Joël Veltman: ‘Als je me nu vraagt of we kampioen worden dan zeg ik ja. Dat gevoel heb ik echt’

0301psv-ajax_veltman1

Vorig seizoen vond Joël Veltman het bijna vanzelfsprekend dat hij zou spelen. Dat is komend seizoen wel even anders want nu zal hij toch moeten concurreren voor zijn plaats in de basis. 

Als Joël Veltman een vergelijking moet maken met het teleurstellende vorige seizoen dan ziet hij goed in dat hij zich in de kijker moet spelen. ‘Vorig jaar kon je nog weleens denken: ik speel volgende week gewoon. Maar dat is nu voorbij. Het is echt vechten voor je plekkie in deze voorbereiding’, zegt Veltman tegen Nu.nl. Joël  kreeg dit jaar  Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj en  John Heitinga erbij als medespeler waardoor het team letterlijk en figuurlijk breder geworden is.

‘De selectie is meer verschillend. Het is een goede combinatie. Vorig jaar hadden we allemaal jonge spelers die uitstekend konden voetballen, maar soms heb je wat meer power nodig. En dat hebben we nu. Daarom heb ik ook het gevoel dat we een heel mooi seizoen tegemoet gaan. Als je me nu vraagt of we kampioen dan zeg ik ja. Dat gevoel heb ik echt.’

Joël Veltman ziet dat Ajax nu al verder is dan op het zelfde moment vorig jaar. ‘Toen was het positiespel verzorgd, maar de dreiging en de diepte ontbrak. De bal moet en gaat nu sneller naar voren. Dat kon je vrijdag tegen Wolfsburg al zien.’  Joël vormde in de oefenpot het centrale verdedigingsduo met Jairo Riedewald. Over de samenwerking met Jairo is Joël erg tevreden: ‘Dat ging wel lekker. Jairo heeft grote stappen gezet. Hij heeft snelheid en won een paar kopduels van Bas Dost. Qua sprongkracht zit het dus ook wel goed. En in de opbouw merk ik dat hij in het verleden ook op het middenveld heeft gespeeld. Hij ziet de optie naar voren.’

 

Related posts

68 Comments

  1. AjaxBarcelona

    Joël jongen, sterkte met een aantal komende commentaren 🙂 maar …… je wordt gesteund door een grote meerderheid. Alleen ……. nooit meer denken, ik speel toch wel, dat is verlies aan scherpte en drive. Die instelling heeft ons de titel gekost. Laat dat een les zijn

    1. Litmanen

      wat ben je toch een opa. Jij lult echt alsof je elke week de opstelling bepaalt.
      Gelukkig niet, want dan spelen we met tien verdedigers.
      En verder, als Veltman nou eens gast voetballen zoals destijds in Jong Ajax, dan speelt hij zich binnen een half jaar in Oranje.
      Voor de mensen die dat gemist hebben:
      elke wedstrijd veel prachtige diepte ballen en bovendien zeer regelmatig levensgevaarlijk met de bal het middenveld overstekend.
      Maar ja, als je niet doodgeschoten wil worden door De Boer, dan doe je dat niet….

      1. -THE BULLDOG-

        Wat ben je toch een puber met je achteloze zielige opmerkingen.
        Moet je nog ongesteld worden ofzo??
        Je bent constant negatief en hebt op overal wat te klagen. Ben je zoon van Toon61 ofzo??
        Je verdiend de naam van Litmanen niet eens man.
        Een ajacied is trots, maar twijfel of jij een ajacied bent.

        1. antonajax

          Hij is geen Ajacied! Onmogelijk. Erger me helemaal kapot aan die gozer! En de naam Litmanen kan echt niet voor zo’n zuurpruim

        2. Litmanen

          goed lezen, ik prijs Veltman de hemel in!
          Een fantastische jonge voetballer waar we er trouwens heel veel van hebben.
          Maar ik heb, net als vele anderen geen zin in weer datzelfde voetbal als vorig jaar.
          Dat ligt dus niet aan al die talenten maar aan het voorzichtige voetbal wat De Boer wil spelen.

          1. AFCAJasper

            Ja dus je bent een succes supporter;) frankie bepaald en mocht t weer zo’n seizoen worden. So be it, maar wel altijd 100% achter me club;) wij zijn ajax wij zijn de beste

          2. Litmanen

            succes supporter? Mijnheer De Boer voor jou bepaalt de speelwijze en die is al twee jaar niet om aan te zien. De meeste mensen hier zijn dat met me eens.
            Dus, wat is jouw probleem? Mogen mensen hier hun mening niet meer geven?

          3. -buitenkantje rechts-

            Late we eerst even een paar echte wedstrijden afwachten.. Bv na 2x Rapid Wien eens kijken hoe we er voor staan. Dit was maar een oefenpotje hè in de voorbereiding..

