De Boer: ‘Veltman maakte een fout waar we het de hele week over hebben’

0729RapidWien-AjaxSinkgraven_Veltman

Ajax had zich woensdagavond een riant uitzicht kunnen geven op het bereiken van de volgende ronde in de voorronde van de Champions League, maar uiteindelijk ging het weer kinderlijk de fout in en met name Joël Veltman krijgt het zwaar te verduren namens Frank de Boer.

‘De hele week hebben wij het over dit soort dingen. We hadden controle over de wedstrijd en het verbaasde mij dat wij niet voor de 1-4 gingen maar de 1-2 probeerden te verdedigen. Je kan stellen dat het jeugdigheid is maar Veltman behoort met zijn 23 jaar momenteel wel tot een van de ervaren jongens. Dit soort fouten mogen gewoon niet gebeuren en helemaal niet als je tegenover tien man komt te staan. Als een tegentreffer de boeken in gaat als een echt ‘Veltmannetje’ dan is dat geen goed teken’.

Bron: SBS 6

Related posts

76 Comments

      1. Didron

        Ben ik ook bang voor!!! Johnny dinsdag in de basis! Goed voor de ervaring en een goed signaal voor Joel!!!

  1. quadsboy

    Doe er gelijk wat aan want dit is zijn zo veelste Frank en wij worden er moe van halloooo

    1. Charka53

      het is goed dat Ajax spelers laten zien dat ze goed zijn maar arrogantie wordt meteen afgestraft Veltman !!!

      1. AjaxKat

        Wat denk je van Cillissen dan toen ie uitkwam en de bal aan de tegenstander gaf? Ibrahimovic of C.Ronaldo had ‘m afgestraft. Jasper had mazzel dat die Oostenrijkers zelf van de bal en de kans schrokken. Die tweede helft was niet om aan te zien! Vanaf de 46e minuut al.

        1. Ajax nr 1

          Helemaal gelijk AjaxKat moet je ook zijn gezicht eens zien. Ze lijken wel erg moe.

    1. Zlatan

      Ja John en Shone er in , waarom kunnen dezelfde fouten steeds weer gemaakt worden , eruit en een ander erin !

    2. Zlatan

      Nee niks vergeten ajaxweert10 , !dit was een grote fout , op de bank een paar weken , geef een ander nu een kans

      1. Jonathafca

        helemaal mee eens Zlatan! (hoe kan je ook niet met Zlatan eens zijn). sorry joel maar kans verspild. laat heitinga eens een goed voorbeeld geven. tuurlijk we kunnen Veltman niet alles kwalijk nemen. en hij was niet de enige die een fout maakte. maar dit kon je net zo goed als een eigen doelpunt rekenen, al had Jasper die dan misschien gehouden..

        1. Zlatan

          Jonathafca , eerst de verdediging en als laatste de doelman ,kon antwoord niet vinden , daarom nog een keer .

  2. Ajax1958

    Misschien moet Jaap Stam met die grote kale kanis Veltman eens goed vertellen wat hij van hem verwacht. Dit soort fouten mag Veltman nu niet meer maken!!!

  3. Oost80

    Dinsdag Johnny maar achterin. Tete verdedigd ook te veel van zijn man af! Alleen riedewald en dijks waren achterin op niveau.

    1. JobJobW

      Heb je wel gekeken? Tete een van de beste spelers gisteravond, onderscheidde zich met zijn verdedigende acties

  4. quadsboy

    Soms na een wedstrijd kijk ik na Veldman zijn kop het lijkt dat hij voor een wed 2 pakken sigaretten heeft op ge paft

  5. Fvanr

    Hij maakte wel meer fouten. Overwinning door hem kwijt Zwakste schakel nu en vorig jaar.

  6. Mijn Club

    Vroeger heette het een ‘de Boertje’. Serieus, hij maakte ook elke wedstrijd zo’n fout.

  7. Mokum76

    Vergeet ook niet dat hij deze fout in zowel de eerste als tweede helft maakte, om over vorig seizoen nog maar te zwijgen.

    Frank de Boer had gewoon direct een signaal af moeten geven aan de groep, en had hem moeten wisselen voor Heitinga .

    Laat ze allemaal maar voelen dat er altijd een vervanger klaar staat als je slecht presteert.

  8. Mijn Club

    Wie maakt dan de fout? Veltman of de staf van Ajax? Jeugdige spelers maken nu eenmaal meer fouten dan ervaren spelers.

    1. quadsboy

      Jeugd spelers dat is veldman niet meer hoor. Hoeveel kut fouten wil je nog maken

      1. Mijn Club

        In Engeland kom je op die leeftijd nog echt niet aan de bak als verdediger ! In de Tour rijd je op die leeftijd (en 24 jaar) nog in de jongeren trui. Jeugdig dus 🙂

  9. Ronbo

    Foutje ? Verdediging en de doelpunten moeten van de “10” komen. Dit zijn nou net de opmerkingen die ik hier al vaker zie. M.a.w. nog steeds verdedigend en aanvallend versterken.

  10. Geroldkohlen

    ben het eens met de boer veltman speelt nu al 3 seizoenen in de basis bij ajax heeft cl gespeeld je kan deze kinderlijke fouten echt niet meer maken!

    1. Zlatan

      Waarom werd El Ghazi gewisseld , en kon Veltman blijven staan , met die ku .fouten ! Voor mij hoeft hij Dinsdag NIET opgesteld te worden !

