Ajax sluit bedroevend seizoen af met blamage tegen gedegradeerde Dordrecht

0517dordrecht-ajax1

Het seizoen is ten einde en daar zal iedereen bij Ajax blij mee zijn. Al maandenlang speelt de ploeg van Frank de Boer creatief en inspiratieloos voetbal dat zeer doet aan je ogen. Wat dat betreft sloot Ajax tegen degradant FC Dordrecht het seizoen af ‘in stijl’, met een teleurstellende nederlaag (2-1). Ricky van Haaren schoot in blessuretijd het winnende doelpunt binnen voor Dordrecht. De spelers van Ajax kunnen nu gaan genieten van de vakantie, over een maandje begint de voorbereiding op de voorrondes in de Champions League al weer.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd

De technische staf mag zich in de komende periode achter de oren gaan krabben wat er allemaal aan scort. Duidelijk moge zijn dat er naast Gudelj geinvesteerd zal moeten worden om de selectie van nieuwe impulzsen te voorzien.

Tegen Dordrecht wren er basisplaatsen voor Diederik Boer, Jairo Riedewald en Mike van der Hoorn. Na twee gevaarlijke momenten voor het doel van Dordrecht-doelman Kurto via El Ghazi en Kishna kroop Dordrecht uit de schulp al wist de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk te worden. Ajax speelde weer in een veel te traag tempo en wist lange tijd niet meer tot kansen te komen; pas acht minuten voor rust was er weer wat opwinding, maar Van der Hoorn kopte uit een hoekschop net naast.

Kort in de tweede helft kwam Dordrecht er zowaar een keer gevaarlijk uit. Robert Gosens werd met een steekpass de diepte in gestuurd, maar de Duitser werd afgestopt door Nicolai Boilesen, waardoor een serieus schot uitbleef. Uiteindelijk kwam Ajax toch op voorsprong. El Ghazi bereidde voor vanaf rechts. Kishna en Fischer scoorden in eerste instantie niet, maar Schöne zette goed door, bracht de bal terug bij Fischer en zag hem de 0-1 binnen krullen.

Voor Fischer betekende dit zijn derde doelpunt in vier wedstrijden sinds hij terug is van zijn blessure. De Deen werd even hierna naar de kant gehaald ten faveure van Arek Milik, die terug is van een hamstringblessure. Dordrecht ging in de achtervolging en Joris van Overeem kwam al dicht bij een goal (redding Boer), voordat Giovanni Korte pech had en de paal raakte. Dordrecht drong aan en kwam twintig minuten voor tijd op 1-1, toen Sean Klaiber de bal in de korte hoek ramde. Aan de andere kant van het veld raakte Van der Hoorn met een kopbal nog de lat en dus leek het in 1-1 te gaan eindigen, maar kort voor tijd schoot Van Haaren toch nog de 2-1 binnen.

 

Related posts

60 Comments

 1. MijnMokum

  Man man man, te triest voor woorden dit. Het enige goedmakertje was het gratis kopje koffie in dordt.

 2. pietprecies

  Stelletje niksnutten, helft van de selectie verkopen voor een symbolisch bedrag van 1 euro, uithuilen en opnieuw beginnen.

  1. antonajax

   Waar blijft AFCA my World met z’n commentaar?
   El Ghazi en Khisna VERKOPEN heb ik gezegd. Wat een rampzalige vleugelspelers zijn dit! Nieuwe gasten erin volgend seizoen anders word het weer niks!

   1. AFCA my World

    Niet verkopen dus,geef ze een kans het is hun eerste jaar,daar mag je ze niet op beoordelen en in een team wat niet draait is het voor iedereen moeilijk !

 3. bezemsteel

  Godverdomme wat slecht, maarja 010 wel lekker 4e plek. Dat maakt het nog een beetje goed

 4. Sjeffrey

  alsof iemand dit nog wat uitmaakt. niet eens wedstrijdje gekeken. schakelprogramma altijd veel mooier 🙂

  1. bezemsteel

   Frank is een held, ons 4 titels bezorgd. Mijn steun blijft ie houden

   1. dickst14

    frank heeft het uitstekend gedaan, maar misschien is het tijd voor meer aanvallend voetbal en Wim Jonk. Maar die wil je bij jeugd ook niet kwijt.

