‘Van der Vaart kan ook rekenen op tweejarig contract bij Ajax’

0405vandervaart

Ajax lijkt alles in het werk te willen stellen om Rafael van der Vaart terug te halen naar Amsterdam. In eerste instantie heeft Ajax een voorstel gedaan voor een eenjarig contract maar inmiddels heeft de clubleiding aan zaakwaarnemer Robert Geerlings laten weten dat een tweejarig contract ook geen probleem is.

‘Het klopt dat Ajax met een nieuw voorstel is gekomen en wij zijn daarvan op de hoogte. Vooralsnog richt Rafael zich op HSV en hij wil die club behoeden voor degradatie’, aldus Geerlings. Ook Van der Vaart laat weten dat een beslissing over zijn toekomst nog even moet wachten. ‘Lijfsbehoud is voor mij waardevoller dan welke prijs dan ook”, zei de 32-jarige Heemskerker in Bild in aanloop naar de degradatiekraker bij Huub Stevens’ VfB Stuttgart. Deze club mag niet in de tweede Bundesliga spelen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

54 Comments

  1. AFCA my World

    Helaas ben ik het niet met Ajax eens dat ze hem proberen te halen,ik verwacht niet heel veel meer van hem, hopelijk bewijst hij mijn ongelijk en dat zal ik dan ruiterlijk toegeven, maar ik heb er een hard hoofd in mocht hij komen !

    1. bob-p

      Mijn idee. Heb er weinig vertrouwen in, maar in de Mickey mouse competitie kan tegenwoordig alles 😉

    2. -buitenkantje rechts-

      Ook mee eens. Het is een groot (financieel) risico dat Ajax gaat lopen. Van der Vaart heeft de laatste seizoenen alleen bewezen dat hij erg blessure gevoelig is, bij een degradatiekandidaat in de Bundesliga speelt, vaak gewisseld wordt, veel Duitse kritiek krijgt en geen verlenging van zijn contract en niet meer geselecteerd wordt voor Nederlands elftal.. Hij wordt gehaald voor de spitspositie waarbij hij dus Milik en Zivkovic op het tweede plan zet en belemmert in hun ontwikkeling?. Daarnaast geeft hij zelf toe dat hij Ajax meer als leuk alternatief ziet als er geen andere club voorbij komt. Tweede keus dus. Snap niet waar FDB mee bezig is..

  2. JobJobW

    Dat “hij richt zich op zijn eigen club nu en denkt pas na het seizoen na over zijn toekomst” kennen we nu ook al van Gudelj. Misschien is Marc ook allang rond met Van der Vaart.

  3. 53yearsalways4Ajax

    Jonge gasten kunnen veel leren hem. Persoonlijkheid en ervaring in en naast het veld. Laten die jonkies er maar voor zorgen dat hij in het veld niet nodig is.

    1. heesch@ajax

      Als je het op het veld niet kan belopen misschien 50 minuten. En je bent 2 keer per jaar geblesseerd. Plus je hebt het hoogste salaris. Wat is dan precies de invloed die je kan hebben op de jongens? Ik denk erg weinig. Daarbij krijg ik het idee dat het een godsgeschenk moet zijn als hij besluit om te komen. Daar ben ik het niet mee eens jij 53years?

      1. antonajax

        Poulsen werd daarom ook bij de groep getrokken. VDV moet deze rol in gaan vullen en is zeker een meerwaarde in de groep met z’n ervaring

      2. Remco425

        50 minuten volhouden in de Bundesliga in de rol van bikkelaar die hij bij HSV moet spelen betekent 90 minuten kunnen volhouden in de Eredivisie in de rol die Ajax voor hem ziet

    2. Hazez

      Daar hebben we een trainer voor en die heeft net iets meer gewonnen . Als hij komt voor veel geld als spits houd hij de jeugd op de bank en die hebben er samen tig meer erin geschoten als mr vdvaart misschien als spel verdeler anders blijft hij maar lekker weg

        1. Hazez

          Vdvaart heeft er maar 4 gescoord in 22 wedstrijden das nog minder je wilt nu toch niet gaan zeggen dat hij een echte spits is

      1. Remco425

        je hebt zo iemand in het veld ook nodig. Hebben we altijd gehad. Alleen nu niet. Ervaring houdt de jeugd niet tegen, maar de jeugd ontwikkeld zich juist veel beter en sneller daardoor.

  4. ajaxfan2002

    maak er niet zo probleem van kom gewoon naar Ajax en kijk daarna wat je wilt

    1. -buitenkantje rechts-

      Lijkt me vrij naïef. Iemand voor veel geld halen met het idee, zie maar wat je wilt. Als je een risico als van der Vaart haalt moet je een heel duidelijk beeld hebben wat het doel is en wat je met hem wilt. Wat we nu weten is het voor de spitspositie. Daar heeft hij nog nooit gespeeld, bovendien houdt hij daarmee echte spitsen als Milik en Zivkovic op de bank.

  5. Mooi

    Het komt hier op neer Ajax wil hem met alle geweld hallen.Het is voor de speelwijze voor het nieuwe seizoen denk ik maar welke?

