Tuchtcommissie neemt eis aanklager over: Forse straf FC Utrecht voor spreekkoren tegen Ajax

utrecht-ajax_logo

De tuchtcommissie heeft de eis van de aanklager betaald voetbal overgenomen voor de antisemitische spreekkoren die in april te horen waren tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax.: FC Utrecht moet de komende thuiswedstrijd tegen Ajax afwerken zonder een deel van het thuispubliek. De club heeft bovendien een boete van 10.000 euro gekregen.

FC Utrecht heeft tot donderdag 16 juli de tijd gekregen om in beroep te gaan. De kans dat de club dat gaat doen is groot, want eerder ging de club ook al niet akkoord met het schikkingsvoorstel. Volgens de bond heeft Utrecht te weinig gedaan om de ‘discriminerende en kwetsende’ spreekkoren te bestrijden.

Bij de volgende editie van FC Utrecht – Ajax moet de Bunnikside van de KNVB gesloten blijven. Overigens blijven de supporters die de kwetsende liederen zongen buiten schot. Het Openbaar Ministerie maakte vorige maand bekend dat politie en justitie er niet in zijn geslaagd om de daders op te sporen.

Bron: KNVB.nl

Related posts

12 Comments

  1. Afca tino

    Lekker voor die knuppels uit utreg! De haat naar Ajax is groter dan de liefde voor hun clubje

  2. Ajax nr 1

    Als alle supporters nu een beetje meer respect voor elkaar zouden hebben had je dit soort problemen niet. De Ajaxsupporters zijn ook geen lievertjes. Ops wat zeg ik nu :-))

  3. BobbyHaarms

    Trouwens de goeden moeten maar eens onder de kwaden lijden daar in die dommestad, gewoon de volgende Utrecht-Ajax alleen maar Ajacieden op de tribunes dan zit het daar ook eens vol

  4. -buitenkantje rechts-

    Zie je vaker.. Utrecht net-niet-club.. Hard keffen en blaffen naar de grote club uit Adam.. Grotendeels frustratie en afgunst.

  5. Martin_FSide

    Lekker voor die knuppels!!! Het heet niet voor niets domstad haha. Wat een stel mongolen!!!

Comments are closed.