Cruijff geniet van spel Ajax A1 op Copa Amsterdam

0523cruijffcopa

Johan Cruijff heeft vandaag genoten van het spel van Ajax A1 op Copa Amsterdam, zo laat Cruijff weten in een interview met de organisatie van het toernooi. Ajax A1 versloeg vandaag Rosenborg A1 met 5-0.

‘Het spel wat Ajax A1 speelt daar houd ik enorm van. Ze geven hun tegenstander nauwelijks tijd om adem te halen en spelen mooi voetbal. Ik ga geen namen noemen maar er spelen een aantal uitstekende spelers in het elftal. Ik hoop dat Ajax A1 tijdens dit toernooi ook Arsenal treft want Engelse clubs zijn niet echt een opleidingsclub en dan kun je zien hoe ze ervoor staan’. De discussie of Ajax met een echt nummer tien moet spelen is volgens Cruijff zinloos. ‘Met een echt tien deel je het elftal in tweeën en dat kan nooit de bedoeling zijn van voetbal. Ajax moet naar Barcelona kijken, die geven hun tegenstander ook weinig tijd om adem te halen’.

Bron: Copa

Related posts

21 Comments

  1. steinafca33

    en dat zonder de ‘echte smaakmakers’ van dit elftal, nouri cerny en vdb!! klasse!

  2. War

    Een team en het type voetbal naar Jopie’s hart, nu FdB nog met zijn “talenten”

  3. Corr

    Komt ie weer met z’n Barcelona, hij heeft gelijk hoor maar Barcelona heeft ook ff meer kwaliteit vind je niet

    1. Herman1961

      Corr, het gaat om de uitvoer, je hoeft geen Barca te zijn om je tegenstander vast te zetten, gewoon je tegenstander geen rust gunnen.

      1. Corr

        En daar geef ik je groot gelijk in, maar toch lijkt ons Ajax er moeite er mee te hebben de afgelopen seizoen(en)

    2. dickst14

      ja barca heeft een goede jeugdopleiding. maar als je daarbij neymar suarez enz erbij kunt halen dan wordt het een stuk makkelijker he.

  4. Ajax nr 1

    Leuk en gezellig dagje gehad met leuk en aantrekkelijk voetbal. Ik heb alleen meneer Cruijff niet gezien. Misschien morgen hoop ik.

      1. 58yearsalways4Ajax

        Wil een keer bij iets wat op een topper lijkt zijn dit jaar in de Arena :-))

  5. -buitenkantje rechts-

    Geniet altijd van Cruijff.. Overal waar hij komt gebeurt wat.. Iedere uitspraak onder een vergrootglas.. Toen hij nog coach van Ajax was.. Iedere week genieten! Van het aanvallende spel van Ajax en van zijn commentaar op voetbal. Geweldig! Scheelt denk ik toch dat hij als aanvaller coach is geworden. De nadruk ligt dan bij hem als coach altijd op de aanval. Druk zetten..acties maken.. Mannetje passeren.. Kansen creëeren.. Met een verdediger ( FDB) als coach zie je toch een andere aanpak.. Balbezit en controle over de wedstrijd.. wedstrijd ‘dood maken’ .. Hoop dat nu met de nieuwe lichting A1 mijn plezier om naar Ajax te kijken weer terug komt.. Ik wil genieten van mooi voetbal.

Comments are closed.