RvC: Overmars moet eerst verkopen voor hij spelers mag aantrekken

0507overmars

Marc Overmars is door de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax op de vingers getikt wat betreft aankopen voor het eerste elftal. Ajax wist tot nu toe Nemanja Gudelj over te nemen van AZ en lijkt in een ver stadium om Michell Dijks terug te halen van Willem II. 

Voor Overmars is er dus werk aan de winkel want het is algemeen bekend dat Ajax zich zeker met vier spelers wil versterken voor het nieuwe seizoen. De RvC heeft aangegeven dat Overmars aankopen mag doen maar dat hij dan eerst spelers dient te verkopen. De reden is dat Ajax niet de fout wil maken uit het verleden en dat er teveel spelers onder contract staan in Amsterdam, zoals jaren lang het geval is geweest. Mike Verweij, Ajax-watcher bij De Telegraaf, laat inmiddels weten dat Overmars hard werkt aan aankopen maar ook aan het afscheid nemen van bepaalde spelers.

Bron: Twitter 

Related posts

47 Comments

  1. ajaxpers

    Onzin, dit is een ander verhaal en er wordt met visie gekocht. Verkopen gaat toch gebeuren en dat is elk jaar niet anders dus RVC, niet zeiken.

    1. FdB=Ajax

      Nou ja, onzin….
      Feit is wel dat je ongeveer een elftal spelers hebt die een mooi salaris opstrijken en die niets toevoegen aan het team

      1. FdB=Ajax

        Een elftal is misschien wat overdreven, maar je begrijpt wat ik bedoel (vdHoorn, Boilesen, Duarte, Sigthorsson, etc)

    2. De Ajacied

      Wat een drollen die RvC zeg
      Hebben ze €120.000.00,- op de bank staan en dat dit verhaal, jonge jonge wat lulkoek zeg

      1. -buitenkantje rechts-

        Het lijkt wel of je het erg vindt dat Ajax financieel gezond is. Juist door dit beleid is Ajax een van de weinige clubs met een positief vermogen.

    1. woody79

      de sa is 1. en boilesen wordt 2. dus dan kan er verder worden gekocht. voila geen probleem

          1. Boristja

            Het gaat niet zo zeer om het transfer bedrag maar om het salaris even het stukje lezen

  2. ZwarteRotterdamseAjacied

    Wat is dit nou weer? Speel het safe en haal eerst versterkingen inplaatsvan alles en iedereen in de etalage zetten. Liever te veel spelers dan te weinig.

  3. Coenie

    Zou het een advies van Johan kunnen zijn om het technisch hart via deze manier het wat lastiger te maken en nóg vaker op de toekomst te zoeken? Zo hoeft hij niet de comfrontatie aan te gaan met Marc, Dennis en Frank maar wordt er toch meer naar Wim geluisterd

  4. steddie eddie

    zal toch niet weer het begin zijn van een heleboel herrie hoop ik

  5. Gero77

    Verkopen verkopen….. En dan het eerste kut cluppie in de voorrondes CL tegen komen die de helft van je team kapot schopt en dan tot de conclusie komen dat je met A junioren verder moet….

  6. ToonHJ

    Verstandig beleid. Gezien het aankoopbeleid van Marc Overmars vd laatste jaren is er meer met het hart dan met het verstand aangekocht. Begrijp de reactie van RvC wel. Misschien wordt er nu ook beter nagedacht 😉

  7. Jacobus

    Wat een onzin, krijgen we straks weer van die last minute aankopen, die Ajax onwaardig zijn. Zo als ajaxpers zegt, verkocht wordt er toch wel!

    1. AFCA my World

      Goed lezen er word gezegd ,niet teveel spelers onder contact hebben wat onnodig veel geld kost !

  8. Brigetelli

    Wat een gezeik weer, ajax is altijd in Staat gebleken spelers te verkopen,
    Of te verhuren, wat een beleid weer jullie hebben nog 1 maand de tijd om te kopen,ga is kijken in Zuid Amerika of zo

  9. Litmanen

    Als je ziet hoeveel keer de beste spelers van Ajax op het laatste moment verkocht zijn, waardoor Overmars nu ondanks tussentijdse aankopen 100 miljoen op de bank heeft staan, is het juist heel verstandig nu eerst eens te zorgen dat de selectie zodanig versterkt wordt dat je straks geen paniek/risico aankopen hoeft te doen. Want dat is pas echt kapitaalvernietiging.
    Juist hierdoor is Ajax kwalitatief elk jaar iets minder geworden in plaats iets sterker.
    Sommige spelers zullen toch verkocht worden en zo niet, dan maar verhuren. Boilesen en Siggi zijn straks hun basisplaats kwijt en zitten waarschijnlijk op de tribune. Beetje creatief gaan denken nu waardoor je straks niet met een groep van 30 te maken hebt.
    Maar geloof me, tegen het einde van de transferperiode komen de raven het zilverwerk weer weghalen. Ben blij dat Ajax voor het eerst sinds jaren zich hier op voorbereid.

