Cruijff: ‘Ik ben eruit wat er bij Ajax moet gebeuren’

0523cruijffcopa

Johan Cruijff denkt dat hij weet hoe de interne problemen bij Ajax kunnen worden opgelost. De oud-speler en -trainer van de club voerde de afgelopen dagen de nodige gesprekken. “Ik ben er nu redelijk uit wat er moet gebeuren”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff wil echter niet kwijt wat er nu precies bij Ajax moet gebeuren. “Dat breng ik niet naar buiten, omdat dit via de officiële kanalen moet lopen. Het is even niet anders, maar ook ik moet me aan de spelregels houden.” Verschillende visies ten aanzien van het technisch beleid zouden aan de interne strubbelingen ten grondslag liggen. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk zou zich onder meer niet kunnen vinden in de zienswijze van Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars, die veel geld uit willen trekken voor aankopen voor het eerste elftal. Dat zou botsen met het uitgestippelde beleid dat zich voornamelijk moest richten op de jeugdopleiding.

Bron: De Telegraaf

Related posts

28 Comments

  1. Sonsee

    Hopelijk krijgt hij alle gezichten weer dezelfde kant op, ik denk dat het beste is om niet alleen jeugd door te voeren maar waar nodig is ook een ervaren kracht of een toevoeging die er gelijk staat zodat de jeugd zich door ken ontwikkelen.

    1. De Ajacied

      Zo is het alle neuzen de zelfde kant op
      En gewoon ervaring aan de selectie toevoegen zoals we hadden met Poulsen

  2. Sonsee

    Zoals Poulsen was een goede toegevoegde kracht voor het team, Een leider met ervaring en die een duel ook niet uit de weg gaat.

  3. bobin

    neem aan de win jonk zelf ook wel zag dat Ajax 1 het niet redden met alleen eigen jeugd

    1. Floris Stempel

      Jonk was het juist niet eens met aankopen en wilde laten doorstromen.

    2. FdB=Ajax

      Maar Jonk heeft wel een punt gezien de spelers die aangekocht zijn. Singraven en Gudelj zijn spelers die de ontwikkeling van Nouri en vdBeek in de weg staan (al vind ik het goede spelers en heeft vooral Gudelj wel iets wat nog ontbrak in dit team)

      1. PvL020

        Ben ik het niet mee eens. Gudelj kan echt wat toevoegen en Singraven heeft toch al meer ervaring dan de spelers van de A1. Wordt een lang seizoen dus mogelijkheden genoeg

  4. AJAXAMSTERDAMDW

    Het gaat om durf, kracht en wilskracht. Er zijn te weinig jongens die een bal diep Durven geven, helemaal niemand die een duel op kracht kan winnen, iets wat in Europa essentieel is. En wilskracht, types als Boilesen willen ook niet beter gaan voetballen.

  5. ToonHJ

    De meeste aankopen vd laatste jaren zijn niet echt een meerwaarde geweest als wat er in eigen jeugd liep. Is dat niet het probleem van Jonk?

    1. toon61

      Jonk is net als johan die denkt ook dat de jeugd heel goed is ,en het is helemaal niks tot nu toe ,niet capabel om in het eerste te spelen ,tenminste geen hele wetstrijd ,de jeugd moet langzaam gebracht worden ,en niet zo .

  6. ZwarteRotterdamseAjacied

    Ik weet ook wat er moet gebeuren. #GeefAjaxZnGezichtTerug!

  7. Ajax nr 1

    We mogen het nog niet weten even geduld dus. Als u meneer Cruijff gelijk heeft bravo. Anders krijg weer een ander de schuld. “LING” heeft jammer genoeg gelijk dat hij zijn kop niet in een “WESPENNEST” stopt. Ik had hem er graag bij gehad.

  8. toon61

    HIj zal wel met een voorstel komen dat het met de jeugd moet ,dat word dan weer helemaal niks ,ze kopen bijna geen flikker ,als ze iets kopen moet het aan het ajax systeem wennen ,wat een klets toch ,het elftal moet op meerdere plaatsen op de schop .

    1. Ajax nr 1

      Dat denk ik nu ook Toon61. Ze weten het nu wel hoor maar ze durven niet. Het zal wel weer vingerwijzen worden.

  9. PvL020

    Er moet ook ervaring bij, kijk naar 1995. Het is echt nodig maar wel goede ervaring. Spelers die willen en de kar durven te trekken, die jonge (getalenteerde) gasten helpen naar een hoger niveau. De jonkies moeten daar open voor staan anders….. Exit, want dit seizoen heeft bewezen dat het niet werkt zonder de nodige ervaring !

    1. Remco425

      Klopt, in o5 hadden we 2 dertigers, een basis van eigen spelers die al 5/6 jaar in het 1e speelden, een aantal mid 20 spelers die aangekocht waren en daardoor wat jeugd die moeiteloos ingepast konden worden en vooral rustig gebracht

      1. PvL020

        Idd en nu verwachten we maar dat de jeugd er in een keer staat. Appels met peren vergelijken zeg ik. Maar ik heb er nog steeds vertrouwen in

  10. Amoebe

    Zullen we stoppen met de naam poulsen??

    Dit is verleden tijd en die heeft ook genoeg wedstrijden onder de maat gespeeld (ook goede ja). Ook wilde poulsen zelf weg bij Ajax.

  11. Wembley71

    Jonk moet zorgen dat er goede aanwas vanuit jeugd komt richting het eerste maar met guppies alleen red je het niet. Kun je wel gaan janken dat er aankopen gedaan worden, doe je dat niet dan wandelt waarschijnlijk heel talentvol NL richting het zuiden en staan wij jaren lang met onze pielemuis te spelen! Eigenlijk gewoon goed werk van die jongens bij het eerste. Dhr. Cruyff kocht toch ook buitenstaanders toen deze binnen de club niet voorradig waren, meen ene Blind en Wouters zo slecht waren die ook weer niet geloof ik. M.a.w wat een gelul allemaal!

Comments are closed.