Rapid kent goede generale en wint topper in Oostenrijk

0718ajax-rapidwien

Rapid Wien reist met opgeheven hoofd richting Amsterdam waar dinsdag de confrontatie met Ajax staat te wachten. De ploeg van trainer Zoltan Barisic won de topper in de Oostenrijkse competitie met 1-2 van Red Bull Salzburg. Stefan Schwab scoorde de winnende treffer voor Rapid maar zal dat dinsdag niet kunnen herhalen. De speler is geschorst wegens zijn horrortackle op Jairo Riedewald.

Na de 2-2 in Wenen heeft Rapid Wien doelpunten nodig in Amsterdam. ‘We zullen er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. Ik ben ervan overtuigd dat, ondanks de twee zware wedstrijden van deze week, we ons goed op kunnen laden en in Amsterdam fit zullen beginnen’, aldus Barisic. Ajax – Rapid begint dinsdag om 20:15 uur.

Related posts

46 Comments

  1. Fvanr

    We hoeven helemaal niet bang te zijn zolang we Veltman maar niet in het veld hebben staan. Ja hij mag er wel op staan alleen bij de tegenpartij in de verdediging.

      1. kessfr01

        er uit met deze speler hij gaat op deze manier miljoenen kosten.dit moet de directe en techniek staf toch ook zien!!!

    1. toon61

      Juist een waardeloze klote voetballer , waarom die van groningen niet gekocht , of gewoon johnny erin , wat een beleid

  2. Remco425

    Toch niet zo’n slechte ploeg dus. Laat Ajax gewaarschuwd zijn, dan komt het wel goed.

  3. Didron

    Ik denk dat de jongens thuis iets goed willen maken!! Frank zal ze vast opzwepen tot goede hoogte. Met Johnny in de basis en onder bezielende leiding van Davy gaat het 3-1 of 3-0 worden!!
    We zingen en schreeuwen ze naar de overwinning! WZAWZDB! Ajax Goden, super joden!!

  4. Joep

    Het zegt nog niets deze uitslag. Dinsdag laten zien dat afgelopen woensdag een incident was de tweede helft. Op naar de volgende voorronde cl.

  5. Weetikbeter

    Alsof dat scoren van rapid een probleem is…….. Vanaf moment 1 direct druk zetten en na 90 minuten 6-1

  6. Litmanen

    Jullie hebben er echt geen verstand van. Ja Veltman maakt weleens een fout, maar tel ook eens hoeveel fouten of foute passes hij per wedstrijd geeft. Dat zijn er veel minder als zijn collega’s op het middenveld.
    Op het moment dat de bal achterin is bij Ajax is er daarvoor vaak al een hoop misgegaan. Let daar ook eens op.

    En voor de duidelijkheid: Riedewald werd terecht de hemel in geprezen na woensdag, maar de 1-2 was zijn fout!!! Niemand over gehoord verder, maar kijk maar eens goed na de herhaling. Die fout was veel groter als die van Veldman bij de 2-2.

      1. Mooi

        Kijk je met je ogen dicht hij is kampioen terug spelen en nog met fouten ook en dat kost punten .

    1. Litmanen

      Als moet dan zijn en na moet naar zijn. Excuses voor de taalfouten. Erger mijzelf altijd kapot bij anderen en nu deed ik het zelf.

      1. Litmanen

        Reactie van een mongool, kan je dus ook niets aan doen. Mag jij ook gratis achter het doel?

      1. FdB=Ajax

        Nou, het klopt een beetje… Ik zie zeker de dingen die Veltman goed doet, maar vind het wel zo eerlijk naar je selectie om hem nu even te passeren. Door het midden uitverdedigen met zo’n kutbal? Dan kan echt niet. Tel daarbij op de andere keren dat hij balverlies had in die wedstrijd en je moet concluderen dat Riedewald en Heitinga een mooi duo vormen voor dinsdag

        1. Litmanen

          Kijk nog even naar de beelden, Riedewald laat bij de eerste tegengoal zijn tegenstander alle ruimte. Veldman verdedigde niet door het midden uit. Sterker hij stond aan de buitenkant tien hij dom balverlies leed. Overigens was centraal er niemand die zijn plek overnam ( kijk even waar Riedewald op dat moment stond)
          Ik vind het zwaar overdreven om Veldman nu al af te schrijven. Er zijn mensen die hem nu al vergelijken met Boilesen, nou dat noem ik het oordeel van een blinde.

