Van Boxtel: ‘Ik voel me beschadigd, want ik heb het niet van Ajax vernomen’

0420vanboxtel

Roger van Boxtel (foto) laat weten zich beschadigd te voelen als gevolg van de situatie rond de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur. Van Boxtel werd door de Raad van Commissarissen voorgedragen, maar moest uiteindelijk in de krant lezen dat Edwin van der Sar hem niet zag zitten. ‘Ik heb de rvc gezegd dat ik alleen directeur wil worden als andere directieleden dat ook zien zitten. Zo niet, dan zou ik mijn kandidatuur intrekken,’ zo liet hij weten in het Parool.

‘Ik las dat Van der Sar weerstand had en dat ik tegen de lijn-Cruijff zou zijn. Onzin, want ik heb als interim-bestuurder van Ajax de weg geplaveid voor de lijn-Cruijff. Daarnaast voel ik me beschadigd. Ik moest lezen dat er weerstand was, dat vernam ik niet van Ajax. Ik heb mijn ongenoegen daarover laten weten aan rvc-voorzitter Hans Wijers.’

Ajax zou Leo van Wijk per 30 juni, als het contract van Kinsbergen verloopt, naar voren willen schuiven als interim-directeur. Cruijff was overigens voorstander van de komst van Tscheu La Ling, maar de eigenaar van AS Trencín gaf maandag bij Catenaccio aan niet open te staan voor een bestuursfunctie in Amsterdam.

Bron: Het Parool

Related posts

30 Comments

  1. Rood wit hart

    Bla bla bla op z’n teentjes getrapt en gelijk weer negatief in het nieuws gewoon is accepteren dat het niks had geworden

    1. FrankiC

      Of je Van Boxtel geschikt vindt of niet, het is gewoon weer erg onhandig en onbehoorlijk van Van der Sar. Triest dat Van Boxtel interne aangelegenheden via de krant moet vernemen. Van Wijk lijkt me wel geschikter.

  2. Joeguh9

    Ah jochie…welkom in de grotemensenwereld! Wie niet voldoet wordt afgeschreven!

  3. Geenemotie

    Dit hoort inderdaad niet zo. Ik ben al mijn levenslang Ajax supporter, maar dit is amateurisme ten top en onfatsoenlijk. Heeft met grotemensenwereld te maken. Enne, van Boxtel heb ik niets mee.

  4. Indojood

    Het blijft grappig om te zien hoe dit soort narcistische idioten zich vergalopperen aan voetbalclubs. Geen medelijden met deze man, heeft zijn schaapjes op het droge met allerlei commissariaatjes, i.t.t. de gewone man/vrouw.

  5. PvL020

    Ik keek net weer even andere tijden sport waarin Ronald de Boer passend zei, wat van Gaal destijds zei; als het je niet zint is daar het gat van de deur! Geldt ook voor deze mensen, wanneer zetten we AJAX weer op nr 1 en niet he eigen gelul

    1. Ajax nr 1

      Zo is dat PvL020 er zitten nu ook al van die mensen die eigenbelang voor dat van Ajax zetten en ik zeg opzouten met deze gasten wie het ook is. Ik heb niets met dit soort gasten. Ze moeten daar zitten en de lijntjes uitzetten omdat dat goed voor Ajax is Zo niet dan is daar het gat van de deur. Daar mag van mij een GROTE STRIK OMHEEN

    2. Ajax nr 1

      Zo is dat PvL020!! Ze zitten er om Ajax beter te maken en niet voor zichzelf. Ik zeg tegen die gasten die er voor zichzelf zitten DAAR IS HET GAT VAN DE DEUR.

  6. Indojood

    Kan ook zijn dat ie op Thom de Graaff is gaan lijken nu ie zo beschadigd is….

  7. woody79

    nee zonder emotie verkondigen dat we het moeten hebben van democraten. Kunnen we een keer een kant kiezen? Over links of over rechts. Fischer of el ghazi? Maar niet door het midden, dan moet je meestal tikkie terug.

  8. woody79

    ik zeg Hans Spekman. We gaan over links. Hij heeft iig het nieuwe uittenue van ajax al aan.

  9. fjonkman

    Weer dat oeverloze gelul over bestuurder hier, bestuurder daar. Ajax is een voetbalclub en het moet nu weer over voetbal gaan, niet wie er op het pluche mag gaan plaatsnemen, om vervolgens weer te verzuipen in intriges. Amsterdamsche Football Club Ajax… Niet Amsterdamsche Ouwehoeren Club…

  10. CaptainFlamingo

    Laat zien dat van der Sar inderdaad nog niet geschikt is als algemeen directeur.

  11. johnie stalker

    Via de krant laten weten dat je ‘via de krant hebt moeten vernemen dat…’
    Right.

  12. 58yearsalways4Ajax

    Het is Wijers die er op aangesproken moet worden niet van der Sar. V.d. Sar heeft aan Wijers laten weten dat hij het niet zag zitten, dat is ook de juiste weg. Verder is die borstklopperij van “ik heb de weg geplaveid” een beetje erg eng.

    1. Velibor

      Inderdaad maar vd sar mag misschien zelf ook wel eens in de spiegel kijken of hij wel de juiste persoon is op de juiste plek is want in de media komt ie over als een drol in een bak yoghurt en dat is niet in belang van Ajax en als je dan ook nog dom begint te lullen in het openbaar ,een goeie bakker maakt nog geen rijke zakenman.

      1. Ajax nr 1

        Helemaal mee eens Velibor. Vd Sar mag zeker wel eens in de spiegel kijken met zijn praatjes van met hem wil ik niet werken. Zo ga je niet met mensen om met een Ajaxhart. Wat dat betreft kan hij zakelijk nog een hoop leren van Van Boxtel. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik van Boxtel niet zo goed ken maar het zal een goede zijn voor de positie want anders wordt hij niet voorgedragen.

    2. Ajax nr 1

      58 ik krijg steeds meer het gevoel dat meneer vd Sar er ook voor zichzelf zit en zichzelf op zijn borst slaat. Ik ben dan ook van mening dat een topvoetballer of keeper nog geen goed bestuurslid is of gaat worden. Je moet nu eenmaal nurts hebben voor de regeltjes die een bedrijf gezond kunnen maken. Niet qua voetbal want daar hebben zij hun mensen weer voor. Kijk naar de afgelopen jaren. Als je basis goed is en die begint boven aan bij de BOBO’s dan komt het voetbal vanzelf en daar wachten we nu al jaren op. Ze zeggen DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST dat klopt maar dat duurt nog een paar jaar daar kan Ajax echt niet op wachten. Ze moeten een overbruggings periode hebben met in het achterhoofd dat de jeugd inderdaad zo goed is dat die daadwerkelijk doorstromen naar de hoofdmacht. Maar wie zegt dat dat 100% gaat gebeuren ze kunnen wel opstappen en ergens anders gaan voetballen nou daar ben je dan lekker mee. Ergens jaren in geinversteerd en weg zijn ze. Nee als voetbalclub moet je van dag tot dag leven en niet wachten op de jaren die nog komen gaan.

  13. Coenie

    Vergeet in dit geval óók de media niet te bedanken die zodra ze wat over Ajax kunnen plaatsen het niet zullen laten.

  14. Velibor

    Denk dat Sepp Blatter zometeen wel tijd heeft haha zijn we zo de rijkste club van Europa !

Comments are closed.