Verheijen bekritiseert trainingswijze Ajax opnieuw: ‘Nieuw seizoen, zelfde amateurisme’

0626Raymond_Verheijen

Ajax is vandaag gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2015/16. De selectie van Frank de Boer startte direct met een pittige bosloop door het Amsterdamse bos en werkten zich zo voor het eerst weer in het zweet. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen zag het van afstand hoofdschuddend aan. “Vandaag is Ajax de voorbereiding begonnen met een bosloop. Een nieuw seizoen, maar hetzelfde amateurisme van fitnesscoaches van buiten de voetballerij”, laat Verheijen weten via Twitter.

De kritiek van Verheijen is niet nieuw; vorig seizoen uitte hij al meermaals zijn kritiek op de trtainingswijze van de Amsterdammers (zie bericht). Frank de Boer ‘overtrainde’ volgens Verheijen zijn spelers afgelope seizoen voor de eerste seizoenshelft waardoor enkele Ajacieden klaagden over vermoeidheid. Volgens Verheijen was dit de oorzaak van de nederlaag tegen PEC Zwolle in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en daarna in de slechtste seizoensstart sinds jaren.

Tijdens de overwintering in Qatar liet de technische staf van Ajax de spelers opnieuw veel trainen en weer klaagden diverse Ajacieden dat zij vermoeid waren. “Een ezel stoot zich normaal gesproken geen twee keer aan dezelfde steen, maar Frank de Boer dus duidelijk wel. Met alle gevolgen van dien”, aldus Verheijen toen kritisch. Dat Ajax nu begonnen is met een bosloop, kan hij wederom niet begrijpen.

Related posts

48 Comments

    1. FrankiC

      Met een bosloop beginnen is echt niet van deze tijd. Niet je kop in het zand maar misschien eens zinvol om bij deze bewegingswetenschapper je licht op te steken. Was ook degene die op voorhand aangaf dat het bij Robben in 2010 snel mis zou gaan. Niet de eerste de beste. Die hadden we een contract moeten geven.

      1. AjaxBarcelona

        Bosloop is als start helemaal niet verkeerd. Relaxte sociale start in lekkere omgeving. Tijdens lopen rustig ouwehoeren met elkaar. Echt niks mis mee. Ze hadden geen bepakking van 10 kg op hun rug hoor.

        1. FrankiC

          Het persberichtje heet: ‘groepje Ajacieden flink afgemat bij bosloop’ en er werd flink geklommen. Is dus geen kennismakingswandeling geweest. Ik kan me een jaar herinneren dat 20% kampte met dezelfde blessures (achillespees)…. Laat dus een inspanningsfysioloog meedenken.

          1. AjaxBarcelona

            Het ging uiteindelijk om een pittige bosloop niet meer en niet minder. Veruit de meesten hebben een programma meegekregen wat ze tijdens de vakantie moesten uitvoeren om niet te ver terug te vallen. Zo’n bosloop is een test om te zien waar men staat. Zweten hoort bij het leveren van een inspanning. Er is niet meteen met een training gestart waar alle spieren op hun klote krijgen. Als de basis conditie er nog gewoon is, mag dit geen enkel probleem geven. Moe worden is niet erg hoor.

          2. AjaxBarcelona

            Ook tijdens pittige loop is rustig ouwehoeren nog steeds mogelijk 🙂

        2. nannie1971

          Mee eens, frank heeft zelf onder top trainers gespeeld hij weet echt wel wat ie doet. Wie is hij dan, beetje onze club en trainer door het slijk halen.

      2. hetje

        niet van deze tijd,waarom dan niet ze krijgen na die inspanning twee dagen rust om de spieren rust te geven .Dat noemen ze gewoon een rustige start. en misschien kan die meneer eens uitleggen waarom het fout is want ik hoor hem alleen maar dat het fout is maar niet waarom.

        1. FrankiC

          Voorbeeldje dan: Als er veel omhoog gesprint wordt (persbericht) dan maakt je voet tov been een andere hoek en dat levert standaard achillespees problemen op omdat je die spier op die manier zelden belast = veel dezelfde blessures.

  1. bobin

    Dit is de eerste training wie zegt er dat de rest van de voorbereiding er hetzelfde aan toe gaat

  2. Indojood

    Haha Verheijen, Twitter koning. Echt lachen met die vent. Zijn optreden bij VI was echt goed. “Kaaik, je hep twee soorten trainers, filosofische en rassionele en Hiddink is een filosofische trainer want… en toen werd het stil.”

  3. Valentino

    Verheijen ga lekker iets nuttigs doen met je leven en ga een hobby zoeken. Probeer iig niet meer over de rug van Ajax interessant te doen omdat ze jou advies niet willen. Amateur.

  4. -buitenkantje rechts-

    Veheijen heeft wel een schat aan ervaring. Zat in de technische staf van Rusland, Z Korea en Nederland en heeft grote clubs geadviseerd bij het trainen van afzonderlijke spelers en hun team.. Kan geen kwaad om eens te horen wat zijn visie is. Maar om na de eerste training de fitnesscoaches van Ajax als amateurs te bestempelen gaat mij te ver..

    1. Litmanen

      mij niet. Bosloop bij 30 graden op de eerste training.
      Ik heb het in het amateurvoetbal meegemaakt dat daar een trainer voor ontslagen werd.