          4. Litmanen

            wat ik zo vreemd vind: toen Ajax Gudelj kocht en hij zei dat hij trots was dat hij voor Ajax mocht spelen was iedereen laaiend enthousiast.
            Nu komt hij volgens De Boer niet in aanmerking voor de eerste elf en nu hoor je daar niemand over.
            Dat geldt ook voor Heitinga. Kippevelmoment toen hij er gister inkwam, maar niet in de basis.
            Waar zijn nu al die supporters? En je hebt gelijk. Eerst maar eens die potjes tegen Rapid Wien. Ik hoop echt dat ze doorkomen, maar ik hou mijn hart vast. Wat ze gisteren lieten zien was echt niet genoeg.

          5. AFCAJasper

            We speelde redelijk hoor, en ja de opkomst van heitinga was echt een kippenvel moment. Rapid wien overleven we wel. En europa leaugue halen is ook niet slecht voor t niveau van de eredivisie van tegenwoordig.

          6. -THE BULLDOG-

            Kerel, ik vind t prima dat je je mening geeft, maar je valt non-stop jij eigen club af en dat kan niet vind ik.
            Niemand wil t voetbal van vorig seizoen zien…dat ben ik met je eens, maar je moet wel vertrouwen hebben in dit elftal en ook in de rasechte ajacied F de Boer!! We zijn nu nog maar een paar oefenpotjes onderweg en ik wil daarmee zeggen dat je daar nog niet zoveel conclusies moet trekken. Het echte werk moet nog beginnen…dus geef ze het vertrouwen en steun je club waar t kan!! ALTIJD!!

          7. Litmanen

            ik steun mijn club door dik en dun. Maar nu wordt er gedaan of ik de enige hier ben die kritiek heeft op De Boer. Vorig seizoen liet niemand iets heel van het slechte spel en nu zou dat ineens niet meer aan de trainer liggen?
            Wij hebben minstens twintig fantastische voetballers, het allermooiste team van Nederland, maar als je de grootste heibel maakt binnen de club om goede spelers te halen ( Gudelj, Heitinga etc) stel ze dan op! Dat is toch niet raar? En niet zo makkelijk van: het is maar een oefenpotje, volgende week begint in principe voor Ajax het seizoen al!

          8. Starke

            Ik begrijp Litmanen wel. Heel veel supporters hier zijn ook gwn veel te snel tevreden met eigenlijk niets. Er word vaak heel patriottisch gereageerd ipv met echt bij de feiten te blijven.

            Niet alles is altijd maar ok als het om je clubje gaat. Ja we zijn allemaal Ajax supporters en als de een het uit een kritisch oogpunt bekijkt dan betekend dat niet dat hij of zij het slecht bedoeld. Van Gaal was alles behalve tevreden. zelfs na een gewonnen wedstrijd met veel goals waren er altijd verbeterpunten. De Boer is een goede trainer alleen heeft hij de afgelopen 2 jaar stil gestaan. Teams om ons heen blijven doorontwikkelen en namen risico’s. Wij sukkelde onszelf in de tussentijd in slaap.

            Als Ajax moet je kritisch zijn. Je wil toch niet als die Feyenoorders eindigen? Die gasten zijn met alles tevreden en gebruiken hun financiële positie steeds als excuses. Door kritisch te blijven houd je jezelf scherp. Dat hebben alle topteam in Europa

          9. -THE BULLDOG-

            Indd dit is prima verwoord door starke.
            Maar doe dat dan ook op deze manier Litmanen. Niet zoals je bij het stukje over “de boer die het prima vond tegen Wolfsburg” doet. Toen was het echt te gek hoe je reageerde. Zoals starke reageert heb ik geen problemen mee.

          10. AjaxBarcelona

            Beste Starke. Op zich heb je helemaal gelijk maar het gaat om dat vanuit kritisch oogpunt bekijken. Sommigen menen dat afzeiken en afbranden hier ook onder valt. Het normbesef en respect is bij een aantal volledig zoek. Dat is het probleem bij een aantal. Kritisch zijn is prima, helemaal niets mis mee en uitstekend, alleen uit het dan ook op een normale manier. Een aantal hebben alle vorm van respect verloren wat mij betreft. Helaas kan ik ze niet op negeer zetten en zal ik hun reacties toch voorbij zien komen. Ik hoop dat men een voorbeeld neemt aan jou manier van reageren.

          11. Litmanen

            beste Ajax Barcelona, ik zou jou ook graag op negeer willen zetten, maar je blijft ook maar reageren alsof je de wijsheid in pacht hebt.
            zoals jij recht op je mening hebt, heb ik dat ook. En gelukkig denken wij nooit hetzelfde anders zou je hier geen topics hebben.

          12. Litmanen

            nee dat ben jij met je vier nicknames zodat je lekker Duimpjes kunt geven aan jezelf. Engerd, brrrrrr…..

          13. AjaxBarcelona

            Inderdaad, eentje. Al weken lang. En nog nooit een duimpje aan mezelf gegeven dus vele, heel vele, zijn het regelmatig met die enge Opa eens. Zelf wijt ik dit aan het doodsimpele feit dat zij begrijpen wat ik schrijf. Ze hoeven het natuurlijk nooit met me eens te zijn maar ze kunnen het verhaal volgen. Kijk eens na hoeveel mensen jou stellingen (kunnen) volgen. Het gaat mij voor geen meter om die duimpjes maar ze geven wel een inzicht. Litmanen, ik zeg je vanaf nu gedag. De app kent d mogelijkheid niet maar virtueel sta je op negeer. Gegroet.

