Aanklager eist lege Bunnikside bij volgende editie FC Utrecht-Ajax

utrecht-ajax_logo

Voor FC Utrecht dreigt een zware straf na de antisemitische spreekkoren tijdens de competitie thuiswedstrijd tegen Ajax van afgelopen april. De aanklager betaald voetbal heeft de Domstedelingen een schikkingsvoorstel gedaan voor een geldboete van 10.000 euro én een lege Bunnikside voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ajax, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen.

Utrecht heeft tot maandag 1 juni 12.00 uur de tijd om te reageren op het voorstel. Er klonken minutenlang antisemitische liederen vanaf het vak met de fanatieke aanhang van de Utrechters. Twee Joodse organisaties deden zelfs aangifte tegen de voetbalclub FC Utrecht en supporters van de club. De aanklager startte een vooronderzoek naar de spreekkoren en wilde van Utrecht weten welke maatregelen de club vooraf heeft genomen om spreekkoren te voorkomen, tijdens de wedstrijd om de spreekkoren te stoppen en na de wedstrijd om hiertegen op te treden, bijvoorbeeld door de daders individueel te bestraffen. Op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen stelt de aanklager Utrecht in staat van beschuldiging voor het herhaaldelijk uiten van antisemitische spreekkoren door de aanhang.

Bron: KNVB.nl

Related posts

14 Comments

    1. De Ajacied

      Nou nou wat een zware straf is dat zeg,
      Een echte straf kennen wij niet in Nederland
      Gewoon die gasten 2 jaar vast zetten en levenslang stadion verbod
      Dat moeten ze doen

  1. Velibor

    Totaal negeren,is alweer veel teveel aandacht aan gegeven en das nou net wat die gebakjes willen!

  2. ajaciedpiet

    Ik als Jood, nee niet zo’n ‘Ajax-jood’ vind deze straf veel te laag die smerige Sjonnies zouden wat meer straf mogen krijgen. Weer wordt antisemitisme licht gestraft in Nederland….

  3. Velibor

    Begrijp je zorg om antisemitisme ,ik vind het ook belachelijk zeker nu iedereen de mond vol heeft over discriminatie !

  4. -buitenkantje rechts-

    Veel te lichte straf als je gehoord hebt wat er gezongen werd.. 10.000,- en een lege Bunnikside..poepoeh!

  5. pietprecies

    Ach, bunny-Side rent toch altijd weg, kunnen ze net zo goed niet komen.

  6. Slingertje.

    Terecht! Maar dan zitten ze gewoon ergens anders want die Galgenwaard is toch nooit uitverkocht. Bunnikzijde leeg ander vak vol.

Comments are closed.