There are no ads, please add some


De Boer: ‘Het is nu gewoon de beste linksback van Nederland’

0626Mitchell_Dijks

Frank de Boer is in zijn nopjes met de terugkeer van Mitchell Dijks bij Ajax. De oefenmeester is van mening dat Dijks enorme stappen heeft gezet, volwassener is geworden en minder oog heeft voor randzaken. “Ik denk dat hij de beste linksback van Nederland is”, aldus De Boer in gesprek met Ajax TV over de 22-jarige Dijks.

‘Mitchell had bij SC Heerenveen een moeilijke start maar groeide bij Willem II uit tot een vaste waarde. Wij weten allemaal de situatie met Boilesen en dan kijk je eerst op de Nederlandse markt. Mitchell heeft zich enorm ontwikkeld bij Willem II dat op dezelfde manier als Ajax speelt. In het verleden vond ik Mitchell niet volwassen genoeg maar daar hadden meer spelers last van. Ze denken als prof bezig te zijn maar hebben daarnaast nog teveel oog voor randzaken. Mitchell plaatste ooit twee dagen voor een wedstrijd een grote tattoo op zijn kuit. Dan vraag ik mij af of je met voetbal of met randzaken bezig bent. Dat zal nu niet snel meer gebeuren bij hem, daar is hij nu wel achter en dat siert hem’.

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

26 reacties

  1. Remco425

   Wie weet hadden ze al een paar jaar geduld met hem en veranderde het maar niet. Misschien zijn zn ogen pas open gegaan door het wegsturen.

  2. EvdB

   Jammer dat ie er nu pas achter komt…..
   Dijks was altijd al beter dan Boilessen

  3. dickst14

   valt altijd moeilijk te zeggen hoe iemand zich ontwikkeld. ik zelf ben al fan van hem sinds de A jeugd.

  4. -buitenkantje rechts-

   Het zijn nog pubertjes.. Hoe was jezelf op die leeftijd.. Hij heeft nu meer ervaring opgedaan bij Heerenveen en WillemII.. Is hierdoor een betere speler geworden. Is volwassener geworden en serieuzer met zijn werk bezig..Prima!

 1. afcajax14

  Ik vind dat ze deze fout ook bij andere spelers hebben gemaakt alleen worden die spelers niet terug gehaald

 2. FrankiC

  Typisch reacties van: de koe in de kont kijken. Boilesen was 4 jaar geleden erg veel belovend en ik vrees dat de mensen die het nu achteraf allemaal beter weten Blind ook al gratis hadden laten vertrekken naar een club in de Jupiler League. Soms heb je 2 betere op je positie en soms ontwikkelt iemand zich laat.

  1. BobbyHaarms

   Eens. Ook ik vond Blind een drama nadat hij terugkwam van Groningen maar ik werd al snel stil van het feit hoe hij zich terugknokte..en hoe! En in tegenstelling tot Boilesen zeurde Daley ook nooit. Helaas is het niet helemaal geworden wat we wilden, al hou ik 1 wedstrijd van Boilesen in gedachte dat ie werelds speelde: in de eerste helft thuis tegen Barcelona. Okay erg mager, maar zo zag ik hem graag!

   1. FdB=Ajax

    Klopt, toen speelde hij echt sterk. Bij vlagen heeft Boilesen laten zien dat hij echt wel het talent heeft om een topspeler te worden, maar hij heeft er gewoon het lichaam niet voor. Dan houdt het gewoon op.

 3. BobbyHaarms

  Nee tuurlijk niet, Frank heeft helemaal gelijk. Tuurlijk is het jammer dat ie op zo’n manier erachter moest komen maar beter laat dan nooit. Dijks heeft een uitstekend seizoen gedraaid in Tilburg en ik heb er alle vertrouwen in dat ie die lijn bij Ajax doortrekt…succes ouwe reus!

  1. FrankiC

   Ik noemde onlangs zo 5 Nederlandse backs die ik beter vind op dit moment. Daarbij doet Dijks veel op kracht en met voorzetten van 6 meter hoog etc. Niet echt des Ajax’. Vond hem bij Willem ook gemiddeld. Toch heb ik de moeilijk te verklaren hoop dat ie gewoon zou kunnen slagen. Ben erg benieuwd dit jaar…

 4. Madmike

  Je kunt er beter zo achterkomen en dan alsnog opnieuw de kans krijgen. Succes Dijks. Ik heb alle vertrouwen

 5. Ajax nr 1

  Als Dijks nu echt de beste linksback van Nederland is zo ik alle spelers met uitzondering van 1a2 spelers een jaartje bij Willem 2 stallen moet je kijken wat je terug krijgt van niets naar de beste. Dat belooft wel iets als Zivkovic en Co straks terug komen. Ik wist niet dat daar in Tilburg zo’n goede leerschool is. Zo zie je dus je bent nooit te oud om iets te leren. Ik zeg nu FdB en Co is goed bezig. Voor volgend jaar zijn we ook al klaar we krijgen de beste spelers van Nederland terug. 🙂 wel lachen dit

 6. toonvs

  Zwak van F de Boer om dat te zeggen. Je kunt ook zeggen ik heb hem niet beter kunnen maken wat andere trainers wel lukte. Ik zie de laatste tijd helemaal geen spelers die beter worden ja alleen maar tikkie terug en breed. Ik vraag mij af of Frank nog de juiste trainer voor Ajax is de tijd zal het leren.

    1. Ajax nr 1

     Hem wegsturen en dan weer terug halen bedoel je? Klopt de meeste zullen dat zeker niet doen. Dat heb Frank ook niet gedaan hoor daar heb je een technisch hart voor toch. Of doet Frank nu al het goede in zijn eentje nee toch zeker.

     1. AjaxBarcelona

      Frank gaf een reactie naar buiten, vandaar mijn reactie over Frank.

Reageren is niet mogelijk.