Telegraaf: Doorselecteren en rake aankopen zijn nodig bij zwalkend Ajax

0215ajax-twente_veltman_vdhoorn

De Telegraaf schrijft maandagochtend dat Ajax voor een interessante zomer staat. Frank de Boer krijgt het advies om door te selecteren en waar nodig rake aankopen te doen om zijn elftal weer op de rit te krijgen in het nieuwe seizoen.

Het dagblad is van mening dat Mike van der Hoorn het beste kan vertrekken en Ajax de ruimte krijgt om een verdediger van formaat aan te trekken, dat zou voor beide partijen het beste zijn. Ook Nicolai Boilesen krijgt de aandacht. De Deen heeft een slecht seizoen achter de rug en was hij zo zelfkritisch als De Boer geweest, had hij na dit persoonlijke rampseizoen niet over een mogelijk vertrek gesproken. Ook Thulani Serero, Lucas Andersen, Ricardo van Rhijn en Ricardo Kishna zijn spelers waarvan maar eens goed moet blijken of ze daadwerkelijk iets toevoegen aan het huidige Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

58 Comments

  1. ajaxfan2002

    Als het echt aan die spelers ligt dan moeten ze weg en kunnen er beter nieuwe komen in de plaats van hun maar bijna niemand heeft dit jaar een goed seizoen gehad dus dan zou je zeggen dat het aan iedereen lag

  2. SPHAFCA

    Weg; vd hoorn, boilesen, sigthorsson, serero, andersen, boer, riedewald, moisander (is al weg), van der hart, de sa, duarte, kishna

    1. nick-afca95

      Riedewald niet en kishna niet. Riedewald is pas 18 jaar en kan echt uitgroeien tot een goeie speler, niet voor niets dat die jongen al op zijn 17e debuteerde. En kishna is gewoon een speler die een hele mooie actie heeft maar niet de juiste mentaliteit, als daar aan gewerkt word kan hij uitgroeien tot een speler waarvoor je naar de ArenA komt.

    2. fritshertogs@hotmail.com

      riedewald, van der hart en kishna die mogen van mij gewoon blijven. De rest. strik erom.

  3. JackattackAfca

    Riedewald??!! Verklaar dat eens nader dan. Met al die andere kan ik mee leven.

    1. SPHAFCA

      Ik vind hem als verdediger niet ajax waardig en als middenvelder hebben we meer betere spelers dan hem. Je kan hem er natuurlijk bij houden of een jaar verhuren, maar ja denk niet dat je hem heel erg zal missen als die weggaat.

      1. dickst14

        vindt je van Rhijn wel ajax waardig??? 3 goede wedstrijden gespeeld de laatste 2 jaar.

  4. Rood wit hart

    Er moet in ieder geval een spits komen die er minimaal 20 per seizoen in schiet

  5. Ajax nr 1

    Ik kan me er heel goed in vinden wat er geschreven is. Want er moet zeker iets gebeuren met deze spelers. Deze spelers maken van Ajax geen topclub. En dan wil ik het al helemaal niet over FdB hebben want die maakt het er niet beter op qua speelstyle met zijn tikkie terug en tikkie breed want Ajax moet zijn speelstyle terug hebben. Ajax staat bekend om zijn aanvallende voetbal en niet om het laffe voetbal wat er nu gespeelt wordt. Wat nog beter zou zijn is de bezem ook door de verantwoordelijke staf heen halen en opnieuw beginnen want niet alleen Ajax is zijn gezicht kwijt maar dat is de staf ook.

  6. nick-afca95

    2 ervaren verdedigers en hooguit 1 ervaren speler voor in de aanval, meer is er niet nodig. Vooral spelers uit jong ajax en een aantal uit het eerste onder de loep nemen en kijken wie voor zichzelf en ajax beter een andere club kan zoeken. Vooral de jongens in jong ajax die de 20 al gepaseerd zijn, als je echt potentie hebt is dat een leeftijd dat je er al staat in het eerste. Dan veel jongens van de A1 door laten stromen naar jong en zo nu en dan een inval beurtje bij het eerste voor de echt grote talenten zoals vd beek en nouri.

  7. Ajacied407

    Waarom Serero weg? Vind hem echt nog altijd een meerwaarde voor Ajax. Echt een onderschatte speler.

    1. SPHAFCA

      Harde werker zonder enig rendement, leuk voor Heerenveen/Groningen, naar mijn mening te licht voor Ajax. Maar ja iedereen zn mening 🙂

  8. ajaxpers

    Sereo is fantastisch en behoorlijk ondergewaardeerd. Hij zou zelfs bij Barca kunnen.

  9. fjonkman

    Joh ik ben zo sjacherijnig opgestaan vanmorgen.. Is het nou echt gebeurd of was het maar een nachtmerrie… Nee hoor, één blik in de krant brengt me keihard in de harde waarheid. Dordrecht, als een baksteen gedegradeerd, verslaat dik verdiend een zwalkend Ajax… Dordrecht… Echt?? Dordrecht???? Wat een afgang!!

