Mossou: ‘Onderzoek KNVB naar bezetting stadions niet serieus te nemen’

0319trappen-arena

De KNVB heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de Amsterdam Arena in de Eredivisie doorgaans beter gevuld is dan het psv stadion en de kuip. Als Ajax speelt dan is 94 procent van de stoeltjes bezet terwijl dit bij psv en feyenoord respectievelijk 93 en 89 procent is. De meeste lege stoelen staan in het Gelredome: 68 procent. Nederland staat qua bezettingsgraad op de derde plek na Engeland en Duitsland. Volgens Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad, is dit grote onzin.

‘Al die duizenden lege stoeltjes in de Arena de laatste maanden, het is allemaal gezichtsbedrog, zo blijkt uit cijfers van het ‘KNVB Fanonderzoek’. Die mensen waren er heus wel, bij de thuiswedstrijden van Ajax, maar ze waren – stomtoevallig – allemaal tegelijk een broodje aan het kopen, of aan het poepen op het toilet’.

Het is ook logisch te verklaren want het voetbal wat Ajax zijn publiek wist voor te schotelen daar had een groot deel van het publiek al maanden genoeg van. Die kwamen massaal niet meer opdagen waardoor er veel lege stoeltjes zichtbaar waren, en dan komt de KNVB met zo’n flutonderzoek’.

‘Bij Ajax tellen ze steevast het aantal seizoenkaarten en daar tellen ze de verkochte (en aan sponsors weggegeven) kaartjes bij op. Zo kom je tweewekelijks toch nog tot zo’n 50.000 toeschouwers, ook als die toeschouwers in werkelijkheid gewoon hun hond gingen uitlaten, of gezellig een dagje gingen vissen op de Vinkeveense Plassen. Dat is prima op zich (lang leve het creatieve boekhouden), maar kom in een flutonderzoek dan niet aanzetten met zoiets als ‘bezettingsgraad’.

Bron: AD

 

Related posts

18 Comments

  1. Ajax007

    Ajax heeft heel veel supporters niet zo gek dat er zoveel mensen naar het stadion gaan he

  2. Ajacied407

    Helemaal mee eens. Ik denk ook wel dat als Ajax alleen rode stoeltjes plaatst, die lege plekken veel minder erg opvallen dan nu.

  3. woody79

    hoe zal het volgend seizoen dan zijn na de prijsverhoging. alle kaartjes cadeau doen?

  4. Rood wit hart

    Ik denk dat als er beter gevoetbald word de mensen met een seizoenkaart gewoon komen ik moest me de laatste wedstrijden ook toe zetten om te gaan wat echt kut is

  5. G-Force

    Het is maar net zo hoe je bezet ziet, aantal verkochte plaatsen of daadwerkelijk de mensen die op een stoeltje zitten.

  6. Remco425

    Ik lees het stuk van een van jaloezie gefrustreerde rotterdammer. De stoeltjes zijn verkocht, daar gaat het met bezettingsgraad om. Het onderzoek klopt dus.

  7. jojocoolio

    Als de prijzen zo gaan reizen zitten we binnenkort op het niveau van fietstasse Arnhem

    1. 53yearsalways4Ajax

      Ik blijf elke keer nieuwsgierig waar die prijzen toch op vakantie gaan. Die reizen wat af hoor.

  8. Nultwintig

    Haha, allemaal tegelijk een broodje kopen of poepen op de wc….geweldig:)

  9. Litmanen

    Moet zijn clubje nog nacompetitie spelen? Wat een eikel. Feijenoord heeft alleen meer toeschouwers omdat ze meer wedstrijden moeten spelen.

Comments are closed.