‘Ajax en psv strijden om handtekening van Bobby Adekanye (16)’

bobby_adekanye

Ajax heeft nadrukkelijk de belangstelling om Bobby Adekanye over te nemen van Barcelona, zo meldt de zaakwaarnemer van de inmiddels zestienjarige buitenspeler in het Algemeen Dagblad. De snelle flankspeler maakte op zijn twaalfde de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Barcelona. Omdat Barcelona de regels bij die transfer zou hebben overtreden mocht Adekanye de laatste jaren niet in actie komen in wedstrijden. Afgelopen seizoen werd hij daarom bij psv gestald (zie eerdere bericht). Ajax was ook in beeld tijdens de winterstop maar viel af omdat Adekanye alleen welkom was als hij permanent in Amsterdam zou blijven. Dat wilden de Catalanen niet. Psv ging wel akkoord met een huurtermijn van een half jaar.

Datzelfde psv zou nu eveneens graag de handtekening van Adekanye onder een contract plaatsen. De Eindhovenaren hopen een streepje voor te hebben omdat ze hem afgelopen seizoen de gelegenheid gaven aan speeltijd toe te komen als huurspeler. Ook enkele buitenlandse clubs zouden hem graag inlijven, waaronder Liverpool.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

17 Comments

    1. De Ajacied

      Als hij slim is komt hij terug naar Ajax, daar hebben ze hem ook verder ontwikkeld en niet naar die lampekapjes gaan want daar zit je als bankverwarming

  1. Mijn Club

    Ken dat jochie wel toen ie nog 12 was. Is toen keer op tv geweest. Hoop wel dat ie naar Ajax gaat, maar je weet toch niet wat er van hem terecht gaat komen. Ging destijds wel naar Barca …

  2. -buitenkantje rechts-

    Waar hebben we het tegenwoordig over?! Jochies van 12 jr worden al weggekaapt bij clubs.. Met alle risico’s van dien.. Foute zaakwaarnemers.. Op geld beluste familieleden.. Terecht dat Barcelona op de vingers is getikt! Hoop dat hij verstandig is en kiest voor rust en de beste jeugdopleiding van Nederland en misschien wel Europa..

    1. Guisando

      Vanaf 16 mag je pas een zaakwaarnemer hebben, neemt niet weg dat het boeven zijn!

    2. Litmanen

      Je begon goed. Laten we eerst die ouders eens een jaartje vastzetten en uit de ouderlijke macht zetten. Wat een schande, pure kinderhandel! Laat Ajax hier asjeblieft van afblijven.

    1. Rene1964

      Scherp opgemerkt ! Ik zou het niet weten. Toen ie 12 was, zag ik hem op tv, maar ja, toen was het nog maar een klein manneke.

  3. BobbyHaarms

    Waarom wilde deze knaap in samenspraak met zijn ouders en mensen er omheen naar Barca op f*cking 12 jarige leeftijd?? En dan nu weer terugkomen??

    1. Litmanen

      Wat ik me kan herinneren hebben zijn ouders net zolang gepusht tot hij een oefenwedstrijden mocht spelen daar. Daarna wasten ze hun handen in onschuld ” wij konden er toch niets aan doen dat hij mocht blijven?”
      Nogmaals, jeugdzorg er op zetten en uit de ouderlijke macht, dan verdienen ze er straks ook niks aan…..

Comments are closed.