‘Spijkerman en Van Basten op shortlist KNVB voor rol assistent Blind’

0912vanbasten

Guus Hiddink stopte maandag als bondscoach bij Oranje en Danny Blind is zijn opvolger. Hennie Spijkerman, assistent van Frank de Boer sinds jaar en dag, staat volgens het AD op de shortlist bij de KNVB voor de positie van ervaren assistent van Blind. Marco van Basten zou bovenaan de korte lijst van kandidaten pronken. Het is niet bekend of een van beiden interesse heeft. Of er nog meer en zo ja welke namen op het lijstje staan, meldt de krant niet.

Bron: AD.nl

Related posts

34 Comments

  1. RFledderus

    Ff weer een Ajax team bouwen! Nee das gekkigheid gewoon een goed stel hersenen is wel handig.

  2. -buitenkantje rechts-

    Je moet als coach team om je heen bouwen met kwaliteiten die elkaar aanvullen.. Blind kan dat zelf niet..geen ervaring en te licht.. Hoop dat er binnen de KNVB iemand is met genoeg voetbalknowhow die dat wel voor Blind kan doen.. Naampjes doen er dan veel minder toe.

  3. Ajaxforlife

    Spijkerman is natuurlijk beste optie voor Oranje. Die man is onmisbaar bij Ajax. Dat weet Blind ook. Ajax wordt weer hofleverancier.
    !

  4. Ajaxforlife

    Ps. Zivkovic in de winter al weer terug? … weer aardig op schot. . hattrick binnen 7 minuten + 1.

  5. bobin

    Ik zie Spijkerman toch echt niet zomaar vertrekken bij Ajax zolang frankie daar zit

  6. BobbyHaarms

    Ze zullen wel moeten bij de KNVB. Blind heeft totaal geen uitstraling als bondscoach en is mede verantwoordelijk voor de teloorgang van het Nederlands Elftal. Er zullen wat zwaargewichten om hem heen moeten komen en dan bedoel ik meer stille krachten..zou het kunnen begrijpen als ze dan uitkomen bij Hennie en Marco. Als coach ongeschikt, maar als stille kracht op de achtergrond goud waard. Ach, laten we er maar het beste van hopen, want als je alle berichten moet geloven is het bij voorbaat al kansloos.

  7. AjaxBarcelona

    Ik persoonlijk hoop dat Spijkerman gaat. In mijn ogen is hij de bedenker van tikkie terug en breed. Frank luistert wat dat betreft teveel naar hem.

    1. Ajax nr 1

      Spijkerman de bedenker van tikkie terug en breed het is maar goed dat het jouw ogen zijn AjaxBarcelona. Al het goede komt van Frank al het slechte van iemand anders. Het is de staf die tikkie terug en breed verzint. Het heet OP BALBEZIT SPELEN. Alleen lukte dat niet zo afgelopen seizoen.

      1. AjaxBarcelona

        Ach, als jij mijn commentaar zo wil lezen. Be my guest.
        Feit is dat Frank zelf in een interview in zijn eerste jaar heeft aangegeven dat hij op advies van Spijkerman niet te aanvallend moest denken. Dat hiermee is ingestemd is natuurlijk een beslissing van de staf. Het komt echter uit de koker van Spijkerman. Kijk naar de PEC periode van Hennie en probeer je het spel voor de geest te halen van PEC destijds……. totaal anders en erg saai dan nu onder Jans. Dat was ook de reden van zijn vertrek bij PEC.

        1. Litmanen

          Tikkie breed of niet, Frank wilde Spijkerman vanwege de ervaring die hij toen miste, dus Spijkerman kan plaatsmaken voor Trustfull

    2. Velibor

      Dat kon wel eens zo zijn ja en laten we het zeker ff niet over uitstraling hebben want een bloemkool straalt nog meer uit!

      1. AjaxBarcelona

        Dat is helemaal waar 🙂 terwijl zijn gezicht wel iets weg heeft van een bloemkool :-))

    3. dickst14

      zou vreemd zijn als Spijkerman dit bedenkt en de Boer het er niet mee eens is maar het toch toelaat als hoofdcoach zijnde ?????

