There are no ads, please add some


Janssen: ‘De overstap naar Ajax was puur uit financiële overwegingen’

0530janssen

Theo Janssen heeft zijn voetbalschoenen inmiddels aan de wilgen gehangen en gaat door het leven als scout van Vitesse, de club waar het voor de speler allemaal begon. Janssen speelde ook voor FC Twente en Ajax en kijkt met gemengde gevoelens terug op die periode.

‘FC Twente blijft een mooie club en ik heb daar met heel veel plezier een aantal jaren gespeeld. Het doet pijn als ik nu zie hoe het met ze gaat maar het viel natuurlijk wel op dat ze in een keer miljoenen konden betalen voor spelers en nu blijkt dus ook dat dat eigenlijk helemaal niet kon. Bij Ajax konden ze dat wel en de overstap naar Amsterdam was voor mij dan ook puur uit financiële overweging. Voor één seizoen Ajax had ik bij FC Twente nog jaren moeten voetballen was salaris betreft, en Ajax is natuurlijk een topclub waar je geen nee tegen zegt’. In Enschede blijk Janssen nog steeds populair. Zaterdag publiceerde Dagblad Tubantia het beste FC Twente-elftal aller tijden en daarin is Janssen volgens de supporters de meest populaire speler.

Bron: TC Tubantia
Foto: Proshots/Stanley Gontha

Gerelateerde posts

56 reacties

 1. Misterajax

  Jammer dat die dit zegt, vond het altijd wel een goede voetballer maar is dus nooit naar Ajax gekomen om sportieve redenen, jammer.

  1. Remco425

   Had je iets anders verwacht dan? Iedereen wist en weet dat zijn hart bij Vitesse lag en ligt.

  2. SPHAFCA

   Lazio gewonnen bij Napoli! mochten we tot de play off ronde komen van de voorronde van de CL hebben we ook in die ronde een geplaatste status. Geen United, Valencia, Leverkusen voor ons!

  3. De Ajacied

   Maar laten we eerlijk zijn
   Ook wij werken voor onze euro’s dus vind Theo wel eerlijke gast !!!!!

 2. lezerG

  Janssen @ Ajax is ook nooit echt een succes geweest. Geen echte Ajax speler maar fijn dattie hier een paar centen kon verdienen.

  1. Remco425

   hij speelde goed de wedstrijden die hij op zijn beste positie speelde en in zijn favoriete rol. Daar is hij helaas te weinig gebruikt. Was een zeer nuttige speler.

 3. Blowke

  En toch was hij mede verantwoordelijk voor de mooiste dag van de afgelopen 20 jaar. Dat zit hem nog steeds diep denk ik

 4. Geroldkohlen

  vind dit soort berichten totale onzin, kom liever met berichten met welke aankopen er gedaan worden, of spelers die gekocht zijn om ons te versterken!

  1. PvL020

   Ben ik deels met je eens en ik heb het bij een ander bericht ook gezegd. Maar zolang er bij Ajax niks gekocht wordt kan Ajax Fanzone geen van die gewilde berichten plaatsen.

  2. Remco425

   gaan we dit soort opmerking nu bij ieder bericht krijgen dat niet over aankopen gaat? Als het je alleen daarom te doen is, lees dit soort berichten dan gewoon niet…

   1. Indojood

    Remco425, je hebt helemaal gelijk. Ik vind ook niet alle nieuws interessant en dan laat ik de artikelen voor wat ze zijn. Maar ja sommige mensen zeiken over alles…

    1. Geroldkohlen

     als er dit soort berichten worden geplaatst dan zeik ik zeker want deze mededeling voegt totaal niks toe op geen enkel gebied!

     1. Indojood

      Heb het begrepen, jij zeikt nou eenmaal graag. Tsja, als je daarvan een harde plasser krijgt, ieder zijn ding, he.

    1. Blowke

     Hahaha weet je dat wel zeker? Als dat zo is dan weet je toch wel wat hij bedoeld??

     1. Blowke

      Dit bericht was op Johan gericht Mokumertje.. Iemand die uit Nijmegen komt en niet weet dat nec gepromoveerd is :’) waar jij hem voor feliciteerde..?

 5. Coenie

  Toch was het ook goed om hem in het mooiste shirt van de wereld te zien. Het was toch een goeie voetballer, en die horen nou eenmaal in het Rood/Wit !

 6. Ram88

  Is dat niet bij 99,9 procent van de spelers als ik bij een Andere baas geen 2 maar 4 duizend verdienen kan doe je het tog ook

 7. ajaxpers

  Eenmaal een boer altijd een boer zelfs ala je de kans krijgt om in de mooiste stad vd wereld te mogen spelen.

