‘Arsenal-speler Yaya Sanogo ook in beeld als versterking’

1307yayasanogo

De bij Arsenal onder contract staande Yaya Sanogo staat als huurling op het wensenlijstje van Ajax. De 22-jarige boomlange aanvaller zou volgens Arsène Wenger heel goed ervaring op kunnen doen bij Ajax.

Marc Overmars is al geruime tijd op zoek naar een aanvaller want de spoeling is na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson en het verhuren van Richairo Zivkovic wel wat dun. Frank de Boer gaf enkele dagen geleden al aan dat Ajax geen torenhoge bedragen voor een voetballer gaat betalen. “Dus moeten we slimmer zijn. En als we een topspeler kunnen huren of kunnen toeslaan bij een ’goudmijntje’, zullen we dat niet laten. Want uiteindelijk gaat het ook om de prestaties”, aldus De Boer.

Sanogo, 1 meter 94, staat vooralsnog niet bekend als een aanvaller die veel doelpunten maakt. In het seizoen 2012/13 kwam de Fransman met Ivoriaanse roots tot 10 doelpunten in 21 duels namens Auxerre. Sanogo maakte in de zomer van 2013 de transfervrije overstap naar Arsenal. In totaal speelde hij twintig keer met het tenue van de Londenaren om de schouders en kwam hij niet verder dan één doelpunt. Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan Crystal Palace. Ook daar wist de lange aanvaller maar één keer het net te vinden in elf wedstrijden.

Bron : Telegraaf

Foto : Pro Shots / Action Images

Related posts

78 Comments

  1. ajaxpers

    Yoga Sonya? Wie is dat?
    We hebben iig een goeie spits nodig. Wat kopen die pisvee weer veel!

    1. Zlatan

      Ja hoe komt pisvee weer aan een knappe speler ? Een andere schout hebben we ook nodig ! ( sorry ) schouts

    1. toon61

      helemaal niks is het ,onze club moet zich schamen ,weer een teken dat de scouting van of niet voldoet .
      Niet meer en niet minder .

      1. Ajaciedbrum

        En waarom dan sanogo is een goede spits hoor weet niet of je hem weleens heb zien spelen??

        1. toon61

          hij scoort toch bijna niet ,daar is een spits toch voor lijkt me ,het kan natuurlijk anders uitvallen dan wel ,we gaan het zien als hij komt .
          Als je in het laagste segment zoekt zal je geen topper vinden , tenminste zo denk ik erover ,iedereen denkt er anders over ,en dat mag .

          1. -buitenkantje rechts-

            Totaal niet mee eens .. Als je zijn verleden hebt bekeken heb je gezien dat hij in alle nationale jeugdteams van Frankrijk heeft gezeten.. Gezien wordt als groot talent.. Niet voor niks gescout is door Arsenal..

            In het laagste segment noem jij dat.. Dit is hoe Ajax werkt! Scouten van talent kan je het ook noemen. Verwacht je dat we nu als MU in 2 jaar €250 miljoen gaan investeren? Moet je kijken wat dat hun gebracht heeft.. 4e plek in de competitie..

          2. Remco425

            mee eens BR. Daarbij, als we weer met een echte 10 gaan spelen zoals de voortekenen zijn, is balvastigheid met de rug naar de goal en kunnen kaatsen minstens zo belangrijk als het kunnen scoren

  2. Royb020

    Goeie speler!! Denk wel dat het een echte Ajax spits is!!! Lang en kop sterk! Ik zeg doen!!!!

      1. Royb020

        Ja! Arsenal is me tweede club en ik volg jong Arsenal ook en daar laat hij mooie en goeie dingen zien!! Wel een echt team player!! Dus ja ik denk wel dat hij goed is voor Ajax!!

    1. Bert62

      Als er spelers zijn die een fatsoenlijke voorzet kunnen geven wel. Anders boutzooi

    2. FrankiC

      Doet me erg veel denken aan Nwanko Kanu, met van die uitschuifbare stelten. Talent. Hij kan meer dan (door)koppen. Erg actief in de spits.

