There are no ads, please add some


Van der Sar: ‘Hier terugkomen is speciaal’

0728vandersar

Bij veel Ajacieden kwamen bij een terugkeer in Wenen mooie herinneringen naar boven in het Ernst Happel Stadion. Natuurlijk ging het veel over die ene avond in Wenen; De dag waarop Ajax in 1995 de ‘cup met de grote oren’ won. Naast Frank de Boer gingen ook Edwin van der Sar en Ronald de Boer even terug in de tijd.

‘Dat ik hier als directeur terug mag komen met Ajax, is speciaal’, vertelt Edwin van der Sar, die als doelman de titel won, aan Ajax TV. ‘Dit is historie, we hebben ook in de wereld flink wat teweeg gebracht. Dit jaar de CL halen is financieel gezien niet nodig, maar het zou een mooie prestatie zijn. Dat is ook de drive die Frank de Boer heeft als trainer.’

Was het nu het doel aan de linker- of rechterkant? Die vraag was snel beantwoord. ‘Links van de dug-out’, zo wist Frank de Boer tijdens de persconferentie haarfijn uit te leggen. Ook Edwin van der Sar en Ronald de Boer kwamen ieder zo hun eigen herkenningspunten tegen in het stadion waar Patrick Kluivert twintig jaar en twee maanden geleden de CL-finale tegen AC Milan besliste.

,,Ik herinner me vooral het eindsignaal. Dat was het moment waarop je weet dat je die cup met de grote oren hebt gewonnen”, blikt Ronald de Boer terug op Ajax.nl. “De fans waren uitbundig en uitgelaten. De sfeer vanaf moment één was geweldig We leefden rondom die finale in een soort tunnel. Van de hele voorbereiding kan ik me daarom nog weinig herinneren. Het zijn meer de momenten tijdens de wedstrijd en na afloop die boven komen drijven. Zo rende ik net na afloop net als iedereen als een dolle dwaas over het veld. Je wilde je blijdschap zo graag met elkaar delen.”

,,Het zijn de momenten die je koestert. De ontmoeting met de geblesseerde AC Milan-speler Marco van Basten die bij de finale aanwezig was. Net zo goed als de kans van Danny Blind op de 2-0, vlak voor tijd. En het doelpunt van Patrick uiteraard. Al heb ik zelf meer herinneringen aan het andere doel omdat ik daar de eerste helft veel in actie kwam. Na rust bevond ik me als rechtshalf veelal rond de middenlijn. Bij het doel waar de winnende goal viel, ben ik dus eigenlijk niet zoveel geweest.”

Gerelateerde posts

18 reacties

 1. Mokum76

  Laten we allemaal hopen dat we ooit deze mooie tijd nog eens mogen herleven met ons aller Ajax!!

 2. Royb020

  In 1995 zat ik ook daar in het stadion om deze helden toe te juichen!! Een dag om nooit meer te vergeten!!

  1. Remco425

   Kon helaas ook geen kaartje bemachtigen. Was het seizoen erna wel bij in Madrid en de finale in Rome.

 3. quadsboy

  Zal dit graag willen maar is nog ver tezoeken,ooit gaat dit weer eens gebeuren

 4. LeroyT

  Heel realistisch de tijd van 1994, 1995 en 1996
  Gaan nooit meer komen. Daarvoor zijn de nl clubs te klein en te weinig vermogen vergeleken met ManU, Real, Barca en Bayern.

 5. BobbyHaarms

  In de 90’s was het niet anders hoor, toen waren we ook klein duimpje bij de Europese top. Het probleem waar we tegenwoordig tegenaan lopen is dat spelers steeds vroeger worden weggekocht, soms zelfs op hun 16e (zie volgende topic). Kan je spelers tot minimaal hun 25e jaar bij je houden dan wordt het al een heel ander verhaal. Kijk naar de jeugd en vergelijk die met andere Europese topclubs en we zijn steevast de beste

  1. Remco425

   Toen kon je ook nog spelers als Litmanen en Finidi scouten, maar nu zitten er voor elke beetje opvallende speler 30+ scouts op de tribune.

 6. BobbyHaarms

  Dat niet alleen. De clubs duikelen over elkaar heen om een “nieuw ontdekt talent” steeds eerder aan de haak te slaan, waardoor het risico toeneemt dat je als club zijnde een miskleun koopt….waardoor uiteindelijk het algemene niveau weer kan dalen omdat die talenten niet tot volle wasdom komen omdat ze dat niveau niet aankunnen (en nee ik heet geen JC) 😉

 7. lezerG

  1971-1973, 1995. Afstand in jaren 22. Volgende Europacup 1 (CL) dus in 2017.
  Afgesproken?!

 8. Misterofajax

  Ik hoop jet ook alleen thuis nog even winnen van Rapid Wien en dan hup alles op alles zetten om in de finale te komen hup Ajax hup????

Reageren is niet mogelijk.