  10. Rood wit hart

    Milik is een goede spits maar gaat hij het verschil maken ik denk het niet

  11. Velibor

    Ik vind eigenlijk dat ze op moeten houden met die zogenaamde multifunctionele spelers op voor hun onwennige plekken te zetten en gewoon net als voor van Gaal de spits of nr10 van het tweede op te stellen mocht dat nodig zijn en kunnen ,uitzonderlijke talenten uitgezonderd natuurlijk want niks ten nadele van schöne maar die hoort niet in de spits . Gewoon de rust bewaren want er dienen zich vast wel nieuwe eerste elftalspelers aan tijdens de voorbereiding op nieuwe seizoen ,nog 1 ding ,laten ze die boilessen aub op een raket richting Denemarken zetten, wat een arrogante blaaskaak!

  12. pietprecies

    Er zitten wat rotte appels tussen, kwa mentaliteit:
    – boilesen
    – kishna
    – zivkovic
    Kwa (gebrek aan) kwaliteit en talent:
    – viergever
    – van rhijn
    – Andersen
    – siggy
    – Vd hoorn
    Daar kunnen die gasten zelf niet zo veel aan doen trouwens maar het zou voor hun ook beter zijn om te vertrekken. Andere gasten zijn of niet in vorm of nog niet ervaren genoeg om zichzelf uit de malaise te voetballen, die hebben gewoon sturing nodig en ja, schone ook. Die kan heel goed zijn maar kan niet de kar trekken helaas

    1. Ajacied407

      Boilesen is helemaal geen rotte appel. Je kan hem beter plaatsen bij het rijtje met te weinig kwaliteit. Hij was zo’n groot talent en ontwikkelt zich alleen niet of nauwelijks meer verder.

    1. f-side64

      uhh Vlaar is met aston villa afgeslacht mede door slecht verdedigen van hem en het is 1 ex kakkerlak dus opperen met die creep

  13. Velibor

    Ja hoor, lees net dat die lampenkappen weer gematst worden met CL loting,ze zitten in een potje bij de kampioenen en evt winnaar van dit jaar gvd,wij hadden 4 jaar 2 dikke tegenstanders en jawel nu verandert de UEFA de loting!

  14. 413jeppa

    Vind serero echt de meest onderschatte speler van ajax. De man is altijd vel en gretig. je moet 30 keer m voorbij spelen voordat je hem kwijt ben en heeft een geweldige techniek. Ze eindpaasing en afmaken moeten beter. Maar is zeker niet iemand die slecht presteerd heeft dit seizoen. een van de weinige die nog wat strijd leverde.

  15. Litmanen

    Stuk gelezen: doorselecteren komt van de Telegraaf, ook de namen. Dat Van Rhijn daar genoemd word verbaast mij. Deze rechtsback is op dit moment zeker niet minder dan Tete. Van Rhijn heeft wel een heel slecht tweede helft van het seizoen gedraaid, maar dat geldt zelfs voor Klaassen. Verkopen zou wel eens een “Dijks” trauma kunnen worden. De Boer voelt zich te groot om Dijks terug te halen want dan zou hij meteen ook de hele wereld gelijk moeten geven over het feit dat Boillesen WEL veel te zwak is voor Ajax ( zie nou toch weer de 1-1 tegen Dordrecht)

    Mensen zoals Andersen en Boilesen, maar ook vdHoorn moeten gewoon zo snel mogelijk verkocht of verhuurd worden. En met verhuren is niks mis ( zie Chelsea).

    Dat de Boer Boillesen vergelijkt met Blind is belachelijk. Een heel jonge Blind liet bij Groningen al zien eredivisie waardig te zijn.

    Ik ben bang dat De Boer vanwege zijn eigen ego straks de verkeerde spelers de deur wijst. Dat moet de technische staf dan maar tegenhouden.

    1. dickst14

      van Rhijn zit ik mij als ajacied al 2 jaar aan te ergeren. ben 50 jaar ajax supporter en kan mij geen slechtere herrineren.

  16. Oost80

    Van der Hoorn mag inderdaad weg, ookal heb ik een zwak voor die jongen. Kishna mag zeker weg! Fischer op links, heeft meer pit, werklust en wil om te winnen. Riedewald is niets mis mee!

  17. Geroldkohlen

    andersen boilessen duarte vd hoorn serero mogen van mij weg, aan kishna kan nog aangesleuteld worden, want die jongen kan echt wel wat maar heeft een volwassen speler naast hem nodig die hem begleid, en hij moet van die vetklep af!

  18. Robin

    Doorselecteren en beginnen bij de technische staf. Is De Boer niet eindverantwoordelijk? Vier titels op rij, kampioen vd armoede en het niveau en de speelstijl zijn in vier jaar naar de klote geholpen. Feit!

    1. Ajax nr 1

      Volgens 53years lig het aan Hennie haha ik zeg dat jij gelijk heb anders had Ajax beter Hennie als hoofdtrainer kunnen hebben en hem dan de laan uitkunnen sturen wegens wanbeleid. Maarja nu wordt het al afgeschoven om een ander de schuld te geven. Zo makkelijk dit. Laat die mooie De Boer maar lekker hand in eigen boezem steken en zijn oordeel vellen als hij zijn biezen zou pakken krijgen wij ons voetbal terug.

  19. bezemsteel

    Serero moet blijven, zou onterecht zijn als hij straks het slachtoffer word van dit slechte seizoen

Comments are closed.