There are no ads, please add some


Jonk: ‘Keuze Malen is teleurstellend; Door met jongens die er wel in geloven’

0404malen

Jeugdspeler Donyell Malen maakte enkele dagen geleden bekend de overstap naar Arsenal te maken (zie eerdere berichten). De zaakwaarnemer van de pas 16-jarige Malen is de omstreden Mino Raiola, die jeugdspelers in het verleden al vaker een overstap naar het buitenland liet maken. De jonge spits kon de verleiding van een aanbieding van de Londense club uiteindelijk niet weerstaan.

Wim Jonk vindt dat Ajax er alles aan heeft gedaan om Malen voor Ajax te behouden. ‘Wij hebben Donyell een uitstekende aanbieding gedaan en een duidelijk ontwikkelingsplan voorgelegd. Als de speler dan toch een andere keuze maakt, dan is dat teleurstellend. Want de potentie is duidelijk en de kansen zullen komen bij Ajax. Wij gaan door met de jongens die daar wel in geloven’, aldus Jonk tegenover Voetbal International. Malen speelde afgelopen seizoen in Ajax B1. Hij zou komend seizoen aansluiten bij de A-junioren, ondanks dat hij nog tweedejaars B-junior was.

Bron: VI.nl

Gerelateerde posts

23 reacties

 1. Mokum76

  Helemaal eens met jou Jonk! Dat is de juiste spirit, als ze hier niet willen zijn op die leeftijd, en denken beter te zijn dan een ajacied, dan rot maar lekker op!

 2. Coenie

  Zeker teleurstellend! Zoals Cruijff vaak aanhaalt zullen ouders hierin ook een grote vinger in de pap hebben en ‘de gouden bergen’ zijn beloofd. Met een zaakwaarnemer als Raiola komen de ‘gouden bergen’ ook binnen handbereik. Wellicht dat Arsenal één van de weinige engelse clubs is die naar eigen talent kijkt, toch lijken mij de kansen bij Ajax meer haalbaar en realistischer. Waarschijnlijk gaat hij nu meer verdienen als junior dan bij Ajax maar als hij in het eerste van Ajax echt zijn talent had kunnen laten zien dan denk ik dat hij een top-transfer zou maken en nog meer zou verdienen bij iedere Engelse of Spaanse club!

 3. Ajax1958

  Misschien zijn het niet van die grote talenten als we denken. Misschien zitten ze wel aan hun top en durven de concurentie niet aan, dus snel de zakken vullen, voordat ze door de mand vallen.

  1. Jonathafca

   hebben we daar geen scouts voor? ik denk niet dat dat het geval is om eerlijk te zijn, maar een goed theorie!!

 4. Slingertje.

  Dit soort gassies zijn het Ajaxshirt niet waard en vaak hoor je niets meer van ze.

 5. BobbyHaarms

  Verwend rotjoch…alsof zoveel geld gelukkig maakt op die leeftijd. Het mooie Ajaxshirt niet waard

 6. Geroldkohlen

  zeer teleurstellend dat hij weg is, en waarschijnlijk is het voor hem nu over en uit, maar hoe meer spelers onder raiola weg gaan hoe minder last wij van hem zullen gaan hebben!

 7. fantommie2

  Hoe meer mensen te vroeg weg gaan en mislukken (a la Bouy) hoe meer voorbeelden toekomstige jeugdspelers hebben dat het op de lange termijn niet loont om naar Raiola en co te luisteren. Als spelers dan alsnog voor korte termijn geld willen gaan ben ik ze liever kwijt

  1. Remco425

   Het aantal voorbeelden is nu al legio, niet alleen bij Ajax, maar ook bij f***noord. Er zijn er welgeteld 0 geslaagd tot nu toe. Toch denken ze allemaal dat zij het wel kunnen.

 8. Litmanen

  Ik ben wel benieuwd of Jonk met de ouders gesproken heeft en wat daar is besproken.
  Of is tegenwoordig bij minderjarige jongens de zaakwaarnemer ook de toeziend voogd?

 9. Joep

  Hij heeft met zijn “volle” verstand getekend bij Arsenal. Het is maar de vraag of hij op deze leeftijd al een juiste keuze heeft gemaakt. Ik denk zelf van niet.

 10. Wandapanda

  Ouders maar ook over meneer Raiola. Heeft Malen en zijn ouders natuurlijk helemaal gek gemaakt maar geeft ook aan hoe bedorven zijn relatie is met de beleidsbepalers bij Ajax. Lees het boek “ik , Zlatan” en je leest wie Raiola is en welke schaamteloze praktijken deze man hanteert om zaken voor elkaar te krijgen. Bizar!

Reageren is niet mogelijk.