderop leest, zie je het woord waakzaam staan. Dat bedoelen ze dus.
      Dit is een puur stukje stemmingmakerij of onervarenheid van de schrijver.
      Ajax is waakzaam dat niet hetzelfde gebeurt als tegen RBS. Duh, vertel eens echt wat nieuws. Ik lees dat Man U steeds concreter wordt t.a.v. Cillissen.

    1. BobbyHaarms

      Je bent een team, dus in principe moet het niet uitmaken wie er speelt…mits in vorm natuurlijk. Voor morgen ben ik er toch niet helemaal zeker van hoor. Tuurlijk acht ik Ajax beter, maar hadden ze dat die 2e helft afgelopen week ook niet moeten zijn dan? Ging het ook mis, en dat tegen 10 man…opperste concentratie, pressie, geloof in een overwinning, niet verzaken of voor eigen succes gaan en dat minstens 90 minuten lang dan moet het goedkomen. En dan wacht de volgende al weer..

      1. Mijn Club

        90 min. (93 eigenlijk) En daar ligt nou precies ons probleem. Conditioneel zijn we een stuk minder dan onze tegenstander(s). Dus vrees ik weer met grote vrezen. Na 70 min is de pijp leeg! En dan?

  4. Joeguh9

    Vreest…?? Vreest…??!! Dit is toch verdomme niet te geloven!! We spelen tegen Rapid Wien!! Niet tegen Real Madrid!

  5. Royb020

    Gaat niet gebeuren!! Daar hebben ze wel van geleerd! Ze gaan gewoon knallen met zen alle en wij gaan er 1000% er achter staan en dan komt het helemaal goed!!!

  6. Didron

    Gewoon van onze eigen kracht uitgaan en dan komt alles goed! Gewoon niks aantrekken van alle berichten, geruchten etc. WZAWZDB en gaan gewoon door!!!

  7. paullus

    Ze hebben niks geleerd
    Een heel seizoen kut
    Begin je op nieuw is het weer kut
    Het zal mijn benieuwen anders maar een andere trainer

  8. Geroldkohlen

    uhm het is rapid wien maar hoor jeezz!! we hebben in een poule gezeten met psg, dortmund en real madrid en hebben gewonnen van city barca en man united, kom op zeg morgen moeten die rapidos met een geweldig pakslaag naar huis gestuurt worden!!! WZAWZDB! en vrezen niemand!!!

  9. Bert62

    Betere aankopen en wat meer geld uitgeven lijkt me beter. Dit beleid deugt niet is gebleken. Kijk maar naar PiSVee. Die zijn continu bezig met spelers aan te trekken.

  10. Velibor

    Kom op jongens hè,we gaan toch niet bang worden omdat het vorige week een keurige 2-2 geworden is ? Salzburg was toen gewoon een behoorlijk maatje te groot en dat kunnen we nu toch niet zeggen van Rapid Wien? Oprollen die lui man en niks anders!!!

  11. Mijn Club

    Waarom zijn wij nooit bezig geweest met Fer, Luuk de Jong, Guardado ea?! Oh nee, ervaring is niet welkom. Wij willen immers de jongste ploeg zijn die (hopelijk) Europees speelt. Jippie !!

Comments are closed.