Swart: ‘Als Ajax wat wil moet het Heitinga en De Jong halen’

0523copa4_swart_cruijff

Sjaak Swart was afgelopen pinksterweekend natuurlijk aanwezig op de Copa Amsterdam en naast het aanschouwen van het jeugdvoetbal gingen de gesprekken natuurlijk ook over het huidige eerste elftal van Ajax. Als het aan Swart ligt dan moet Ajax niet een maar twee ervaren oud-Ajacieden verleiden tot een terugkeer naar Amsterdam, zo laat Mister Ajax weten tijdens een interview met Ajaxshowtime.

‘Maandag kregen wij ook het bericht door dat Rafael waarschijnlijk niet terugkeert naar Ajax. Dat is jammer want het is een hele goede voetballer die nog van veel waarde kan zijn voor het huidige Ajax. Maar als hij zelf niet wil dan houdt het op. We hebben nu Gudelj aangetrokken maar daar kan je niet op teren. Het is een speler die nooit voor Ajax heeft gespeeld en mijn inziens moeten er gewoon twee oud-Ajacieden terugkeren zoals Rijkaard en Litmanen dat ook deden. Johnny Heitinga en Nigel de Jong mogen van mij per direct terugkeren, dan los je in een klap veel problemen op’.

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

69 Comments

      1. AFCA my World

        Natuurlijk,ik weet dat Sneijder niet terug komt,en de Jong lijkt mij onwaarschijnlijk maar het zou wel mooi zijn !

    1. FrankiC

      Een verlanglijstje met alleen haalbare opties lijkt me reëler. Maar EERST HET SYSTEEM OM. Punt naar voren op het middenveld en meevoetballende CV. Daarna namen, want daarin hebben we De Jong en Heitinga (Veltman is prima mandekker) niet nodig.

    2. EvdB

      Wees realistisch
      Heitinga is bankzitters dus die kun je nog verleiden
      De Jong is nog te goed om nu al terug te keren.
      En wat te denken van het salarisplafond ……dat zal zeker meespelen

    3. De Ajacied

      Ja de jong is idd een aanrader maar Heitinga toch niet alsjeblieft zeg
      Sorry Sjaak

  1. DanielenRico

    Waarom niet Siem de Jong, want RvdV is een aanvallende middenvelder en hij wilt komen en Siem is ook aanvallende middenvelder misschien wil hij komen

    1. paullus

      Siem de jong speelt al 2 jaar niet en dat is nou net niet de speler die de kar gaat trekken

  2. sjacco1986

    Kans bestaat dat de jong terug komt. gisteren zat overmars en van de sar. met de rest in vliegtuig naar milan.

  3. dupix

    Ik denk niet dat vertonghen en alderweireld zitten te wachten op een terugkeer naar ajax. dat zou een stap omlaag zijn midden in hun carriere

    1. AFCA my World

      De Douglas van Djepnr bedoel je toch,de Hollandse is uit het oog verloren !

  4. Litmanen

    Swart begint het een beetje te verliezen geloof ik. Vriend van Cruijff dus hij zou beter moeten weten. De Jong is iemand die miljoenen verdient en bovendien nooit heeft aangegeven dat hij naar Ajax wil. Bovendien een ordinaire schopper kunnen we voor weinig in de Eredivisie halen. Heitinga zou kunnen maar ook die verdient kapitalen en is iemand die echt voort het geld gaat.
    Als je met een 6 wilt spelen dan hebben we die al in huis (Gudelj) . Van Cruijff. Mogen we niet met een 10 spelen want dat zou het elftal in tweeën delen.
    Ik wil hem herinneren aan het laatste e het topjaar van Ajax. Litmanen speelde de 10 rol. Kluivert de 9. Cruijff moet de video’s maar eens bekijken, maar er was geen sprake van een in tweeën gevallen elftal.

    Ik heb grote waardering voor Cruijff, maar hij moet Ajax nu niet vergelijken met Barca. Daar lopen voetballers rond die van onaardse kwaliteit zijn. Dan kun je zonder 10 spelen omdat je er vier in je elftal hebt staan.

    1. Basbaard

      Idd laatste grote europese succes was met een 10 maar stel je voor dat johan louis zn gelijk geeft.

      1. Litmanen

        Van Gaal heeft de no.10 niet uitgevonden. Die bestond al in het grote Madrid met Puskas, Gento c.s. Dus zelfs voor Cruijff’s eerste wedstrijd voor Ajax 1.

        1. Basbaard

          Zeg ik ook niet. Zeg alleen dat van gaal er wel mee speelde. En johan kan nooit iets goed keuren wat louis doet.

          1. Ajax nr 1

            Nee dat zou Meneer Cruijff nooit doen Basbaard. Maar misschien zo het beter zijn als meneer Cruijff dat wel zou doen. Want in 95,96 stond het elftal wel als een blok iets wat ik nu al jaren mist.

    2. FdB=Ajax

      Altijd goed onderbouwde reacties van jou, Litmanen 🙂
      Twee dingen ben ik niet met je eens:
      1. Nigel de Jong is meer dan een ordinaire schopper
      2. Gudelj is geen 6, maar meer een box-to-box speler

      Ben het wel met je eens dat we weer met een 10 moeten gaan spelen, daar heb je ook veel meer het materiaal voor (kan er zo drie opnoemen die we nu al in huis hebben)

      1. FrankiC

        Ik zou met Gudelj als opkomende CV, met Veltman in het centrum erbij, een paar oefenwedstrijden willen testen. Arie Haan kon het ook. Geen garantie maar het proberen waard.