    1. toon61

      Dat ben ik helemaal niet ,kijk naar zijn verleden en wat hij gespeeld heeft ,en daarbij hoeveel goals hij heeft gemaakt ,dan een conclusie maken is makkelijk ,het kan natuurlijk anders uitvallen ,maar we zullen dat moeten zien als we hem huren ,bied dan 8 miljoen voor die sisto ,daarvan weet je dat die gevaarlijk is

  3. Milikgudelj

    Lijkt me een goede spits stats zeggen niet veel premier legue is van een ander niveau als die mickey mouse competitie van ons huren met optie tot koop zou ik op inzetten

  4. toon61

    Ik ken er niks van ,die spits zegt genoeg in zoveel wetstrijden een goal ,dit is nu waar ajax naar kijkt ,te gek voor woorden .

    1. Zlatan

      Oprotten !!!nou ff goed zoeken naar een spits , hier word ik bloednerveus van

  5. JCruijff

    Wanneer wordt er daadkracht getoond? Er zijn nu al minimaal 10 spelers in ‘beeld’ geweest. PSV koopt Proper. Die had natuurlijk al lang door Ajax moeten zijn vastgelegd. Overmars blijft maar kijken, afwachten. Als je met buitenspelers wilt spelen moet je een spits hebben die kopsterk is in de 16. Die naar de eerste en tweede paal komt. Een type Kieft. Zorg er eerst voor dat de speelstijl bekend is en stem daar je selectie op af. Ik heb t idee dat er alleen gezocht wordt naar ‘buitenkansjes’. Zeg bijvoorbeeld ook dat Cillessen niet weg mag ongeacht de prijs die wordt geboden. Dat geeft rust. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat steunpilaren alsnog 1 voor 12 dat de transfer periode verstreek vertrokken? En dan was er geen opvolging.

    1. BobbyHaarms

      Gewoon tot eind juni, daarna kappen met die transfers! Het is toch van de zotte dat ze je eind augustus nog steeds kaal kunnen plukken?! En wat die daadkracht betreft: Ajax blaft wel maar bijt niet..straks als de competitie weer bijna begint worden al die mogelijke versterkingen weer duurder omdat ze zgn onmisbaar zijn voor hun club…tsja…

    2. Zlatan

      De supporters willen iets positiefs horen DAT BEGRIJPT HET BESTUUR WEL HE ? Of zijn ze leip ?

    3. Bert62

      Dat zijn de juiste woorden. PSV kijkt en koopt tenminste. En ja Propper had al lang bij Ajax moeten zitten.

      1. Remco425

        PSV kijkt en koopt? Met Pereiro zijn ze ook al maanden bezig en heeft ook nog steeds niet getekend. Afgezien van het feit dat we ook van hem niet weten hoe hij het gaat doen.

  6. pietprecies

    Tja, moet je hier nou van zeggen? Zoveelste gerucht natuurlijk.. Zijn de afgelopen weken al iets van 4 spelers gelinkt aan Ajax maar ze gaan er echt niet meer dan 2 halen ofzo.. Ik hoop wel dat ze die kadlec gaan kopen of een andere goeie spits want eentje huren heb je eigenlijk niet zo veel aan, Ajax is tot nu toe ook niet erg gelukkig geworden van gehuurde spelers. Tot nu toe was dat voornamelijk pulp. Milik werd weliswaar gehuurd maar met optie tot koop, mocht Ajax dat voor deze gast kunnen regelen dan is het een poging waar maar anders niet.

    1. afcawally

      Een jaartje huren, dan is zivko weer terug. En heb je 2 goede spitsen staan met Millik en zivko.

      1. pietprecies

        2 goals in 31 officiële wedstrijden, echt een geweldenaar die Sanogo….

          1. toon61

            Is ook niks ,veel hamsstring problemen las ik op internet ,die ligt er mee uit ,kunnen we mooi met Elghazi of schone in de spits ,of cilissen

        1. toon61

          een wereld topper in spee ,zo goed is hij ,daarom mag hij wel bij arsenal ,hij is altijd gebleseerd ,zo,n jongen halen ,na twee wetstrijden in de lappemand en heel het jaar kwijt ,dat is wat gaat gebeuren .
          Ik snap het

  7. Milikgudelj

    Volgens engelse kranten heeft sanago aangegeven te willen komen dus ben nu zeer benieuwd

  8. paullus

    Mocht deze speler komen is het te hopen dat hij het Ajax spelletje kan
    Want ziv moest dat een jaar leren in jong Ajax en nu bij Willem 2
    Dat zegt dan gelijk de geloofwaardigheid van de boer

    1. toon61

      Juist , het ajax systeem moet hij nog leren ,de geloofwaardigheid is ver te zoeken ,had er dan de spits uit groningen ingezet ,maar nee die moest weg ,hij zal er tegen ajax wel een paar inschieten ben ik bang .