  10. Geroldkohlen

    ik snap het wat ze zeggen en willen, maar de rvc moet ook snappen dat je met dit materiaal niet door de voorrondes van cl doorkomt, ieder gaan spelers pas weg in de laatste dagen van augustus nou dan haal je geen toppers meer binnen, of heeft het hele rvc een plank voor hun kop!!!

  11. Hazez

    Wat een gelul !!! Als je cl voetbal haalt heb je je centen weer terug ze doen net of ze Ronaldo hebben gehaald … Je zal eens wat van die honderd miljoen opmaken ..

  12. Afca tino

    Ze kunnen makkelijk keepers gaan verkopen we hebben er al een stuk of 6 daarnaast veel overbodige middenvelders lijkt mij

  13. polaroids

    RVC snapt niet dat goede aankopen ook geld opleveren… Denk aan de Champions League…

  14. Ajax nr 1

    Bravo RVC eindelijk gebruiken ze hun verstand. Er lopen al te veel spelers die contracten hebben die niet goed genoeg zijn voor een plek in AJAX 1. Petje af voor deze beslissing. Maar als je meer dan 100 miljoen op de bank hebt zou ik ook eerst maar een paar spelers tussendoor kopen en dan de rest op je gemak verkopen. En ik geloof echt dat er 2 kampen zijn dus de FLUWELE REVOLUTIE is een fiasco. Pffff wat een zooitje.

  15. AjaxBarcelona

    Zie hier het simpele probleem van een bedrijf als voetbalclub en helemaal als het een beurs genoteerd bedrijf is.
    Zakelijk gezien heeft de RvC voor 100% gelijk. Je gaat geen nieuwe aankopen met salarisverplichtingen doen als je er nog een heleboel hebt rondlopen die geen toegevoegde waarde hebben. Ervan uitgaan dat ze wel weggaan is geen gezond beleid.
    Een voetbalclub heegt echter ook andere belangen en dat zijn de sportieve. Die stroken regelmatig niet met de zakelijke.
    Beide partijen hebben dus gelijk en zullen er in onderling oevrleg uit moeten komen. Als één of beide partijen op hun strepen gaan staan zal het sportieve deel de verliezer gaan worden.
    Laten we hopen op gezond verstand bij alle partijen.

    1. Litmanen

      verstandelijk heb je gelijk maar geloof me, het is oorlog binnen Ajax. De Boer wil voor het eerst sinds jaren met een sterker elftal beginnen. Cruijff is alleen maar bezig met zijn visie op het voetbal. Maar met die visie worden we geen kampioen meer de komende jaren.

      1. AjaxBarcelona

        Maar ja, de RvC is het toezichthoudende orgaan binnen Ajax en heeft dus flink wat in de melk te brokkelen. De aandeelhouders gaan ook uit van een goed toezicht op de centjes. Gaat de RvC op hun strepen(pak) staan hebben we toch echt een probleem en is inderdaad het volgende kampioenschap een stukje verder weg. Volgens mij kan Dijks het probleem niet zijn maar wel een eerstvolgende aankoop. Het is dus helaas geen gelul wat er allemaal gebeurd maar de bittere realiteit.

        1. Ajax nr 1

          Nee dat Dijks een probleem zou zijn geloof ik ook niet. Wat nu het probleem is dat de voetbalkennissen die er nu zitten een heeeeeel seizoen hebben gezegt hoe goed Ajax nu wel niet is en dat we volgend seizoen nog beter zouden zijn. Nee als ik nu in de RvC zou zitten zou ik ook vraagtekens zetten bij deze visie en de personen die er nu zitten. Ik zeg vanaf het begin al dat je beter 100 miljoen in het veld kan hebben staan en prijzen pakt dan 100 miljoen op de bank heb en er niets van bakt en nog een bak ruzie ook.

        2. -buitenkantje rechts-

          Helemaal mee eens. Blij dat de RvC haar werk goed doet, toezicht houden op directie. Als in het verleden als beleid is ingevoerd dat eerst spelers verkocht moeten worden voordat je nieuwe aankoopt. Dan moet je je daar aan houden. Als je dat niet meer wilt zal je het beleid moeten veranderen. Dit beleid is in het verleden niet zonder reden ingevoerd. Als resultaat dat we financieel gezond zijn.

        3. -buitenkantje rechts-

          Ik ben blij dat de RvC haar werk goed doet. Namelijk toezicht houden op de directie. Dit beleid is in het verleden niet voor niks ingevoerd en heeft er toe geleid dat Ajax nu financieel gezond is.

  16. Remco425

    We komen vaak kwalitatieve spelers te kort, dus eerst kopen, dan verkopen. Anders hebben we eerst weer spelers verkocht en kunnen we geen vervangers meer vinden zoals zo vaak. En dan komen ze weer met Zimling-achtige spelers op het laatste moment

  17. toon61

    het word weer helemaal niks kan je op je vingers natellen ,zoveel geld op de bank en dan zeiken over spelers kopen ,het kapitaal moet in het veld staan ,De RVC denk zeker aan grote bonussen

      1. -buitenkantje rechts-

        Wat zeg je? Een beetje van der Vaart in het spel kan geen kwaad?..;-)

Comments are closed.