Van der Sar weigert samen te werken met Van Boxtel, Van Wijk genoemd als algemeen directeur

0420vanboxtel

Johan Cruijff heeft inmiddels enkele gesprekken achter de rug bij Ajax waar onenigheid heerst sinds de invoering van de revolutie. De eerste wrijving lijkt inmiddels duidelijk en Edwin van der Sar heeft aangegeven dat hij niet samen wil werken met Roger van Boxtel die in de wandelgangen is genoemd om algemeen directeur van Ajax te worden.

De RvC van Ajax zal nu op korte termijn een algemeen directeur moeten aanstellen daar Michael Kinsbergen de club gaat verlaten. Kinsbergen eiste een tweejarig contract waar Ajax een eenjarige aanbieding klaar had liggen. De scheuring tussen enerzijds hoofd opleidingen Wim Jonk en anderzijds trainer Frank de Boer, directeur voetbalzaken Marc Overmars en assistent-trainer Dennis Bergkamp wordt hem zwaar aangerekend.

In de wandelgangen valt nu opnieuw de naam van Leo van Wijk genoemd. De topman van Air France-KLM groeide met zijn jeugdvriend Johan Cruijff op in Betondorp en speelde in het tweede van Ajax. Toen in 2007 John Jaakke opstapte, werd de Amsterdammer als kandidaat genoemd om hem op te volgen. Hij zag af van het voorzitterschap, maar nam even later wel plaats in het bestuur van de sportkoepel NOC*NSF. Op 12 juni 2012 werd hij benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Ajax.

Het weigeren van Van der Sar om met Van Boxtel samen te gaan werken lijkt te liggen in de achtergrond van de politicus. Van Boxtel vormde tijdens de Fluwelen Revolutie samen met Rob Been junior en Ernst Ligthart het interim-bestuur van Ajax. Daarvoor nam hij zitting in de klankbordgroep financiën. Wat hem vooral wordt aangerekend, is dat hij destijds helemaal geen voorstander van de visie van Cruijff was. Met Van Wijk haalt Ajax meer een oud-sportman binnen, iets wat Cruijff al jaren roept en waar Van der Sar zich blijkbaar goed in kan vinden.

Bron: De Telegraaf
Foto: Proshots/Jasper Ruhe

Related posts

27 Comments

  1. G-Force

    Helemaal mee eens politici hebben vaak een eigen agenda. Top Edwin, blijf bij je standpunten!!

  2. Zlatan

    Laat Edwin blijven ,v Boxtel is een politicus en geen oud speler van Ajax !eerst Ajax die zijn onze spelers en zitten in ons Hart

  3. War

    Goed dat Johan even terug is om wat zaken recht te zetten, top besluit Edwin, we zitten niet op baantjesjagers te wachten, zakkenvullers zijn het !

  4. paulvos

    Laat Leo het maar worden. Dat is tenminste ’n man met ’n AJAX HART.

  5. Jackson

    Indd … moet geen tweede Den haag worden, maar een voetbalclub. forz@jax

  6. -buitenkantje rechts-

    Met Leo van Wijk heb je het beste uit twee werelden. Iemand die ingevoerd is bij Ajax en zijn sporen heeft verdiend bij een internationaal topbedrijf. Met het aanstellen van een directielid moet je ook kijken naar het netwerk dat hij mee brengt. Ik denk dat je ook daarmee meer aan van Wijk hebt.

  7. Ed96

    Air France – KLM gaat het slecht mee, dus vraag mr af of Leo wel wat is voor Ajax

  8. Joeguh9

    Prima dat je een beetje ballen toont en gewoon iemand afwijst! Zijn een boel bestuursleden te laf voor uit angst voor hun baantje!

  9. Ajax nr 1

    Straks beginen ze een kaartclubje met zijn alle. Je hoeft geen vriendjes te zijn hoor in een berdrijf. Het is zelfs gezonder om het NIET te zijn. Laat iesereen doen waar hij goed in is en ga aan het werk er is werk genoeg aan de winkel.

    1. 58yearsalways4Ajax

      Er moet wel een gezonde basis voor samenwerking zijn. Dat kan ook zonder samen vakantie te gaan 🙂 Wat dat betreft goed van van der Sar om dit aan te geven.

      1. Ajax nr 1

        Ja je maakt iets gezond de basis dan om te zeggen ik weiger om met iemand samen te werken. Nee dan ben je goed bezig. Je moet blij zijn dat hij bij Ajax mag werken. En als die Van Boxtel een goeie kracht is moet hij het er mee doen in het belang van Ajax. Ik heb steeds meer het idee dat er al weer te veel mensen zitten voor eigenbelang en hou me hart vast voor wat komen gaat.

  10. Toppertje

    V Boxtel is in het verleden al bij Ajax betrokken geweest. De man een Ajax hart ontzeggen lijkt me niet fair. Hij zal best een prima bestuurder voor Ajax kunnen zijn. Of hij daar de uitstraling voor heeft betwijfel ik. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan v. Wijk. Wel opmerkelijk dat van de Sar aangeeft er niet klaar voor te zijn maar dan wel zo’n belangrijk besluit neemt. Ik denk eerder dat dit ingefluisterd is door Johan die liever zijn persoonlijke vriend en daarmee een vertrouwenspersoon op die positie zet.

  11. Velibor

    Heeft ie goed want Jopie heeft al vaak zat een spreekwoordelijk mes in zen rug gehad van zogenaamde ajaxvrienden dus begrijp deze zet heel goed en die V Wijk heeft zen sporen al wel verdiend in het zakenleven.

Comments are closed.