  6. quadsboy

    Gewoon doen ik denk dat het leuk gaat zijn voor de mensen die van voetbal houden weer een ouwe topper terug in de eredivisie Kan je niet van vele zeggen

  7. 53yearsalways4Ajax

    Niemand is een godsgeschenk, zelfs Messi niet 🙂 Raf weegt gewoon de voors en tegens tegen elkaar af zoals iedereen dat doet als er enige vorm van keuze is. Het is een voetballer die er zijn brood mee verdiend niet meer en niet minder, of die boterham nu dik belegd is of niet. Dat hij het niet kan belopen ben ik niet met je eens. Het is hoe je hem gaat inzetten. Duitse competitie is niet te vergelijken met de Nederlandse. Blessures kan iedereen oplopen.

    1. heesch@ajax

      Ik zie het niet maar misschien heb ik het mis. Ik hoop wel dat we niet ver met zijn eisen gaan. Anders 2 slechte wedstrijden en hij word door midden gezaagd door heel de Nederlandse media en een grote groep strik eromheen supporters hierboven. En vergis je niet ook als hij niet presteert kan dit ook op het elftal overslaan en zijn we weer een jaar klo… Voetbal aan het kijken.

  8. Litmanen

    Mee eens. Raf voegt wel degelijk iets toe. Verder heel begrijpelijk en correct dat hij op dit moment met HSV bezig is. Dat is de club die hem nu betaalt ten slotte. En ze hebben hem op dit moment heel hard nodig ook.
    En ja, als Messi zich geroepen voelt, dan mag hij ook komen 😉

  9. pietprecies

    Zijn komst zou ik niet verkeerd vinden maar voor de spits??? Daar komt hij kwa handelingssnelheid en fysiek te kort voor… Op het middenveld in een pirlo rol zie ik het wel gebeuren maar waarom niet vol voor die cardozo gaan? Dat is ten minste een echte spits..

      1. pietprecies

        Nee dat hoor je me toch ook niet zeggen?? Alsof guardado stond te springen.. Die moest ook overtuigd worden en de enige rede dat die de Primera division verliet was een gebrek aan speeltijd. Cardozo zit nu bij een klein clubje uit Turkije (trabzon) waar hij ook niet altijd speelt.. Maarja je zal er wel wat aan moeten doen om zo iemand over te halen ja..

  10. ajaxpers

    Ik denk dat Fdb, Bergkamp, vd Sar en Overmars wel iets meer verstand van voetbal dan de meesten hier!

    1. Mooi

      Gelukkig wel hoop ik maar ,ze hebben in het verleden wel wat miskopen gedaan met al hun voetbal kennis.

  11. JCruijff

    Haal Proper ook. En loos een aantal middenvelders, zoals Andersen, Serero, Schone, Zimling, Houd Klaassen, Bazoer, Vd Beek, Nouri. Loos Vd Hoorn, van Rhijn, Boilesen, Kishna, Siggi.

    1. AFCA my World

      Hopelijk word jij ook snel geloosd,wat een onzin kraam jij uit,oke een paar mogen er vertrekken/verkopen ,maar als het aan jouw ligt word heel Ajax verkocht en koop je alleen middenvelders ! Idioot !

  12. 53yearsalways4Ajax

    Spelers lozen? Het zijn wel mensen en ook nog een Ajacieden hoor. Wat is er mis met het woord verkopen? Heb je meteen de rest van de namen ook als vervanging. Met alleen Pröper ga je het niet redden. Los van het feit dat je dan een overvloed aan middenvelders hebt.

  13. Geroldkohlen

    pfft waarom nou geen cardozo? raf is echt overbodig op dit moment hebben we genoeg op het middenveld lopen de enige reden wat ik me kan indenken is dat serero andersen kishna en zowiezo duarte verkocht gaan worden en dat frank gewoon met een 10 gaat spelen volgend seizoen. en dan hoop ik ook dat we 3-4-3 gaan spelen: verdediging;
    vrhijn -(aankoop)-(aankoop)
    middenveld:
    gudelj-klaassen-vdv
    aanval:
    el ghazi-(aankoop)/milik-sinkgraven

  14. lezerG

    Eerlijk gezegd begrijp ik niets van al die ophef. Van Der Vaart is een enorm gelouterde speler met een schat aan ervaring èn uitstraling. Daar kunnen al die jonkies geweldig veel profijt van hebben. Net als Rijkaard toentertijd.

    1. -buitenkantje rechts-

      Hangt er wel helemaal vanaf hoe je hem gaat gebruiken. Als spits zie ik het niet zitten. Is nooit zijn positie geweest en dan zit hij alleen de echte spitsen Milik en Zivkovic in de weg.

    2. Floris Stempel

      …Frank kwam en wilde zelf graag. VdV lijken we wel met 10 paarden over de sloot te moeten trekken…

  15. f-side64

    is dit nu de dure spits die mark bedoel zoja word ajax volgend seizoen wederom geen kampioen.

  16. Nick020

    Ik weet niet waarom bijna iedereen zo negatief is vdv zal zeker een aanwinst zijn

  17. Valentino

    Als ze dan toch een ervaren spits willen haal dan een echte spits. Ga gewoon verder met onderhandelen met Cardozo.

  18. I_AMSTERDAM

    raf gaat niet eens op het aanbod in dat vind ik al rede genoeg om hem niet te halen buiten dat zijn prestaties van de laatste tijd laat wel zien dat hij op is

Comments are closed.