Ajax definitief geplaatst bij loting voorronde Champions League, tegenstanders bekend

championsleague

Ajax is definitief geplaatst bij de loting van de voorronde Champions League. Lazio zegevierde zondagavond met 2-4 over Napoli en is door dat resultaat derde geworden in de Serie A. Bij winst van Napoli zou Ajax de beschermende status kwijt zijn geraakt bij de loting van de eventuele vierde voorronde omdat Napoli een hoger coëfficiënt heeft dan Ajax.

Door dit resultaat zijn ook de tegenstanders bekend die Ajax kan loten. Als Ajax in de derde voorronde (waarin het eveneens geplaatst is) afrekent met BSC Young Boys (Zwi), Sparta Praag (Tsj), Fenerbahçe (Tur), Panathinaikos (Gri) of Rapid Wien (Oos), dan ontloopt het een ronde later het Manchester United van Louis van Gaal, Valencia, Bayer Leverkusen en Shakhtar Donetsk (mits die ploegen ook de fase daarvoor overleeft).

Het vergroot de kans op het eerste Champions League-seizoen met twee Nederlandse clubs sinds 2010/11. Destijds bereikte behalve kampioen FC Twente ook Ajax de poulefase door met PAOK Saloniki en Dinamo Kiev af te rekenen. De clubs die Ajax nu treft in de play-off zijn nog grotendeels onbekend, maar met Sporting Lissabon, CSKA Moskou, Lazio en AS Monaco als waarschijnlijke opponenten is de tegenstand zwaar.

Bron: NOS

Related posts

58 Comments

  1. Toras

    Hoeveel rondes moeten ze dan spelen voordat ze in de groepsfase van de CL zitten?

      1. AFCA my World

        Klopt 2 ! Maar vlak je mogelijke tegenstanders niet uit,ze zijn niet voor nix zo hoog in hun eigen competitie geëindigd !

          1. woody79

            in de 2e ronde kun je zomaar marseille of lazio loten. geen rkc waalwijk

          2. AFCA my World

            Kun je wel lezen? Italië ,Duitsland ,Portugal,Frankrijk en Rusland ,zijn nu niet echt mindere competities ! Dan moet je naar de kleinere landen kijken !

          3. dickst14

            sporting portugal, cska moskou en monaco spelen echt niet in zwakkere competities hoor.

    1. antonajax

      Inderdaad! Word gewoon ontzettend moeilijk! Denk maar aan RB Salzburg in de Europa league vorig seizoen. Niemand onderschatten!

      1. afcabass

        Recenter voorbeeld: Dnipro. Wie had gedacht dat die in finale zouden komen ?!

  2. Bartjepay

    Dat kan wel makkelijke teams zijn om te verslaan maar als ons spel net zo slecht blijft zijn wij het makkelijke team om te verslaan

    1. -buitenkantje rechts-

      Europees gezien hebben we echt niet slecht gespeeld hoor! Waar het aan ontbreekt is de hardheid en het afmaken van kansen. Als we ons de komende tijd op 2/3 posities nog versterken maken we een goede kans om in ieder geval de voorrondes door te komen..

  3. afcajax14

    we gaan gewoon de cl in!!! Ajax laat echt niet nog zo’n slecht seizoen toe

  4. ajax1978

    uth halen die schiet ze er wel in voor ajax niks aan het handje betaalbare spits en gegarandeerd 25 doelpunten per seizoen ??

    1. AFCA my World

      Zou het ook het liefst zo zien , maar je krijgt nooit wat je wilt !

  5. Geroldkohlen

    met goede versterkingen die er hopelijk snel erbij komen, moet het gewoon lukken om de groepsfase te halen, hopelijk ziet de RVC dat ook in!

  6. Hazez

    Kijk goed nieuws je zou toch denken dat dit moet gaan lukken !!! Cl spelen ze altijd goed . Deze Keer mag het geluk aan onze kant zijn …. Wzawzdb !!!!!!