      1. paullus

        Laat el ghazi nu maar eens denken zal er ook dan nog meer spelers op het veld staan
        En ik mag niet voor eigen resultaat gaan
        Voetbal is een team sport

        1. Zlatan

          ( Paulus )dat is waar , die fout maakte hij meteen weer goed door de bal af te geven , het is een lekker voetballertje .

  11. Ajax1958

    Ik begin me trouwens af te vragen of we wel het goede systeem spelen. Er komt praktisch geen voorzet van de zijkant voor Milic. De enige ballen van de zijkant komen uit corners, die hij zelf notabene gaat nemen. Singraven op de vleugel, ik begin er mijn vraagtekens bij te zetten.

    1. Mijn Club

      Singraven speelde juist goed. Je kunt ook spelen met een afzakkende LB, een veredelde LM dus

  12. Iamsterdam2015

    Vorig seizoen heeft hij dramatisch gespeeld (ok meerderen speelde slecht) maar hij zet dat niveau door ipv te verbeteren en dan lat je heitinga zitten?!?!?!?!?
    Klaar afgelopen. Hij kan het niveau niet aan net als Duarte. Kunnen ze niks aan doen maar dan is er geen plaats voor jou bij Ajax, klaar.

  13. Anti sigi

    Zet onze grote vriend heit er gwn in om Veldman af te straffen en te volkomen dat hij het weer doet ooit zal die het wel af leren lijkt mij

  14. Tal

    fout van een ervaren jongen op deze niveau mag echt niet. Dus, dit kan echt niet meer. hij moet nu per direct op de bank plaatsnemen en goed kijken hoe de anderen doen. ik weet het niet wat Frank de Boer gaat doen. er zitten genoeg goede verdedigers op de bank. gun die nu maar een kans.

  15. Oost80

    Ja paar goeie akties maar verdedigd zo ver van zijn speler dat die makkelijk kan aannemen en een aktie kan maken. Hij geeft de tegenstander de kans er iets mee te doen.

  16. Toppertje

    In dit soort wedstrijden mogen ervaren spelers als Veltman dergelijke fouten gewoon niet maken. Als we blijven vergoelijken komen we nooit een stap verder. Dus de wetten van het topvoetbal toepassen en wisselen.

  17. Urbanskulzz

    Iedereen geeft nu veltman de schuld , het was een grote fout ja maar de eerste helft had het al 0-5 moeten staan en dan was er niks aan de hand geweest dus de aanvallers zijn net zo schuldig

    1. Mijn Club

      Da’s waar ja. Enne we hebben een trainer die kiest voor het elftal dat er staat. Hij kan nota bene 3 x wisselen. Ik zeg maar …

  18. Royb020

    Heitinga had in gemoeten om de 0-2 te koesteren en wat meer rust in het team te brengen!!

    1. Zlatan

      Royboy020 ben het helemaal met je eens !dat brengt HOPENLIJK rust in het veld .

  19. ToonHJ

    Mee eens! Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de kwaliteiten die Milic als spits heeft.

  20. Zlatan

    Dank je Jonathafca , ik zal niet de enige zijn die zo denkt, de verdediging moet beter opletten , pas dan ( als laatste de doelman )

  21. Jerry 072

    Wie o wie kan me vertellen waarom johny er niet in kwam? leek me een 1 2tje zeker nadat klassen hem opzocht. vindt frankie ook nog niet scherp hoor

  22. Slingertje.

    Het is geen incident meer want hij maakt al tijden dezelfde stomme fouten dus daar moet de Boer eens harder tegen optreden. Praten helpt schijnbaar niet dus misschien helpt het als hij een paar weken op de tribune beland zodat hij gaat beseffen dat iedereen vervangbaar is. Je moet er toch niet aan denken dat Ajax door dit Rapid wordt uitgeschakeld dinsdag.

  23. Geroldkohlen

    waar is litmanen met zijn mening want hij vind dat we allemaal overdreven reageren op veltman!

  24. AFCARay

    Waarom verdedigers afkraken?? Die aanvallers knallen er toch ook niks in?? Als die er 3 extra inschieten zal de verdediging zo’n fout nooit maken en hoor je er niemand over…..

    1. Geroldkohlen

      ik had er ook wat van gezegd als we gewonnen hadden is gewoon een dure fout, hij moet inmiddels beter weten!!

  25. Joep

    Veltman is onderdeel van het team. Hij mag deze fout inderdaad niet maken. Voor de rust hadden ze het al moeten afmaken. Nu op naad dinsdag heb er nu al zin in.

  26. Mauheb

    Veltman een van de ervaren jongens?? Joh die leert het nooit meer hoor! Kan de druk gewoon weg niet aan! Johnny lets go!!

  27. vooruitdiebal

    Ik ga voor v.d.Hoorn. winnen we eindelijk kopduels die er echt omdoen achterin . Heeft ook een betere pass met gevoel dan Veltman. kans geven. Veltman heeft genoeg kansen gehad

  28. robskuuh

    Schone en tete erin ben benieuwd wat de commentator zegt als schone de bal naar tette speelt

  29. jojo123

    Net als de Boer zelf.. Die maakte ook altijd wel een ‘foutje’. Dan is fdb meester in hoe te voorkomen.. Dus Veltman heeft iets meer begeleiding nodig

Comments are closed.