      1. -buitenkantje rechts-

        Doemscenario Toon.. Wel feitelijk blijven.. Ten eerste is hij niet weg maar verhuurd.. Ten tweede ga je er direct maar vanuit dat hij daar gaat slagen bij Willem II en bovendien er wel een paar zal in schieten tegen Ajax..

        Dit soort reacties zeggen meer over jou als persoon dan over voetbal Toon.. Als jij zo in het leven staat vrees ik voor jezelf en je omgeving.

        1. toon61

          zegt geen reet over mijn rechts , dat de boer niet met hem om kon gaan is de boer zijn schuld ,hij dient ze in het gareel te krijgen ,dat is niks nieuws ,ajax kan namelijk niet met moeilijke jongens omgaan ,voorbeelden zat .
          En hij moet het ajax systeem leren spelen ,ik heb nog nooit zo,n klets gehoord ,moet hij leren terug spelen dan .
          We zullen het zien rechts ,dan meld ik me wel bij je

    2. -buitenkantje rechts-

      Zivkovic kwam op zijn 17e Nasr Ajax.. Heel andere situatie.. Bovendien was met Zivkovic zelf afgesproken da hij eerst zou beginnen bij jong Ajax., was gewoon een afspraak..wist hij van tevoren.

      1. paullus

        Dat zou kunnen maar vind het nog steeds een belachelijk iets hoe er met die jongen word om gegaan
        En een echte kans heeft hij nooit gehad

        1. toon61

          Dat vind ik ook paullus ,hij werd als strond behandeld ,moeilijke jongen zijn vaak de beste voetballers ,daar kunnen ze bij ajax niet mee omgaan ,ze moeten ideale schoonzoon zijn schijnbaar ,was zlatan ook zo stil en makkelijk dan

    3. -buitenkantje rechts-

      Zie reactie onder.. Belachelijk van je om direct de geloofwaardigheid van de Boer in twijfel te trekken..

      Probeer je eerst eens te verdiepen voordat je allerlei reacties het internet op slingert.

  9. Iamsterdam2015

    Mark Uth van Heerenveen. Je kan hem met je neus aanwijzen. Niet voor niets samen met de Jong van P$V de nummer 2 met 20 goals geworden….
    Nee je moet lekker een “YouTube” speler huren/ kopen waarvan je weet dat zijn scorend vermogen niet je van het is…….
    Gaan we weer een seizoen achter de feiten aan hobbelen om dan rond de kerst erachter te komen dat we toch nog een spits nodig hebben want de doelpunten blijven uit. Ik
    Ben uiteraard Ajacied maar P$V doet het toch Ff beter en slimmer.

    1. Remco425

      Uth wilde naar Duitsland en is dus onzinnig die naam maar te blijven noemen…

  10. Afca tino

    Milik scoorde ook weinig in Duitsland en kijk wat dat is geworden bij Ajax! Dus zal die sanogo niet te snel afschrijven

  11. Ajax070

    Iedereen zegt dat Ajax t slecht doet vergeleken met PSV. PSV heeft Lestienne en Pereira gekocht. Ze zijn depay en Wijnaldum kwijt. Je kan dan wel net als bij ons zeggen dat Lestienne en Pereira YouTube spelers zijn, maar dan is elke speler een YouTube speler behalve Messi Ronaldo etc, de echt goede voetballers. We hebben guldelj al binnen, ik denk dat we daar blij mee mogen zijn. Met sanago binnen te halen denk ik dat ze een goede zet doen. Wat zijn Lestienne en Pereira meer dan Sanago en Guldej als ik vragen mag? En vergeet heitinga niet, ook niet de minste.