  2. PvL020

    En daarom lopen er nu veel voetballers van dit niveau rond. Vele hier klagen over teveel spelers maar nu moeten ze vechten

  3. -buitenkantje rechts-

    Wat het afgelopen seizoen heeft laten zien is dat Ajax geen enkele tegenstander kan onderschatten.. Daarvoor te vaak met toegeknepen billen naar wedstrijden gekeken.. Dus als meer concurrentie ervoor kan zorgen dat iedereen er voor 200% voor gaat.. Iedere wedstrijd! Dan maken we zeker weer een goede kans.

  4. BobbyHaarms

    Dat je dat maar weet vriend…het is NOOIT vanzelfsprekend dat je de eerstvolgende wedstrijd weer speelt! M.a.w: ten alle tijden vlijmscherp zijn en laten zien dat jij in de basis hoort en niemand anders, dat houdt anderen en jezelf geconcentreerd en zo stuw je elkaar naar een nog hoger niveau..en zo hoort het ook als je bij Ajax speelt….op naar de titel!

    1. AjaxBarcelona

      En dat geldt ook voor nieuwe spelers. Nieuwe spelers worden gekocht om wat aan de selectie toe te voegen. Ze moeten net zo hard knokken voor hun plek als ieder ander. Een aankoop is nooit een gegarandeerde basisplaats. Dat wordt nog wel eens vergeten. Als een aankoop niet in de basis staat is het geen miskoop. Dat o.a. Gudelj vrijdagmiddag speelde had gewoon te maken met het feit dat de Boer wilde dat hij 90 minuten kon spelen. Het was geen degradatie naar jong Ajax o.i.d.

  5. Slingertje.

    Zie eerst maar eens de Champions League te halen en dan zien we wel verder.

  6. LeroyT

    Als Ajax zijnde en speler moet je altijd de Amsterdamse arrogantie hebben. Wij worden kampioen en niemand anders!!!!

  7. Debesteajaciedvandewereld

    Je moet het gevoel niet hebben je moet ervoor zorgen op het veld

  8. antonajax

    Wat ben jij een verschrikkelijk iemand. Meneertje ‘ik weet het beter’
    En dan de quote: voor de mensen die het gemist hebben… Bah nog arrogant ook! Ben jij soms z’n trainer(geweest)??

        1. antonajax

          Moet je z’n reacties eens lezen bij het stukje van:’de boer vond…’
          Als je tijd en zin hebt hoor. Is echt niet normaal die gast

          1. AjaxBarcelona

            Gewoon niet meer op reageren op die gasten. Is het beste. Geen aandacht meer aan geven. Zelfs dit is als te veel.

          1. -THE BULLDOG-

            @antonajax. Ik had het allemaal gelezen vanmiddag. Ik dacht nog “uit welke gierput hebben zij hem nou weer getrokken”. Ik dacht toen nog van…niet teveel aandacht aan besteden.
            Nu begint ie hier weer te mekkeren en wilde er nu wel ff iets van zeggen.
            Maargoed…laat maar lullen, zijn eendagsvliegen dit soort supporters.

            @Ajaxbarcelona. Ik heb de wedstrijd in zn geheel gezien. En ik was enigszins positief verrast. Het spel viel mij 100% mee. Ik was erger gewend na afgelopen seizoen. Het zag er fris uit en zag wel degelijk positief verschil met de wedstrijden uit vorig seizoen. Ik heb er veel vertrouwen in en denk dat we een goed team hebben dat t gaat maken dit seizoen. Natuurlijk was het hier en daar nog wat onzeker en valt er nog wat te verbeteren, maar dat t goed komt weet ik zeker!!

  9. woody79

    wat een oeverloos gezemel. gaat erover dat de instelling moet veranderen of beter IS veranderd omdat men denkt toch wel te spelen. de enige die elke week speelde was litmanen. maar ja!

  10. Heldenzoon

    Ik heb het idee dat FdB te veel taken meegeeft. Even spontaan als linksback rechtsvoor verschijnen kan niet meer. Er zit weinig verrassing in ons spel. Ik zag tegen Wolfsburg wel een verbetering.

    Ik ben absoluut geen lid van de FdB fan club maar geef hem graag nog een seizoen. Trouwens, wie anders zou het beter kunnen?

  11. Heldenzoon

    Is een optie natuurlijk. Hij lijkt me geen autoritair type dus zou een assistent waar de spelers wel pagus voor hebben wensbaar zijn…

  12. Widi

    Rapid Wien moet uitgeschakeld worden. Maar daarna moet de loting gunstig uitvallen. Er zijn genoeg ploegen die erg lastig zullen zijn.

  13. MakeOne

    Ik verlang weer zo naar een ouderwetse pak slaag 6-0 tegen die kakkies.

    afgelopen seizoen miste ik de wil om te winnen op het veld…. Hopelijk is het met alle concurrentie nu is eindelijk 90 min flammen!

Comments are closed.