Tscheu La Ling ligt dwars voor transfer John Heitinga

0609heitinga

Hoewel John Heitinga al een akkoord met de directie van Ajax heeft, heeft Tscheu La Ling in de rol van adviseur van de strategische commissie dit negatief beoordeeld.

De Telegraaf weet te melden dat Theo van Duivenbode op advies van Ling zijn veto heeft uitgesproken voor de deal met Heitinga. Een tweejarig contract zou vanwege de leeftijd van Heitinga te veel van het goede zijn en lijkt een éénjarig contract het beste volgens de strategische commissie.

John Heitinga gaat volgens eigen zeggen miljoenen euro’s inleveren en wil daarom dus juist twee seizoenen dienen voor Ajax. De deal tussen  zaakwaarnemer Rob Jansen en Michael Kinsbergen, Marc Overmars en Edwin van der Sar  leek al rond maar nu wordt de transfer uitgesteld en misschien gaat het helemaal niet meer door.

Bron: De Telegraaf

Related posts

105 Comments

  1. Basl

    Wel handig. Als je hem haalt voor 1 jaar zit hij gelijk in z’n laatste jaar en moet hij op de bank. Is die in ieder geval bezet.

    1. De Ajacied

      Ling zal echt wel weten hoe het moet, neem dat maar van mij aan!!!
      En Heitinga is toch ook niet dé versterking waar wij op zitten wachten

      1. EvdB

        Idd
        Ling heeft bewezen dat jij weet wat hij doet (zie Trecin). Heb volste vertrouwen in hem.

    2. dickst14

      misschien de gulden middenweg en cotract voor 1 jaar en een optie voor nog een jaar als hij voldoet.

      1. ZwarteRotterdamseAjacied

        Kunnen we niet gewoon Dickst14 aanstellen? Hij heeft hier het perfecte antwoord.

    1. bezemsteel

      Ja precies, zit net een dag weer bij de club gaat nu al lastig doen. Johny is een echte ajacied en we hebben een centrale verdediger nodig met ervaring.

    2. DennisTheMenace

      Ja echt een klootzak want Johnnie speelt de pannen van ’t dak (niet dus).

  2. Ruubruub

    Geef hem gewoon dat tweejarig contract. Heeft in ieder geval de ervaring en uitstraling die je nodig hebt. Daarnaast is hij in ieder geval wel iemand die een Ajax-hart heeft en daarvoor fors wil inleveren qua salaris.

  3. JeroenAjax84

    Geloof hier helemaal niks van, Johnny gaat gewoon komen. En anders weer heel snel die Ling opzouten

  4. afcatheone

    lekker bezig!!! 2 kampen dalijk weer heb er geen vertrouwen meer in.. selectie zou snel rond zijn! psv alvast gefeliciteerd met 2de kampioenschap

  5. Ajaxfan12345

    Die man doet 1 beslissing die volgens het beleid verstandig is. direct iedereen zeuren, lekker bezig mensen.

  6. RFledderus

    Afcatheone wat is jouw probleem dan? Loop anders gelijk over.. Of Zit je toevallig in je maandelijkse periode?

    1. afcatheone

      mijn probleem is dat er weer 2 kampen ontstaan waarom moeilijk doen over een contract van 2 jaar je heb ervaring nodig dus binnenhalen…. en als ik een club feliciteer dan moet ik maar overstappen beetje zielig prutser

      1. RFledderus

        Je bent een beetje emotioneel.. Ze zijn aan het onderhandelen en dat er verschillende meningen zijn is alleen maar normaal, Heitinga heeft niks gepresteerd bij Hertha en we spelen voorronde Champions League, dat er twijfel is over hem.. Is alleen maar normaal!

  7. Sazzz

    jeetje, je zou bijna denken dat hij bejaard is. over twee jaar is Heitinga, wat, 33? 34? prima leeftijd voor een verdediger. hij is geen Vd Vaart

  8. Geroldkohlen

    ling moet zo negatief zijn heitinga gaat nog makkelijk 2 jaar mee dit duurt allemaal veel te lang, met urby had ook gepraat moeten worden, er word moeilijk gedaan om het moeilijk doen zo vermoeiend is het!

  9. Litmanen

    Gezien de positie van Heitinga en de positie van de verdediging van Ajax is een 2 jarig contract heel logisch. Als Overmars en vdSar zo moeten werken, dan kunnen ze net zo goed thuisblijven. Dan regelt Ling alles uit naam van Cruijff en dan kunnen we die ook afrekenen aan het eind van het seizoen.

