Ajax verliest finale Copa Amsterdam na penalty’s

copateams2405

Ajax heeft de finale van de Copa Amsterdam verloren. Na 2 keer 25 minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. Tijdens de 2 keer 7,5 minuut verlenging werd niet meer gescoord. De uitslag van de penaltyreeks was 5-3 voor de Belgen. Ajax was tijdens de wedstrijd op een 1-0 voorsprong gekomen door een treffer van Robert Muric. Anderlecht scoorde echter snel de gelijkmaker. Die stand bleef op het scorebord. Tijdens de penaltyreeks mistte Matthijs de Ligt voor Ajax. De Belgen scoorden allen wel vanaf elf meter.

Ajax bereikte de finale door eerder vandaag in de halve finale na penalty’s gewonnen te hebben van het Paraguayaanse Club Guarani. Na 50 minuten was het 0-0. Na strafschoppen won Ajax met 5-3. Doelman Stan van Bladeren was de gevierde man bij Ajax door twee strafschoppen te keren.

Vitesse eindigde het toernooi als derde. De Arnhemmers versloegen eveneens na penalty’s Club Guaraní na een 2-2 stand aan het eind van de reguliere speeltijd.

Het fotoverslag van vandaag volgt zsm

Related posts

15 Comments

  1. Ajax nr 1

    Als je 2x een wedstrijd verliest en dan toch nog 2e wordt vind ik het knap.

  2. Ajacied407

    Zonde.. Penalties behoren bij de loterij en die kan je dus altijd verliezen. Trots op jullie mannen!

  3. woody79

    helaas geen prijzen dit jaar buiten de landskampioeschappen van de jeugd. Volgend seizoen weer verder bouwen dan gaan we een eind komen met hopelijk fris spel

  4. Roughrolf

    Welke club was de tegenstander van Ajax in de finale???????? – Belgen????????

  5. VAK410THEBEST

    weet iemand wie er allemaal niet meededen behalve vd beek, nouri en cerni?

  6. -buitenkantje rechts-

    Prima toernooi gespeeld jongens! Jammer van de penalty’s in de finale.. Kijk voor de meest legendarische penalty eens op Youtube naar die van Cruijff en Olsen.. Hoge school.

  7. Remco425

    Toch weer verloren van Anderlecht. Ik zei voor de eerdere wedsttijd dat onze jeugd het de laatste tijd lastig heeft tegen hun en dat blijkt maar weer. Jammer, maar toch weer een goede prestatie geleverd.

Comments are closed.