      1. AjaxBarcelona

        Ik heb het interview niet gegeven 🙂 Hij was het als nieuwbakken verantwoordelijk hoofdcoach wel eens met een, in zijn ogen, ervaren man. Dat het niet lekker heeft uitgepakt is duidelijk. Ik wil alleen maar aangegeven dat de invloed van Spijkerman geen positieve invloed heeft gehad op het spel en dat ik dat niet vreemd vind gezien zijn verleden als hoofdcoach. Niet meer en niet minder

  8. AjaxKat

    Hiddink had het zichzelf makkelijk kunnen maken door de lijn Van Gaal door te trekken, maar was daar met alle gevolgen te eigenwijs voor. Hiddink vond ik altijd al een overschatte trainer. Zelfs in ’98 toen ‘ie ’t beste Oranje ooit had, kon hij niet de finale halen.
    Denk dat het Blind nog wel lukt om de lijn Van Gaal door te trekken. Wordt qua resultaat alleen lastig door de puinhoop die Hiddink achterliet. En Blind is op zijn trainersloopbaan erg afgebrand op zijn 1,5 seizoen Ajax maar hij haalde wel de doelstelling: een prijs pakken nl. de KNVB-beker.

    1. dickst14

      beste team ooit was nederland 74. dus ook beste nederlands elftal ooit.

    2. PvL020

      Helemaal gelijk hier Ajaxkat…. Gaat mij ook te ver om Blind nu mede te veroordelen voor de teloorgang, dan is hij ook mede aandeelhouder in het succes onder van Gaal en ik schat hem toch echt meer in als een van Gaal man!!

  9. Mokumertje020

    Way zijn we allemaal weer positief had blind ook geen uitstraling toen hij de winnende strafschop scoorde ???

  10. BobbyHaarms

    Dat was als speler Mokumertje020, en natuurlijk, ondanks zijn beperkingen(snelheid!) van grote waarde geweest voor Ajax! Maar zeg nou eerlijk: op het hoogste niveau als trainer heeft Danny gewoon nog niet overtuigd..geef hem het voordeel van de twijfel maar heb er eerlijk gezegd niet al te veel vertrouwen in

    1. FrankiC

      VERGIS JE NIET IN DE KWALITEITEN VAN BLIND. Spelers zijn lovend over hem: ‘hij ziet alles’. Groot analytisch en tactisch vermogen. Maar ook hij is gebaat bij een fitte Robben en Strootman.

      1. BobbyHaarms

        Tuurlijk. Maar zeg nou zelf, zonder de kwaliteiten van deze spelers wordt het allemaal wel heel magertjes bij het NL..met andere woorden je bent zo goed als je spelersmateriaal en je tactisch inzicht als coach, de juiste poppetjes op de juiste plaats zetten..we gaan het meemaken maar in mijn ogen komt ie gewoon te kort voor deze functie(en de KNVB kan niet meer terug, geen schoonheidsprijs hoe ze dit gedaan hebben)Ze hadden deze functie beter open kunnen laten dan was er nog een klein kansje dat Koeman het zou gaan doen, die schat ik voor deze functie toch net ff hoger in hoor Frankic, jij niet?

    2. PvL020

      Bobby hij heeft nog niet veel ervaring he als hoofd verantwoordelijke dus kan je niets van zeggen

  11. Mijn Club

    Blind heeft alleen bij Ajax die kans gehad. We zijn nu jaren verder … geef Blind eerst de kans om aan dat karwei te beginnen. Hiddink … zelf vond ik het onbegrijpelijk dat hij werd teruggehaald. Heeft totaal niets toegevoegd en valt altijd terug op zijn oude werkwijze. Daarnaast begreep ik NIETS van zijn selectiebeleid. OT … we zien wel wie hem gaat assisteren. Koffiedik kijken.

  12. FrankiC

    Het begint natuurlijk met het selecteren van de juiste spelers. Ik kan maar niet verdringen dat Koeman bij Ajax met Viktor Sikora kwam aanzetten, zijnde zijn master aankoop. Iemand die iets ziet in Martins Indi (of Dirk Kuit destijds) in het Nederlands elftal kan ik ook moeilijk voor vol zien. Ik hoop dat Blind de groep achter zich krijgt en tot het bot kan motiveren.

  13. BobbyHaarms

    Ik hoop het ook Frankic, misschien wordt het wat als er nu meer Ajacieden geselecteerd worden (maar dan niet in die gruwelijke vorm van afgelopen seizoen haha)

  14. Joeguh9

    Henny gaat helemaal nergens heen! Ja zijn kampioensmedaille ophalen in mei!

Comments are closed.