      2. Litmanen

        Ik bedoel ook eigenlijk Gudelj op 6 en dan van box naar box. Anita deed dat perfect en ik denk dat Gudelj beter is.

    3. FrankiC

      Heel goed gezien Litmanen.
      Ze moeten eerst het systeem aanpassen en met een 10 spelen. Meer bezetting in de 16 ipv tenminste 7 man achter de bal. Dan kun je beter VdV halen en niet Nigel de Jong. Vervolgens moet er iemand van CV inschuiven en dan is ook Heitinga niet de ideale man, maar eerder een speler als Maduro (indien fit en zo)

    4. KBouter

      @Litmanen, Litmanen speelde op 10 klopt, Kluivert was vaak wisselspeler en ook in de finale was Kluivert wissel, op papier speelde RdBoer spits met Litmanen achter hem, maar in praktijk speelde RdBoer vaak als een verkapte rechtshalf (6) die ook vaak de spits in dook ,Ajax speelde toen met de punt (10) naar voren, maar dat kon,daarachter stonden mensen zoals Rijkaard-Blind-Bogarde. Tegenwoordig hebben we een achterhoede van suptopniveau en kun je niet zo spelen, we missen een beul achterin, dus van mij mag Nde Jong graag terug komen als verdedigende middenvelder, en spelend met de punt naar achteren.

      1. Litmanen

        ik ben geen afgestudeerd trainer, maar volgens mij kun je niet met een 10 spelen EN een zes met de punt naar achter. Dan heb je volgens mij nog maar 1 middenvelder over….

        1. FrankiC

          3-mans achterhoede kan in de Nederlandse competitie een optie zijn. Met een 6 én een 10.

      1. Corr

        Niet meteen zo he.. Bedoelde er mee te zeggen.. Eerst willen ze jeugd jeugd jeugd en nu ineens alles nieuwe en oud Ajacieden terug halen.. Oke ervaring en tegen stand voor de jeugd is belangrijk, maar ik raak het spoor een beetje kwijt wat ze wel en niet allemaal willen

  5. Afca tino

    Hopen dat ze een keer luisteren naar mister Ajax top kerel is die meneer Swart

  6. Ajax nr 1

    Ik zou het niet doen ook al zeg MISTER AJAX van wel. Ik zou goede vervangers zoeken voor de Jong en voor Heitinga. Voorbeelden PROPPER en VIRGIL van DIJK om 2 voorbeelden te noemen en je hebt er nog jaren plezier van en zij verdienen zichzelf terug.

    1. PvL020

      Met je eens Ajax nr 1, maar Virgil en Davy hebben ook geen Ajax verleden volgens mister Ajax

      1. Ajax nr 1

        Misschien moet je eens mensen gaan zoeken zonder Ajax verleden. Er zijn goede voetballers genoeg zonder Ajax verleden. Ps Wat is een Ajax verleden. Je leef in het nu.

        1. PvL020

          Ben ik met je eens. Van mij hoeven ze ook zeker niet allemaal een Ajax verleden te hebben. Als je maar open kan communiceren over wat men verlangt en dat kan je andere spelers best uitleggen. Voetballen kunnen ze over het algemeen toch wel.

        2. PvL020

          Eens! Van mij hoeft het ook niet. Het is een visie van een trainer hoe hij wilt Han spelen en moet dat over brengen op de spelers en als er nieuwe aangetrokken worden moet je hierover praten wat je verwacht. Voetballen kunnen zo over het algemeen wel.

        3. PvL020

          Helemaal mee eens, gaat om wat je van je spelers verwacht en voetballen kunnen ze over het algemeen wel.

  7. Afca tino

    Je hebt juist ervaring nodig we hebben genoeg kwaliteit in de jeugd maar daar red je het simpelweg niet mee

  8. War

    Heitinga is zwaar op zijn retour en de Jong is nog onhaalbaar, trouwens Marc moet eerst verkopen voor hij mag kopen, dus wordt het weer tien keer niets, jammer, maar je kunt ook eerst investeren en later dubbel terugverdienen, dus kosten voor de baten.

  9. Ajax1958

    Kijk…… Dat ons oudste boegbeeld dat ziet en zegt, betekent dat hij er verstand van heeft. Ik zeg Sjakie voor president!!!!!

  10. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat het verkeerd is als mensen nu allerlei namen gaan roepen die zouden moeten komen. Inclusief Sjaak Zwart. Je moet eerst kijken hoe je wilt spelen, vervolgens kijk je in je eigen spelersgroep of je spelers hebt die dit goed kunnen invullen. Of kijk je in je eigen opleiding of er aanstormend talent is. Als je zelf geen spelers hebt die kunnen spelen op de posities, pas dan ga je een aankoop doen. Due aankoop moet dan wel wat toevoegen asn het team. Op fit moment hebben we eigenlijk alleen nog een goede centrale verdediger nodig die samen met Veldman de verdediging op poten kan zetten. Middenveld en aanval zijn prima bezet.

  11. Maikvz

    Word stapelgek van Swart en Johan. Vergane glorie, zonder enige realiteit

  12. Ajax1958

    Je bent niet goed, zijn 2 iconen die wat betekent hebben en nog steeds betekenen.

  13. ajax3955

    Kweken, spelen, ervaring, ster worden, VERKOPEN! Altijd ’t zelfde liedje. Als ’t zo doorgaat, dan blijft het team altijd zwakker dan Munchen, Barca, Real, Chelsea, en alle andere “macht” ploegen.

Comments are closed.