  7. Macky

    Wel of niet geplaatst dat maakt niks uit er moeten ervaren spelers bij want alleen met talent komen we die voorrondes toch niet verder

  8. f-side64

    met 1 mix van jeugdig talent en ervaren spelers moeten deze tegenstanders appeltje eitje zijn.

  9. Litmanen

    Wordt hoe dan ook zwaar. Maar beter dit dan in Rotterdam naar een zwart scherm kijken….

  10. Corr

    Het valt me allemaal nog mee maar ga nergens van uit.. Hopen dat het een keer meezit voor ons ajax

  11. Velibor

    Tja voorlopig alles gewoon winnen dus en geen gelul anders overwinter je niet!

  12. Remco425

    Scheelt echt een slok op een borrel. We hoeven de 1e wedstrijd alleen maar een club als Sparta Praag, Fenerbahçe of Panathinaikos uit te schakelen en vervolgens 1 uit het rijtje Sporting Portugal, Lazio, CSKA Moskou, of AS Monaco. Echt een makkie!

    Hopen maar op Young Boys/Rapid Wien en Club Brugge…

    1. Macky

      Als ik het goed heb 22 juni loting en dan is de eerste wedstrijd 30 juni en 1 juli heenwedstrijd en terug de 7-8 juli

  13. Slingertje.

    Het zal een loodzware klus gaan worden voor Ajax om zich te plaatsen voor de groepsfase. Er zal echt flink versterkt moeten worden de komende weken.

  14. woody79

    lees net dat psv in pot 1 zit. wat snap ik daar nou niet aan. zij ontlopen dus de 7 sterkste.

    1. -THE BULLDOG-

      Alle kampioenen van de competities zitten volgens mij in pot 1. (Dat is voor t eerst).
      Psv kan dus alsnog in un pot komen met Arsenal, real Madrid en Wolfsburg.
      En geloof me, dan hebben ze totaal niks te vertellen.

      1. Floris Stempel

        Klopt ja. Alle kampioenen van de 8 beste landen zitten in pot 1. Volgend jaar is al bekend dat de Oekraïne boven NL staat, dus dan zit AJAX weer in pot twee of drie. De lampjes hebben mazzel.

        1. Remco425

          klopt en psv zit er alleen maar in omdat de winnaar van de CL ook kampioen is. Anders zouden ze er nu ook al buiten vallen. Echt massel.

      2. Remco425

        Nee, maar of je 1 zo’n ploeg erbij hebt of 2 is wel een wereld van verschil als de eerste 2 doorgaan.

    2. f-side64

      Misschien is Philips 1 van de geheime sponsors van het door en door corrupte FIFA net Blatter als baas

    3. AFCA my World

      Dat heeft te maken met de ranking van afgelopen seizoen,daardoor hebben ze nu heel veel geluk,ps dit word door de UEFA geregeld heeft nix met de FIFA te maken !

  15. Gero77

    Hoe je het ook bekijkt zwaar wordt het en laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat pisvee ook gewoon z’n partijen wint dan stijgen we weer op de coefficiëntie lijst en hebben we later niks in die K voorrondes te zoeken…

  16. Toppertje

    Realistisch gezien komen Nederlandse clubs niet meer door CL voorrondes heen. Bij uitzondering een enkele keer met heel veel geluk. Betekent meer druk op het kampioenschap en minder tijd om te bouwen. Uitgaande dat de 2e plaats niet door de voorronde komt betekent het mislopen van de CL een verlies van 10 miljoen zijnde plaatsing en tv inkomsten die niet gedeeld hoeven te worden.

  17. PvL020

    En dat kunnen we het nog wel of niet makkelijk vinden maar de loting is door de UEFA en volgens mij zijn die ook niet zuiver op de graad. Dus de zwaarste tegenstander is nu de UEFA

  18. fantommie2

    Ik probeer optimistisch te zijn… Maar vind dat toch moeilijk na vorig seizoen! Hoop dat we geluk hebben met de loting en dat er een nieuw ajax op staat dit jaar! Wzawzdb!!

Comments are closed.