   2. Basbaard

    Idd…frank is en blijft een held..die wanckers die hem weg willen riepen twee jaar terug waarschijnlijk het hardst dat ie de beste coach van de wereld was… Van die barcelona fans…frank heeft ons vier titels bezorgd. En volgend jaar is die vijfde er ook en dan staan die momenteel anti frank homos weer te roepen dat het een super coach is….. FRANK = HELD… helft van selectie = zelfoverschattende ongemotiveerde lamzakken

 5. afcabass

  Positieve dingen van dit jaar bewaren: rentree Fischer, doorstroom van talenten en de jeugdelftallen die het super gedaan hebben! De rest vergeten en door naar volgend jaar!

     1. afcabass

      Bazoer, Tete in iets mindere mate. Kishna en El Ghazi dit jaar toch wel echt bij eerste selectie. Zivkovic hier en daar een tiental minuten

     2. SPHAFCA

      Ja Tete is echt doorgebroken.. 2 wedstrijdjes gespeeld, zivkovic een minuut of 15 bij elkaar. Kishna en El Ghazi hebben het flink laten of weten, voor hun 20 andere. Het begrip “talent” word wel weer heel makkelijk gebruikt. Eindigen allemaal bij NAC, als ze geluk hebben

     3. afcabass

      Veel was ’t nog niet en ook niet altijd even goed, maar dit zijn wel de positieve punten van zo’n minder seizoen

     4. Mokumertje020

      Flink laten afweten met kisna ben ik het eens maar elgasi was belangrijkste speler hoor

   1. VAK410THEBEST

    bazoer, el ghazi (begin dit seizoen) en veel talenten in a1 die eraan komen

  1. AFCA07

   Jammer dat al die talenten zó goed beginnen maar een paar wedstrijde. Later zwaar tegenvallen

 6. Mooi

  Geen enkel hoogtepunt geweest dit seizoen.De gifbeker moet helemaal leeg en maar lekker door gaan als er niets aan de hand is .Ajax ga je diep maar dan ook diep schamen naar je publiek.

 7. Henkes

  Er moet nog veel gebeuren voor het nieuwe seizoen!!! Snel vergeten en kop op naar het nieuwe seizoen en knallen.

 8. Koert

  Volgend seizoen beter. Kan niet slechter als dit jaar. Die kakkerlakken zijn mooi 4e geworden. Tegen Heerenveen gaan ze echt niet winnen. Helemaal niets helemaal niets in rotterdom

 9. Hika77

  Wat een schande. Typisch voorbeeld van de huidige mentaliteit. 2e plek is veilig dus laten we ons vooral niet inspannen. in en in triest

 10. -buitenkantje rechts-

  Dit seizoen geen enkele prijs. De laatste kans om het seizoen nog prettig en hoopvol af te sluiten tegen de nummer laatst van de eredivisie niet gepakt. Verliezen tegen een club die dit seizoen nog maar 17 punten bij elkaar gespeeld had. Deze wedstrijd gaf een goed beeld van afgelopen seizoen. Geen durf, geen inspiratie, geen doeltreffendheid, geen aanvallend voetbal. Dit gecombineerd met zwalkend selectiebeleid geeft dit resultaat. Maar eens heel lang in de spiegel kijken Frank..Beschamend en Ajax onwaardig.

 11. -buitenkantje rechts-

  Misschien heeft de selectie een verkeérde bbq gehad..:-p

 12. toon61

  dit wetende ,dan moet je van de vaart gaan halen voor de spits positie ,terwijl er milik en zivcovic voor gekocht is ,en als middenvelder is sinkgraven gekocht voor veel geld ,die speeld oook niet als van de vaart komt ,ajax is gewoon kut geworden ,wat nodig is kopen ze niet .