    Ik dacht dat Ling binnengehaald was om een brug te slaan tussen de partijen, niet om de mensen die voor het succes gezorgd hebben voor de voeten te lopen.

    Resultaat van deze stunt is dat F. De Boer misschien wel eens alsnog vertrekt. Wat houdt hem hier als hij het elftal niet Europa proof mag maken?

    Dan wordt Jonk direct hoofdtrainer en heeft Cruijff het voor elkaar. We worden alleen geen kampioen meer en Europees blijven we het lachertje.

    En Cruijff wast zijn handen in onschuld want hij heeft immers geen functie?

  10. -THE BULLDOG-

    Hahahahaha wat een soap weer bij Ajax!!
    Ongelooflijk.

    Hier op deze app ook trouwens….
    Eergisteren riepen ze hier nog. “Klasse die Tscheu la ling komt de boel op lossen”.
    “Nu komt het goed”.
    “Tscheu la ling Welkom”.

    En nu is t weer een lul omdat ie dwars ligt met de transfer van Heitinga.

    Pfff de meeste hier zijn net zo wisselvallig als t weer. Vandag 30 graden en Maandag 18 graden.
    🙂

  11. JCruijff

    Een 1 jarig contract ligt klaar voor John en dat is wat Ajax moet doen. Ling adviseert Overmars en van der Sar hierbij.m

  12. Ajax nr 1

    Het touw trekken is begonnen. Ik zei een paar weken geleden al dat het een zooitje bij Ajax in de staf is. Ik denk nu ook dat er koppen gaan rollen van mensen die er toch alleen maar voor zichzelf zitten. Nou ik vind het niet erg Ling zal doen wat de heer Cruijff wil en dat zal hij uitvoeren. Wat ik wel erg vind is dat de heer Cruijff er zelf niet in is gaan zitten om orde op zaken te stellen omdat hij te druk is. Het vinger wijzen is straks weer zou makkelijk. Ik hoop dat iedereen zijn verantwoording neemt en doen waar ze voor neergezet zijn namelijk ALLES VOOR ONZE CLUB AJAX.

    1. SPHAFCA

      Dat weet je toch van Cruijff, overal commetaar op en zegt het wel even te regelen, maar zn verantwoordelijkheid nemen doet ie nooit

      1. Ajax nr 1

        Ik hoop dat iedereen dat ook eens gaat zien SPHAFCA ik zie Ajax al 2 jaar qua voetbal de afgrond inzakken. Het wordt tijd voor het frisse windje ben ik bang voor.

  13. Sonsee

    Mijn vraag is ook of Heitinga nog wel een toevoeging is. In Engeland werd het al minder en in Duitsland is hij voornamelijk bankzitter. Mocht hij komen mag ik het hopen dat hij me positief verrast.

  14. AFCARay

    Ken die ling nu al weer opzouten?? Ben er al weer klaar mee, loopt de boel gelijk alweer te irriteren….
    Begin steeds meer te hopen dat van Gaal terugkomt….

  15. toon61

    Johan maakt meer kapot dan je lief is ,word het niet tijd dat de sups op hun achterste benen gaan staan ,en eisen dat er goede spelers komen ,anders boycotten die handel ,het voetbal is niet meer om aan te gluren ,en dan doen ze het zo ,psv kampioen de komende 5 jaar

  16. toon61

    ZElfs feyenoord is dadelijk nog sterker ,ze gaan net zo lang door tot er bijna niemand meer komt kijken ,klootzakken zijn het

  17. Toppertje

    Kan me niet schelen wie fout is maar als supporter vind ik dit beschamend.

  18. Geenemotie

    JC moet zich niet met Ajax bemoeien. Ben wel klaar met deze onruststoker. Super voetballer geweest. Dat is het ook. Daarna overal gezeik, waar hij ook kwam.

  19. purry

    wat een gezeik gewoon halen,voetballen verleer je niet.En je haalt een ajacied in hart en nieren terug.

  20. -buitenkantje rechts-

    Tjongejonge.. Ling als loopjongen voor Cruijff … Theo van Duijvenbode als loopjongen van Ling .. Straks krijgt Arno toch nog gelijk.. 🙁

  21. Indojood

    Wat een huilebalken hier, zeg. pi$vee en kakkies zullen Ajax voorbij gaan. Wat betreft Cruijff, voor hem was Ajax geen topclub en hij heeft samen met Michels Ajax gemaakt tot de club die nog steeds wordt gerespecteerd in de wereld en waarom dus ook de anti-Cruijffianen voor Ajax zijn.

