‘Waan van de dag regeert; Wat als interesse feyenoord niet was uitgelekt?’

0408gudelj_kishna

De waan van de dag regeert in de Eredivisie, zo concludeert Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf. De Groot is verbaasd dat Ajax met geld smijt voor Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks, terwijl er inhoudelijk nog niet is gesproken over de aanpassingen die gedaan moeten worden in de speelwijze. Volgens De Groot bevindt de Eredivisie zich op een hellend vlak.

De ghostwriter van Johan Cruijff stelt woensdagmorgen in zijn krant de vraag, op basis van welke technische visie er op dit moment gehandeld wordt door Marc Overmars en consorten. De directeur voetbalzaken legde Gudelj reeds vast, sprak al met Dijks en is ook voornemens Rafael van der Vaart terug te halen. Of dat laatste zal lukken, moet nog blijken: Overmars werkt in elk geval aan plan B en plan C.

“De paniekaankoop van Daley Sinkgraven zorgde al voor het nodige gefrons, het terughalen van de recentelijk nog overbodige Mitchell Dijks is opnieuw een actie die voor onbegrip zorgt. Want wat had Ajax gedaan als niet was uitgelekt dat Feyenoord voor de linksback van Willem II in de markt was?”, vraagt De Groot zich hardop af. Hij benadrukt dat er nu 600.000 euro wordt betaald voor een speler, die al jaren in Amsterdam rondliep. “De vraag rijst of dit ook zou zijn gebeurd, als het geen geld van de club zou zijn geweest, maar een bedrag dat uit de eigen zak betaald had moeten worden?”, zo vraagt De Groot zich af.

Bron: De Telegraaf

Related posts

20 Comments

    1. EvdB

      Toch heeft Japie een punt. Dijks te licht wegen en na 1 jaar terughalen getuigt niet van inzicht en visie.

      PS
      iedereen wist al jaren dat Dijks beter verdedigt dan Boilessen (maar wie niet….)

  1. ajaxpers

    Dit heet voetballerij en spelers zijn net mensen. Dijks heeft zich goed ontwikkeld in het afgelopen seizoen en Ajax sleept hem binnen. Geen doemdenken aub.

  2. patricknl

    je moet niet zo zeiken ajax wil de concurrentie voor zijn dus moeten ze wel.

  3. paullus

    We zijn in de laatste 4 jaar geen kloot op geschoten
    Jonk en de zijnen zeggen links
    De boer en zijn kornuiten willen rechts
    En al met al is het voetbal niet aan tegluren

  4. Mokumertje020

    Tuurlijk een slecht seizoen en we hangen op et randje van de afgrond

  5. Corr

    Bemoei je der niet zo erg mee meneertje de groot.. Want weet jij wat plan b en plan C zijn?? En waarom zouden we dijks niet halen?? moeten we dan met die Deen verder??
    Sinkgraven is een goede voetvaller dus waarom niet halen??
    Schrijf jij je krant maar en steek je neus in andere zaken , die van Feyenooit ofzo

    1. FrankiC

      De Groot is een ingewijde en is journalist. Die horen kritische vragen te stellen, dat is hun vak. Laat hem nou ook nog gelijk hebben. Miljoenenaankopen moeten basisspelers zijn en in het systeem passen. Als je bijv. VdV haalt is het alleen zinvol in een ander systeem nl op 10. Anders NIET doen. Maar we mogen toch aannemen dat de wijze mannen het daarover vooraf eens zijn geworden?

  6. Geroldkohlen

    al zou het nooit uitgelekt zijn geweest, dan zou dijks nooit naar 010 gegaan zijn wat dat betreft is dijks een echte ajacied!

  7. Indojood

    Hij heeft recht op zijn mening, ben het gedeeltelijk met hem eens. Maar de waan van de dag regeert overal in het voetbal en ook Ajax ontkomt er niet aan. Ik zie hier ook veel mensen die hebben staan schreeuwen om versterking en uiteindelijk gaat een club om, onder de druk.

  8. ZwarteRotterdamseAjacied

    Als mijn eigen zak zo groot was als die van de club, jazeker!

  9. ief

    ook heel leuk voor gudelj en dijks om te horen dat je eigenlijk niet gewenst bent door sommige….heel motiverend

  10. ief

    door sommige in de club Ajax bedoel ik dan. stel dat onze Johan het er totaal niet mee eens is….dan geeft dat niet veel vertrouwen voor de 2 goeie aankopen. en dan komen met van die spelers hebben we in onze eigen jeugd ook lopen….ja klopt technisch zullen die net zo goed zijn alleen fysiek komen die heel wat te kort wat Dijks en gudelj wel hebben. neem een nouri, echt een geweldig mannetje, maar 1 schouderduw en hij ligt bij de cornervlag….dus die is er nog lang niet.(maar komt er wel aan)

  11. Roughrolf

    Meneer De Groot overschat zichzelf en denkt nu ook verstand van te hebben!!!!!!

  12. woody79

    telegraaf is geen krant maar een glossy. Dus wat de heer de Groot vindt is niet interessant

  13. Litmanen

    De Groot schrijft wat Cruijff hem opdraagt. Hij moet dus maar eens vragen waarom ondanks de revolutie Ajax de laatste vijf jaar elk jaar zwakker aan de nieuwe competitie begint, maar wel steeds meer miljoenen op de bank heeft staan.

Comments are closed.