 13. Ajaxfan12345

  Ik begin steeds meer het idee te krijgen dat de hand van Frank de Boer zijn beste tijd heeft gehad. Top gozer en hij heeft ons naar liefst 4 titels gebracht maar ik denk dat het tijd is voor een nieuw hoofd voor de groep.

 14. toon61

  Bij psv lachen ze zich een deuk ,ajax zorgt ervoor omdat ze niks uitgeven op de goede mannier ,dat psv elke keer kampioen word ,let maar op volgend jaar weer ,en psv krijgt steeds meer geld ,die weten wel spelers te kopen die nodig zijn .

 15. Geenemotie

  Ik word echt niet goed van het vergelijken. Wat 010 doet heeft niets met Ajax te maken. Dus gewoon waardeloos hoe wij gepresteerd hebben. Stop met dat gelul dat 010 het nog slechter deed. Brrrr

 16. Geroldkohlen

  schande schande!!!! normaal hebben we ieder seizoen wel mooie momenten of het nou een kampioenschap is of fantastische wedstrijden, maar dit jaar helemaal niks. het ergste is dat het mooiste moment van dit seizoen is dat 010 4de geworden is. nogmaals schandalig dat de spelers hun trouwe supporters zo belonen!! pffff snel dit seizoen maar vergeten.

 17. Nummer 12

  Schande echt waar !
  Frank en Marc, ga aub aub aub iets doen man, want der klopt echt gewoon geen reet van. Tis echt niet normaal meer, wat jullie aan t doen zijn.

 18. timkloppers

  010 boeit me niet zo. daar we winnen bijna altijd van. eindhoven is het probleem. en dat wij te weinig spirit hebben. stam,davids figuren hebben we nodig. of beetje chiellini figuur die als het nodig is een x doorzaagt.

 19. heesch@ajax

  Voor straf geen ranja meer in de rust het gehele volgend seizoen…

 20. AFCAJasper

  Al die negatiefe reacties man man… Mooi weer supporters!
  Volgend seizoen beter, wij zijn Ajax wij zijn de beste!!

   1. AFCAJasper

    Nee het was ook niet veel positiefs. Het was een slecht seizoen, maarja wat wil je? De hele nederlandse competitie is tering slecht! En dan die negatiefe reacties, ik snap t ergens wel maar alsnog verdient ajax dit niet. We zijn 4x kampioen geworden omdat de rest slechter is, maarja je kunt ook niet heel veel meer verwachten van deze competitie. Maar ik geloof wel als overmars en de boer even goed achter hun oor krabben. En alles op alles zetten om goede spelers te halen. En het grootste deel van de selectie te behouden( – boilesen en sightorson) dan gaan we volgend seizoen veel verder komen. Dan komt het kampioenschap er wel weer. Er moet dan wel heeél veel gebeuren! Maar ik geloof erin;) en oja btw niks teletekst. Ik kijk elke wedstrijd en misschien niet altijd in het stadion, maar ik kijk wel altijd. Hoe slecht we ook spelen.

 21. Hazez

  Was wel echt een naar seizoen ja hoop dat het volgend seizoen toch beter gaat want dit kun je de fans niet aan doen

 22. Slingertje.

  Schandalige vertoning. Geef het hele zooitje inclusief trainersstaf een boete van € 5000,- en stort dat geld op de rekening van de Nathaniël foundation.

  1. AFCA my World

   Kijk dat zijn tenminste dingen waar wat zinnigs mee gedaan kan worden !

 23. Cees1966

  Scorend vermogen halen!!! Met deze voorhoede sta je volgend seizoen weer zonder schaal!

 24. Deusie

  volledig nieuwe as aanschaffen, sterk centraal duo linksback inspirerende nummer tien en een spits die er standaard 25 inlegt…dan word je pas weer kampioen

  1. Ajax nr 1

   Ik denk dat jij wel in de buurt komt van hoe je weer prijzen gaat winnen. Maar het zal wel weer gratis moeten anders komt de kerstbonus in gevaar. En dat mag niet

Comments are closed.