  22. pacotaco

    hij ligt niet voor komt heitinga. hij wil hem 1 jaar vastleggen ipv 2 jaar. dat is gewoon tactisch als het niks blijkt is hij weg met 1 jaar ipv dat hij de bank warm houd. En als hij het goed doet word er verlengt. niet meteen zeuren over ling. Geef die man een kans

  23. Moosie

    Het blijkt wel weer dat alle klootzakjes die alleen maar willen zeiken over Cruijff elk wissewasje aanpakken om dat te doen.En dat onze club vol meelopertjes zit is wel duidelijk.De lijn die we volgen is er een van geen langdurige contracten geven aan spelers die de laatste jaren nul komma niets hebben laten zien.Als hijtinga zo goed is kan hij met gemak meerdere jaren bij Ajax spelen alleen wordt dat dan per jaar bekeken en anders gaat hij maar lekker op de bank zitten in Duitsland.En voor de rest over Cruijff die geen verantwoording neemt.Hij zat in de focking RVC stelletje aan geheugenverlies lijdende sukkels.Dus wat nou geen verantwoording nemen rechtszaak tegen ten Have ook alweer vergeten???Ik word zo moe van jullie zeikerds.Straks is fijnnooit ook al sterker hoe krijg je het uit je strot??En pisvee gefeliciteerd wat een lul ben je dan er is verdomme nog geen minuut gespeeld.Er zit toch niet voor niets een RVC met Van Duivebode of heeft die ook al geen verstand van zaken.Zoals gewoon pleur dan lekker op ofzo zielige onruststokers.

    1. Litmanen

      Je hebt je gebruikelijke niveau weer !!! Geweldig hoor. En welke functie heeft Cruijff nu? Juist geen enkele….

        1. Litmanen

          ten eerste ben ik een stuk slimmer dan jij en ten tweede heb ik net zoveel functies bij Ajax als Cruijff

          1. Moosie

            ten eerste ben jij een narcistische klootzak met een Übermensch syndroom en ten tweede ben ik blij dat jij geen klote te vertellen hebt bij Ajax.

          2. Litmanen

            met jouw beschaafde omgangsvormen zul je het vast al ver geschopt hebben. Last van groeihormonen?

  24. 58yearsalways4Ajax

    Sorry hoor maar wat een huilebalken. Lijken wel allemaal Vermeulentjes hier. Ze ruiken de sensatie alweer. Ajax is een bedrijf. Ajax wil het voor veruit het merendeel hebben van eigen jeugd. Ajax wil zo weinig mogelijk spelers op de loonlijst die niet aan spelen toekomen. Zie hier een paar belangrijke ingrediënten om Heitinga voor nu een eenjarig contract te geven. Maakt hij zichzelf onmisbaar voor nog een of meerdere seizoenen dan krijgt hij zonder problemen verlenging maar wel pas na presteren en ….. als de opvolging nog niet def. klaar staat. Kortom een heel gezonde zakelijke zienswijze.

    1. 58yearsalways4Ajax

      Daarbij is het intern een discussiepunt en nog geen uitgemaakte zaak volgens het aangepaste bericht in de Telegraaf.

    2. renszo

      Woww ik ben het voor het eerst met je eens. Geen speld tussen te krijgen. Jullie reageren op basis van emotie. Ling regeert met verstand. Goed genoeg? Contractverlenging. Niet maar wens is vertrekken. Ajax moet er kwalitatief beter van worden.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ling heeft niks te ‘regeren’.. Is adviseur binnen de club..

        1. Ajax nr 1

          Sorry hoor 51,58,AjaxBarcelona dat ik jouw met Moosie vergelijk jij bent het niet 🙂 jij kan Heitinga schrijven.

      1. Moosie

        boe hoe ik ben paullus de zeikkabouter en ik kan niet tegen weerwoord zielepietje.

  25. KBouter

    Ling heeft gewoon gelijk, Heitinga heeft al jaren niets meer laten zien, is vast niet beter dan Veltman op dit moment, waarbij Veltman nog jong is en kan groeien.