      1. -buitenkantje rechts-

        Het probleem is een beetje dat er heel veel goeroes zijn in de fitnesswereld die allemaal denken het wiel te hebben uitgevonden.. Maar daarom is het niet verkeerd denk ik om eens te horen van iemand met veel ervaring wat zijn visie is. Ben wel benieuwd waarom hij fitnesscoaches van Ajax amateurs vindt.. Ik hoop niet dat het alleen gebaseerd is op een bosloopje..

      2. Royb020

        En dat is dan ook de reden dat ie trainer is bij de amateurs!! En niet bij een eredivisie club!!

  5. Cees

    Verheijen moet eens zen mel houden anders sla ik hem dicht hier kan ik als Ajacied zo woedend op worden kap er eens mee

  6. Boristja

    Jezus wat een reacties hier die man heeft inderdaad geen recht van spreken, maar snijdt wel een gevoelig punt aan. Veel spelers klaagde inderdaad en oogde daar boven op ook niet fit waardoor we het gewenste vuur en pit misschien wel miste! Onderzoeken of de huidige werkwijzen al dan niet werkt kan toch nooit slecht zijn?

    1. AjaxBarcelona

      Iedereen heeft recht van spreken in dit land, ook Verheijen. Hij moet het alleen totaal anders brengen. Vanaf afstand is het makkelijk lullen. Als er niets gebeurd denkt niemand meer hieraan, raakt met overbelast dan komt hij weer om de hoek met: zie je nou wel. Het is komkommertijd, dus wen mens moet wat maar een mening hebben mag hij, net als iedereen.

  7. lezerG

    Vreemd dat zo’n man meent van een afstand en dan ook nog hoofdschuddend te moeten toekijken naar hoe 25 Ajacieden door het bos lopen. Heeft hij niets te doen ofzo?

    1. -buitenkantje rechts-

      Na ja..is zijn werk hè.. Dus niet zo vreemd dat hij een mening heeft..ben alleen wel benieuwd naar zijn argumenten.

  8. Royb020

    Volgens mijn is het een traditie om de eerst training’s het bos in te gaan!! En nix mis mee toch!! Als die kuttenkop het zo beter weet waarom heb ik dan nog nooit van die man gehoord!! Lekker op donderen!!

  9. Toppertje

    Man is kan best goed in zijn vak zijn. Waar ik moeite mee heb is dat hij in zijn commentaar het ook altijd op de man speelt. Waarschijnlijk omdat dat makkelijker publiciteit genereerd. Zolang hij dat blijft doen heb ik liever dat hij z’n snavel houdt.

  10. Gert Ajax

    Hij is niet genuanceerd genoeg om een oordeel te hebben over de trainingswijze van Ajax.
    Snap ook niet waar hij zich mee bemoeit.
    We weten zelf dat er spelers zijn die 10 km per wedstrijd afleggen dan moet een dag als deze kunnen en is alleen maar gied voor de conditie!

  11. Gert Ajax

    Kijk trouwens maar eens naar zijn hoofd op de foto deze meneer is erg gelukkig met zichzelf

  12. Rene1964

    Vroeger … begonnen we ALTIJD met een paar keer bosloop. (Eerste weken). Of dat nog van deze tijd is? Waarom niet! Lopen blijft lopen. Hardlopen blijft hardlopen. En idd, iedereen traint toch in de vakantie door, dus is de conditionele terugval misschien 20-30%. Voor Overtraining moet idd wel worden gewaakt, omdat je dan snel blessures zult oplopen. (Een bekend feit). Ik denk dat spelers dit individueel zullen moeten aangeven, omdat het individuen zijn, met elk een verschil aan spiervezels. (Lang-kort). Maar goed, momenteel wordt er voor gezorgd, dat de basisconditie op peil wordt gebracht.

  13. ryanc

    Denk dat die verhijen even aandacht nodig had, en dat krijgt die dan door kritiek op ajax te geven. Zielig dit

  14. Slingertje.

    Deze zichzelf overschattende eikel is zo gefrustreedt dat hij niet bij Ajax mag werken dat hij ze alleen maar loopt af te zeiken.
    Hou je smoel en bemoei je lekker met je eigen beslommeringen.

  15. BobbyHaarms

    Er is maar 1 manier om deze goede man zijn mond te snoeren: Met grote afstand kampioen worden!

  16. -buitenkantje rechts-

    Het wordt inderdaad hoog tijd dat we weer gaan voetballen..:)

  17. Rene1964

    1 concurrent, PSV. Ik hoop dat zij zich niet zo goed zullen of kunnen versterken. Fout die Ajax gemaakt heeft, is dat ze er afgelopen seizoen te makkelijk over hebben gedacht. Ik doel op het feit dat er geen echte versterking werd gehaald. Nu loop je direct weer achter de feiten aan, terwijl je – indien je WEER kampioen was geworden, de kloof tussen PSV en AJAX nog verder had kunnen vergroten. Echt dom en gemiste kans.

  18. Nikos

    Iedere vakman weet of dat nou een psych of een inspanningsfysoloog is, dat je alleen over cases kan praten als je over de juiste data. Deze man praat alleen maar om aandacht te genereren, dat is op zich treurig en hij maakt alleen zichzelf belachelijk.

    Maar je kunt zeggen wat je wilt, hij pakt wel de grootste club om zich te profileren !

  19. R van veen

    Als deze duur hetaalde JONGE profs een bosloop van anderhalf uur niet aan kunnen vraag ik me af wat we in de champignons league doen

Comments are closed.