 8. Ajacied

  Hij had wel degelijk een toegevoegde waarde, iemand als hem missen we nu wel. Alleen jammer dat hij nu met zo’n uitspraak komt..

 9. quadsboy

  Jokkebrok zeg ook dan gelijk dat je ook voor de Grootste club van Nederland heb gespeeld

 10. Sonsee

  Had ook niks anders verwacht, echte Vitessenaar is het. Volgens mij speelde hij toen ook bij Ajax toen hij het NEC publiek provoceerde met z’n geel-zwarte scheenbeschermers.

 11. Basbaard

  Eindelijk een keer een speler die gewoon toegeefd dat het om de centen ging. Al die spelers die altijd maar zeggen wat de fans willen horen… Waardeer zijn eerlijkheid.

  1. Velibor

   En zo is dat ,was gewoon een erg goeie voetballer en dan kunnen jullie wel zeuren om het geld ,wat dachten jullie dan van die typetjes die lullen over clubliefde en met de eerstvolgende club waar ze meer kunnen scoren( geld dus) in zee gaan en jaa ooit komen we terug bij onze roots ja , my ass!

 12. Ajax nr 1

  Eindelijk een voetballer die eerlijk is. En nog is het voor veel voetballers niet genoeg qua salaris. Anders hadden ze wel beter hun best gedaan.

 13. Indojood

  Kan zijn eerlijkheid waarderen en ik heb geen problemen met zo’n houding. En je weet ook met Janssen dat je voetbalkwaliteiten binnenhaalt en geen persoon die 24×7 voor zijn sport leeft.

 14. Kevke87

  ik heb liever dit soort eerlijk heid dan altijd weer die huichelarij. hij is gewoon eerlijk. top Janssen

 15. Hika77

  Goh, er zijn maar weinig voetballers omdat ze ergens anders meer kunnen verdienen. De meeste doet het voor hun plezier en puur voor het spelletje..

 16. Velibor

  Zo superboertjes ook weer terug mooi man ,das mooi man in mooi stadion!

 17. Ramon1

  Hij zei er ook bij ajax is een topclub waar je geen nee tegen zegt dus hij wou wel graag bij ajax spelen maar het geld gaf de doorslag

  1. Amoebe

   Juist….hij zegt niets verkeerd. Ajax is een topclub en kon daar goed verdienen. Dit zou elke speler moeten trekken.

   We moeten stoppen met het woord clubliefde. Dit bestaat bijna niet….en als je het ziet is het een grote uitzondering g.

 18. Marcie

  Prima reden toch. Het gros van de voetballers voetbalt voor de poen.
  Theo is eerlijk. Dat heb ik liever dan v/d V die zegt een echte Ajacied te zijn en vervolgens aan het eind van zijn carrière zijn zakken elders gaat vullen.

 19. -buitenkantje rechts-

  Dit geldt natuurlijk voor meer spelers bij Ajax en andere clubs. Durf wel te stellen dat de hoofdreden geld is om ergens te gaan spelen. Je ziet het al bij de amateurs waar spelers de club verlaten, omdat ze 15 km verderop bij een andere amateurclub 200,- per maand meer kunnen verdienen. Bij Ajax als opleidingsclub zie je ook vaak dat spelers hier komen om zichzelf in de kijker te spelen van rijke (top)clubs, zodat ze een lucratieve transfer kunnen maken. Gewoon zoals het is…

 20. Pazuzzu

  Pure brood voetballer met bedrog die dacht dat het team om hem ipv Eriksen gevormd zou worden. Zo ineens vertikte hij het om te presenteren. Bloedzuiger.

   1. Ajax nr 1

    Jazeker bob0667 Propper bv ik zou hem echt halen super aanwinst voor AJAX

 21. Litmanen

  Als iedereen die genoemd wordt serieus genomen moet worden dan wordt het idd erg druk en

 22. Litmanen

  En niet alleen op het middenveld. ( K. App, was ineens mijn halve bericht geplaatst)

 23. Litmanen

  Waar ik angst voor heb is dat midden in de voorbereiding we weer overvallen worden door allerlei topclubs die op het allerlaatste moment komen roven. En dan zitten wij weer met de shit. Vandaar goed dat Frank en Marc vast zijn gaan shoppen.
  En wat Theo Janssen betreft: voetballer waarvoor je naar het stadion ging, dus blij dat we een jaartje hebben mogen genieten. Broodvoetballers zijn het allemaal, het is namelijk hun vak.

 24. Wembley71

  Als je deze casus voorlegt aan elke willekeurige speler van de eredivisie dan krijg je later,denk ik, exact het zelfde antwoord. Behalve de grote der aarde speelt iedereen toch voor de poen!? Behalve degene met clubliefde…….die gaan voor de F van Fout spelen, of heet dat dan wraak?

Reageren is niet mogelijk.