    Heitinga mag rustig komen, voor 1 jaar en als het blijkt dat hij daadwerkelijk een versterking is, zal Ajax het ook wel met een jaar verlengen, maar hem gelijk voor 2 jaar vast te leggen is waanzin, dan kunnen we beter verder gaan met verdedigers die we nu hebben, die zijn waarschijnlijk niets slechter dan wat hij de laatste jaren heeft laten zien.

    En anders gaat hij maar lekker naar Katar, voetballen in de grote zandbak voor vele Euries.

  26. AFCARay

    Nog ff en dan hoor je “kling ling chin ping” in de kleedkamer en pleurt ajax emperium in mekaar als zo doorgaat…
    Als we op de jeugd moeten gaan bouwen waar blijft dat dan? Dan is het toch goed om voor 2 jaar ervaring binnen te halen met heitinga bv zodat de jeugd goed kan worden en kan leren van een ajacied in hart en nieren? Als je geen voorbeeld hebt waaraan je kan optrekken word je ook niet beter… Oud-ajacieden moeten op toekomst zijn en adviezen kunnen geven aan de jeugd, een boegbeeld worden voor de jonge jongens !!! Dus gewoon halen en urby er ook bij dan heb je een goede mix en basis voor volgend seizoenen…

  27. PvL020

    Ling zal wel met een speler van Trecin uit de hoed komen….. Hij staat al bij mij met 1-0 achter

  28. -buitenkantje rechts-

    Het gaat om de manier van besluitvorming en de rol van Ling binnen Ajax..Los van het feit of het verstandig is een 1 jarig of 2 jarig contract aan te bieden. Daarover kan je van mening verschillen.. Besluiten tegen houden met een veto is nooit verstandig en doe je pas in allerlaatste instantie.. Vooral binnen een club waar je nauw met elkaar moet samenwerken zorg je zo voor polarisatie..je vergroot de tegenstellingen ipv dat je mensen op 1 lijn brengt.. Ook de rol van Ling als adviseur wordt zo wel duidelijk.. Is geen adviseur, maar via Theo van Duijvenbode, gewoon een beleidsbepaler.. Volgens mij is hij daarvoor niet naar Ajax gekomen.

  29. Litmanen

    Zoals ik ook al schreef. Hij moest een brug bouwen, geen veto’s uitroepen. Cruijff stuurt Ling en Ling stuurt Van Duivenbode. En wat is de functie van Overmars en vd Sar nog waard?

  30. Ramon1

    Ik heb het idee da er wel wat mensen weggaan bij ajax als ze niet op 1 lijn liggen en veel meningsverschillen dan is dat vaak moeilijk op te lossen ze moeten is met zn allen aan tafel gaan zitten en zeggen wat ze dwars zit want ik snap het probleem niet, er worden een paar broodnodige aankopen gedaan gudelj logisch en er worden heel veel talenten uit de b1 en A1 contracten verlengt of eerste contract dus heel veel jeugd ligt vast dus het is wel zeker de focus op de jeugd alleen met alleen jeugd kan je best kampioen van nederland worden maar in Europa heb je weinig kans dus ik snap het wel jeugd met 3 ervaren krachten is gewoon normaal en gudelj is een slimme aankoop vind ik nog een sterke verdediger en ik zie de toekomst best goed in

  31. Mr Ajax

    Het lijkt steeds meer op een machtkwestie dan wie het beste voor heeft met ons aller Ajax!

  32. Ajacied1996

    Gelukkig hebben we over 4 jaar geen problemen meer achterin. Als De Ligt doorstroomt.

  33. Slingertje.

    Ling heeft gelijk. En eigenlijk moet Ajax Heitinga helemaal niet halen want hij is gewoon niet goed genoeg als verdediger.

  34. Royb020

    Ik snap niet dat die Ling überhaupt zo veel macht hebt!! Hij is toch alleen maar adviseur??? Dus dan mag hij alleen advies geven waar je niet naar hoeft te luisteren!! Deze man maar Ajax kapot!!! En die Cruijff heb ik nu ook niet meer hoog zitten!! Waarom zit die Ling daar en niet Cruijf zelf dan! Alleen veel blabla maar iets echt doen voor Ajax doe ie ook niet!!!

  35. Remco425

    Godverdomme zou er eindelijk een echte ervaren verdediger komen, gaat het straks weer niet door. Hadden ze die Ling niet een week later kunnen aanstellen?