    2. kessfr01

      veltman maakt zeer regelmaat de verkeerde beslissing en daarbij is hij te klein betreft lengte

      1. Litmanen

        Goed argument. Vorig jaar nog bij Oranje. Is hij inmiddels gekrompen? Snap sowieso niks van de overige reacties. Zo makkelijk. Veltman maakt een fout, er volgt een doelpunt en ineens is dat beslissend voor het puntverlies. Als we dinsdag winnen met 1-0 door een doelpunt van Veltman, heeft hij dan in zijn eentje gewonnen?

  7. 040-Ajacied

    Ze zeggen toch meestal ‘een slechte generale is een goede ……’ Kunnen we dan ook zeggen ‘ een goede generale is een slechte ……. ‘. ;P

  8. LeroyT

    Nou Litmanen doe jij je ogen maar eens open. veldman maakt altijd van die domme fouten. En omdat hij veel goede passes geeft, ja terug naar de keeper of breed. Maar zodra hij vooruit past is het levensgevaarlijk. Vwb de fout van Riedewald heb je gelijk. Hij moet gewoon een sliding maken dan heb die hem maar die fout is niet zo groot als die Veldman maakt.

    1. Litmanen

      Ik vond die aansluitingstreffer 1-2 veel erger en belangrijker. Die gasten gingen er weer in geloven. Maar goed, iedereen mag van jou blunderen behalve Veldman. Gelukkig denken de echte kenners daar anders over.

  9. Valentino

    Niks aan de hand, Rapid is al jaren de angstgegner van Red Bull. Daarbij zal Red Bull ook al bezig zijn geweest met de wedstrijd van dinsdag tegen Malmo. Vorig seizoen was het immers ook Malmo die Red Bull uit de voorrondes van de Champions League heeft gegooid.

  10. LeroyT

    Gaat niet alleen om blunderen van Veldman. Hij leert er niets van het is elke keer hetzelfde verhaal. Oke ze komen op 2-1 daarna valt er nog een rode kaart dan hoort er geen eens risico meer in te zitten dat rapid de 2-2 maakt. Maar goed als Ajax ook ze de kansen in de eerste helft afmaakt dan maken de misstappen van riedewald en veldman niet eens meer uit.

  11. Slingertje.

    Laat maar komen die schnitzelvreters. Ze krijgen alle hoeken en gaten van de Arena te zien dinsdagavond.

  12. AFCARay

    Dan heeft die schwab een goeie straf gehad maar niet heus….
    Wordt weer beloond met een wedstrijd spelen….

    Laat ze maar komen, maken ze af met 4-0 !!

  13. toon61

    heel onze verdediging is klote , veldman en wie er naast staat is klote , en tete was bij die goals ook niet echt overtuigend , maar die is nog jong , , die =vergeef ik het wel , maar de rest , wat een amateurs .
    Haal gvd goede verdedigers , maar nee hoor , dat kost geld , cente neukers
    Zo word ajax in geen jaren kampioen dat zie ik nu al , anders naar hans anders .

  14. LeroyT

    Zit een kern van waarheid in Toon61. Ze moeten een keertje een Zuid-Amerikaanse verdediger halen. Zijn vaak mannetjesputters het voetbal komt daarnaast heus wel. Als ze het achterin maar dicht houden. Vwb Tete ben ik niet met je eens. Die kan hij nooit verdedigen als hij links kiest kiest die ander rechts en andersom. Nooit te verdedigen zulke acties.

    1. Litmanen

      Gelukkig, van bovenstaande fans mag de onervaren Tete blijven. De rest moet weg. Dus Dijks maar weer terug naar Willem ll?
      Tjonge wat een “fans”.
      Daar zal je een stadion vol van hebben….

  15. Heldenzoon

    Verbaas mij erover dat die Schwab mee mocht doen. Als je als trainer iemand opstelt die een dag of wat ervoor een mede prof bijna een rolstoel inschopt, dan ben je wat mij betreft een slechte….

  16. ajaxxtotdedood

    ajoh ik heb de wedstrijd gezien en red Bull had een team staan die mijn ogen pijn deed. Want was rapid goed hadden ze ajax thuis alle hoeken van het veld laten zien ajax wint dinsdag gwn met 4/1

Comments are closed.