    1. -buitenkantje rechts-

      Hè hè .. De eerste normale reactie hier.. Moest er wel ff voor scrollen.. Het is zo makkelijk alles af te kraken.. Alle potentiële spelers af te branden.. Alle beslissingen af te keuren.. Kennelijk zijn er flink wat mensen die zich beter gaan voelen als ze zich afzetten tegen hun,neem ik aan, favoriete club??

    1. -buitenkantje rechts-

      Hoezo maar 1 doelpunt? Heb al eens wat over hem gelezen? Waarom denk je dat hij bij Arsenal is terecht gekomen..

      1. toon61

        heb je ook gelezen dat hij altijd in de lappemand zit , schijnbaar niet aan je reactie te zien ,je eigen eerst inlezen voor je een reactie geeft zou niet slecht zijn .
        Het is een voetballer met kwaliteiten ,alleen altijd geblesseerd ,je hebt er geen reet aan .

        1. -buitenkantje rechts-

          Dubbele beenbreuk gehad.. Gelezen ja.. Sinds dien moeilijk hersteld. Vooral hamstring.

  12. Starke

    Als scout kijk je naar iemand die op zijn positie gwn heer en meester is. Koop je een spits, dan kijk je of hij makkelijk scoort. Doet hij dat niet dan is hij gwn niet geschikt. Ajax kijkt heel de tijd naar middelmatige spelers en hoopt daar steeds weer een topper van te maken. Mislukt vaker dan dat het lukt

    1. -buitenkantje rechts-

      Alles wat ik over hem lees is dat het een veelbelovende speler is.. In alle nationale jeugdelftallen van Frankrijk heeft gezeten..

      1. Velibor

        Ja en wat zegt dat? Zivkovic heeft ook 20x gescoord in jeugdelftal maar is mooi pleitte voor een jaar en nu halen ze een fransoos met 2 a 3 doelpunten bij een Engelse club met een trainer die alleen maar mooi wil spelen maar bijna nooit kampioen word,jij papegaait maar wat,want net wat Toon61 zegt ze doen maar wat om RvC te pleasen volgens mij,is toch gewoon niet logisch dit?

        1. -buitenkantje rechts-

          Ga hier de Zivkovic discussie niet opnieuw met jou voeren hier.. Heb ik al genoeg over gezegd.

          Waar heb jij het in vredesnaam over?? “Ze” doen maar wat?? De RvC te pleasen?? Wat een dom gelul zeg..

          Papegaaien?? Als ik dat zou doen zou ik reacties zoals jij geven.. Dom ongeïnformeerd zeiken op mijn neem ik aan favoriete club.

          1. toon61

            hij heeft gewoon gelijk ,hetzelfde als ik ,maar zoals gewoonlijk denk jij er anders over ,dat mag ,maar het hoeft geen waarheid te zijn , zo denk jij erover .

          2. -buitenkantje rechts-

            Nee..een oude Braziliaan in de spits..dan heb je het begrepen..

  13. Winta oost

    we mogen best wel een keer een brasiliaan als spits of niet geld zat scouts

    1. Velibor

      Ja vind ik ook er zou een ouwe rot in de spits gehaald worden en dan komen ze met een jochie uit Denemarken en kereltje uit Frankrijk ,nou denk dat erin Brazilië of die kant op best wel wet loopt voor dit Ajax ,er moet er eentje in de spits komen die de ballen opeist desnoods met een grote bek als ie vrij staat en niet met zen duimpje zwaait en zegt jammer ik stond er beter voor maar ja volgende keer beter,ja sorry hoor het klinkt misschien negatief allemaal maar hoe kun je nou klappen of duimpje geven als je de bal of überhaupt niet krijgt of 5 meter achter je of voor je krijgt aangespeeld .

      1. -buitenkantje rechts-

        Alles wat uit uit Brazilië komt is goed?? Onnozele reactie zeg. Ja joh.. Misschien loopt er in Alaska ook wel een eskimo die leuk tegen een balletje trapt..

        1. Velibor

          Nee voorlopig geen eskimo meer want die is net verkocht haha nee een echte geslepen ouwe Braziliaanse spits zal er toch nog wel rondlopen.

Comments are closed.