    1. JCruijff

      Heeft niks met Ling te maken maar met de zaakwaarnemer van John due bij een 1-jarig contract aanzienlijk minder commissie ontvangt. Ik stel dus voor dat je het probleem bij hem neer legt en niet bij Ling.

      1. Litmanen

        Gelul. Hij wil twee jaar en Ajax ook. Alleen Cruijff wil niet…. De man zonder functie.

  36. JCruijff

    Als John terug wil keren, prima. Teken een contract voor 1 jaar met een optie voor een volgend seizoen. De reden hiervoor is dat een speler in principe op de bank terecht komt in zijn laatste contractjaar indien hij niet bijtekent. Hij speelt niet maar Ajax moet wel zijn hoge salaris doorbetalen. Kennelijk begrijpen al de mensen op dit forum dit niet. Na het komend seizoen wordt er geëvalueerd en kan John bijtekenen of niet. Ik zie werkelijk het probleem niet bij het management van Heitinga.

  37. Huib

    Ok allemaal gelijk maar wat hebben van de sar en overmars nu al gedaan dan zie niks

  38. Vlek

    Persoonlijk vind ik het allemaal nog nergens over gaan. We moesten sterke ervaren spelers halen….. En dan komen ze met een verloren godenzoon. Dit is toch ook niet wat we nodig hebben? En of de nieuwe selectie nog rond komt begin ik me ook af te vragen. Tevens vind ik dat Kishna een contractverlenging moet krijgen al is het alleen om m hier te houden. BLIJFT EEN PUINBAK

  39. 58yearsalways4Ajax

    Mooi toch dat iedereen over zoveel informatie beschikt zonder dat de betrokkenen zelf ook maar iets gezegd hebben. Lekker fel reageren op zo’n beetje derdehands informatie. Als straks misschien en Heitinga en Dijks worden gepresenteerd heeft iedereen het slim gedaan.als ze niet komen maakt de reden waarom niet uit dan worden er weer wat Ajacieden aan de schandpaal genageld. Oftewel schreeuwen om te kunnen schreeuwen. Vraag me af wat de werkelijke puinhoop is.

    1. Moosie

      Het lijkt mij duidelijk dat de werkelijke puinhoop de nepventjes zijn die na een tweede plaats en een matig seizoen meteen om de hoofden van de directie lopen te roepen.En daarbij het niet schuwen om Cruijff af te vallen.Het feit dat mensen zich Ajaxsupporter noemen maar bv Swart een fossiel noemen en Cruijff een huichelaar zegt genoeg.Ik denk dat de stroming Van Gal en Coronel gewoon nog steeds niet ervan doordrongen is dat ze vanaf 95 de kans hebben gehad en die gewoon verkloot hebben.Er zijn miljoenen doorheen gejast door dat zooitje mafketels en nu nog proberen ze op elk moment de club en het bestuur inclusief Cruijff en nu ook Ling in diskrediet te brengen.En dan te bedenken dat Coronel van plan was om figuren als peter de vries in het bestuur op te nemen.Echt ik ben blij dat het gaat zoals het gaat en dat nu ook Ling een grotere rol gaat spelen binnen Ajax en al die clubverraders kunnen wat mij betreft de kolere krijgen. prettig weekend 58.

  40. Pazuzzu

    Volgens mij weten velen hier niet precies hoe goed Ling was en hij is zoals vele anderen Ajacieden niet via of via via naar Psv of 010 gegaan en was gewoon een vleugel Godenzoon die wel wat meer respect verdient. Ja leuk is het niet maar geef die man vertrouwen of wacht i i g ff af. Dat geneuL tussen Jonk 😉 en de staf van het eerste vind ik veel erger en beschamend vooral van Jonk want nu zorgt hij ervoor dat de kansen van onze jeugd alleen maar verminderen. Hij is er niet om de progessie enz te laten zien. Maar wacht nog op DE belangrijke aankoop die waarschijnlijk niet zal komen, wie dat dan ook wezen mag. We moeten onder grote druk gaan presteren. Kom op Ajax

  41. 58yearsalways4Ajax

    Blijf een opmerking van Ling over Cruijff nog altijd onthouden: als hij nog een keer wat zegt stop ik een keu in zijn reet. En kijk …. Het zijn nog steeds vrienden 🙂

  42. nannie1971

    Allemaal zakken vullers als ze echt een ajax hart hadden gehad zoals Rijkaard dan hadden ze eerder naar ajax moeten komen. Club liefde is heel ver te zoeken.

Comments are closed.