Ajax strikt Belgisch toptalent Antonucci

FrancescoAntonucci0505

Ajax heeft definitief overeenstemming bereikt met Franco Antonucci. De zestienjarige speler van Anderlecht zal bij Ajax een driejarig contract ondertekenen waarbij Anderlecht een afkoopsom van een half miljoen ontvangt.

Dat de tiener de overstap naar Amsterdam zou gaan maken was al even bekend. Nu de middenvelder zijn zestiende verjaardag heeft mogen vieren kan de transfer officieel worden gemaakt. Naast zijn positie op het middenveld kan Antonucci ook uit de voeten als voorhoedespeler. Anderlecht verliest met Antonucci een toptalent dat naast Ajax ook interesse genoot van clubs als AS Roma, Chelsea en Manchester City.

Antonucci senior is in zijn nopjes met de transfer. ‘Anderlecht heeft ook inspanningen gedaan, maar RSCA haalt nog niet hetzelfde niveau. Bij Ajax kan Franco bijvoorbeeld in het opleidingscentrum studeren. Hij krijgt er een aangepast programma. Samen met Barcelona heeft Ajax het beste opleidingscentrum van Europa.’. De jonge Belg zal aansluiten bij de Ajax-jeugd.

Bron: De Telegraaf

Related posts

28 Comments

  1. vak411

    top gedaan overmars.. Belgen en Ajax is de laatste jaren een prima combinatie, beter dan die verwende geldwolven van barca.

    1. De Ajacied

      Mooi dat zulke talenten naar Ajax komen !!
      Hopelijk komt Bobby Adekanye ook snel terug op het oude nest !!!

  2. koensiemerink

    overmars goed gedaan om antonucci naar ajax te halen want de Belgische spelers zijn zo goed beter dan de geld gedoel met Barca

  3. Mijn Club

    Mooi nieuws voor ons, minder mooi voor Anderlecht. Tja … beter Belgen halen. Die doen het goed momenteel.

  4. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat Ajax goed bezig is met het aantrekken van talent.. Je leest dat de jeugdopleiding hier hoog aangeschreven staat en dat jonge talenten hier graag komen! Wordt zo echt een mooie kweekvijver waar we de komende jaren nog veel plezier aan gaan beleven..

  5. BobbyHaarms

    I hope so…feit blijft wel dat er genoeg spelers/talenten zijn die stilstaan in hun ontwikkeling ondanks de trainingen van ex-topspelers. Meeste spelers hebben een matig seizoen gedraaid, en bv. een van Rhijn kan dan wel een bikkelhard schot hebben maar ik zie niet meer de van Rhijn die hij was toen hij vd Wiel verving..

  6. -buitenkantje rechts-

    Klopt..idd een punt van aandacht.. Sommige spelers ontwikkelen zich niet door.. Blijft een beetje gissen naar de reden hiervan.. Moet je eigenlijk dagelijks met die jongens werken.

    1. BobbyHaarms

      Dat doet de staf toch ook B.R? Laten we hopen dat het er aankomend seizoen met sprongen vooruit eruit komt bij die jongens 🙂

  7. Boristja

    Die Tielemans van Anderlecht is trouwens ook een lekker voetballertje zeg! We hebben alleen al wel genoeg middenvelders anders was het zeker een leuke speler geweest!

Comments are closed.