De Boer: ‘Wij hadden in de Europa League-finale kunnen of moeten staan’

ajax-dnjeprlogo-europaleagu

Na de uitschakeling in de Champions League wilde Frank de Boer ver komen in de Europa League, maar Ajax stuitte op Dnipro Dnipropetrovsk dat over twee wedstrijden te sterk bleek. De club uit Oekraïne schakelde vervolgens ook Club Brugge en Napoli uit en staat nu in de finale, tegen Sevilla. De Boer baalt: “Wij hadden in die finale kunnen of moeten staan”, vindt de coach.

De Boer vond zijn ploeg in maart niet minder dan Dnipro, maar de Oekraïners wonnen in eigen huis (1-0) en schakelden Ajax een week later in de Amsterdam ArenA na verlenging uit. “Dnipro verdient het, al kun je er qua spel wel wat op afdingen”, aldus De Boer tegen Voetbal International op de persconferentie van vrijdag.

Bron: VI

Related posts

21 Comments

  1. bezemsteel

    Ja maar dat is niet gebeurt. Dan maar hopen dat dnjepr de europa league wint zodat we in ieder geval hebben verloren van de kampioen

  2. antonajax

    Klopt helemaal. Het is nu dubbel zo zuur dat uitgerekend dnipro de finale heeft gehaald.
    Dit was dé kans om nog iets van het seizoen te maken! Balen balen!!!

  3. toonvs

    Dan zal je toch met passie en inzet moeten voetballen. En niet dat oeverloze terug en breed spelletje van je.

  4. EvdB

    Niet met zulke jochies in de verdediging. Toch gek dat ze altijd de grote en fysiek sterke verdedigers laten gaan (Dijks, Denswil) terwijl Boilessen en van Rijn al jarenlang mogen falen.

  5. quadsboy

    Dat dacht ik een paar maandjes ook dat we in de finale zouden komen. De jongens snappen wel wat ze nu moeten doen

  6. jojocoolio

    Toen ik de loting zag na Dnjepr zei ik het al…. Het is echt mosterd na de maaltijd dit…. Gewoon te laat gehandeld van de technische staf en wan prestatie van onze eigen jongens… Eerlijk is eerlijk…

    Hoop dat er van geleerd is

  7. Nikos

    Dnjepr is iig geval verder gekomen dat zenith en as roma, dus ook in de El waren we weer lands beste, maar daar hoor ik al die voetbalkenners niet meer over!

  8. Slingertje.

    de Boer kan zich beter eens druk gaan maken over het waardeloze spel van zijn eigen ploeg want dat is al maanden niet om aan te zien.

    1. remus

      als het spel niet waardeloos was geweest het laatste jaar dan waren we waarschijnlijk kampioen geworden en stonden we in de EL finale. Ik ga ervan uit dat dit seizoen een leerjaar was en dat we volgend jaar 2 a 3 stappen vooruit kunnen zetten

    1. Remco425

      Valt wel mee hoor. Dnipro was ook echt niet beter dan Ajax. Als de spelers uit dezelfde instelling hadden gehad dan thuis had Ajax in de finale kunnen staan. Ajax is van de achte, kwart en halve finale wel de enige geweest die van Dnipro heeft kunnen winnen.

  9. Litmanen

    Mee eens. Als we zo goed waren dan hadden we in de finale gestaan, maar blijkbaar konden we dat bedrijfselftalletje niet aan!
    En met dezelfde tactiek volgend seizoen ook niet.

  10. johnie stalker

    Ben ik de enige die naar twee k*t wedstrijden heb zitten kijken??

  11. -buitenkantje rechts-

    Hadden..moeten..kunnen.. Wat heb je daar nou aan.. Bijna raak is helemaal mis.

  12. AFCA my World

    Word tijd dat Frankie vertrekt, hij heeft het goed gedaan maar krijgt de jongens niet meer aan de praat, nieuwe trainer nieuwe spelers en eindelijk weer eens echt Ajax voetbal waardig !

    1. Ajax nr 1

      Ik ga het ook steeds meer te geloven dat Frank beter op kan stappen. Wat hij de laatste dagen allemaal roep is echt niet goed voor de spelers. Niet goed voor hun zelf vertrouwen zover ze dat nog hebben dan. Ik denk soms echt dat hij aan de drugs zit ofzo wat een onzin die allemaal uitkraamt. Dat voor iemand met een voorbeeld functie. Snel iemand anders voor de groep met ballen die zijn verantwoording wel neemt. Alles wat fout ging dit seizoen hoef je niet af te schuiven op andere hoor frankie.

  13. steddie eddie

    ze hadden in de finale moeten staan het laatste jaar onder jol met suarez en pantelic wat een lekker 11tal was dat zeg over 2 wedstrijden gewoon de betere van juventus maar ja

  14. jojo123

    Hadden of moeten? Inderdaad hadden of moesten extra goede verdedigers moeten halen, of in ieder geval wat grotere verdedigers. Op papier vooraf kun je ervan uitgaan vecht en fysiek voetbal. Ook barca had tegen Bayern moeite .. Maar ja wat loopt daar voorin en op het middenveld?

Comments are closed.