De Boer: “Als Rafael komt, dan is dat als spits. Dat is ook wat hij zelf ziet zitten”

vandervaart

Als Rafael van der Vaart naar Ajax terugkeert, dan gaat hij in de spits spelen. Frank de Boer laat dat vandaag weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Dordrecht van zondag a.s. Ajax heeft al meerdere malen laten weten wel wat te zien in een terugkeer van Van der Vaart. De middenvelder heeft bij Hamburger SV een aflopend contract, maar hoopt stiekem op een avontuur in de Premier League. Ajax ziet hij echter wel als een prima alternatief. Van der Vaart heeft laten weten dat hij pas na zijn laatste wedstrijd voor HSV (eind mei) een beslissing neemt over zijn toekomst. “Dat is zijn goed recht”, aldus Frank de Boer.

“Als Rafael komt, dan zien wij in hem een spits. Dat is ook iets wat hij zelf ziet zitten.” Op het middenveld lijkt hij dus niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Dit komt onder meer omdat Ajax niet meer met een nummer 10 speelt. De Boer overweegt daar overigens wel verandering in brengen. “Ik wil dat we twee systemen kunnen spelen. Eén met een nummer 10 en één met een nummer 6. We willen de spelers triggeren en ervoor zorgen dat er meer jongens in de zestien komen. Het wordt vooral voor de spits ook een stuk makkelijker als je iemand achter je hebt. In de opbouw speelt het makkelijker.”

Bron: Goal.com

Related posts

46 Comments

    1. FdB=Ajax

      Ik vind het zo gek nog niet. Je hebt allerlei typen spitsen. Raffie is geen diepe spits, maar meer een “negen-en-‘n-half”, komt vooral veel in de bal en brengt spelers om hem heen in stelling.

      1. FdB=Ajax

        Maar ik ben bang dat hij liever tegen degradatie gaat spelen in Engeland, dan dat hij naar de Eredivisie komt.

    2. AFCA my World

      Jammer dat zoveel mensen wat van hem verwachten,is traag als dikke stront,te vaak geblesseerd en overschat zichzelf ,bovendien blokkeert hij dan Milik en Zivkovic , zie hem liever aan onze deur voorbij gaan !

  1. toon61

    als spits ,hij is zo vlug als dikke poep geworden ,waarom niemand anders aantrekken ,het kost geld markie ,ik blijf het zeggen ,waarom werkt de scouting niet bij ajax ,ze kijken niet verder als de toekomst ,zo wil ik ook wel scout worden ,lekker veel geld beuren en niks doen .

    1. Mooi

      Het komt hier op neer als hij komt dat we op de zelfde speelwijze door gaan.Dus aannemen terug breed enz enz dus geen diepte en snelheid .

    1. Zlatan

      Ja er was toch oog op Cardozo ? Wordt er niet meer verder gekeken ? Willen ze nou niet hogerop ?

  2. Nikos

    Onbegrijpelijk! Ik zie hem niet bij de eerste paal opduiken om een voorzetje binnen te knikken. Raffie is een echte tien.

  3. -THE BULLDOG-

    Vdv hoort en past niet meer bij Ajax!!!!!
    Ik blijf dat zeggen.
    Vdv kan beter stoppen met voetbal.
    (Ik hoop zo dat ik t mis heb)

  4. timkloppers

    zie liever ervaring centraal achterin dan dat een ouwe rot toekomst milik in de weg staat

  5. Ajax69

    De wondere zijn de wereld nog niet uit. Spits?????? Moet niet gekker worden

  6. Ramon1

    Hij heeft veel ervaring en weer echt wel hoe die een bal binnen moet tikken en hij heeft zn vrije trap nog en als spits hoeft die minder te lopen ik ben toch best benieuwd hij is traag ja da weten we maar technisch zal dje in de eredivisie toch beter zijn als de rest zeik hem pas af na 10 wedstrijden ofzo hij wil zn eigen echt wel bewijzen hoor komt nie voor vakantie ik zeg niet dat ik er heel veel veel vertrouwen in heb maar als je hem minder laat lopen kan die wel van meerwaarde zijn

    1. Mooi

      Maar het voetbal van nu is gebaseerd snelheid tempo omschakelen aansluiten enz ,niet meer van aanspelen en af en toe een vrije trap.

    2. Hazez

      Hee in de laatste 22 wedstrijden heeft hij 4 x gescoord en daar van maar 1 een belangrijke dus in de spits ???? Laat me niet lache

  7. toonvs

    Frank simpel houden spelers niet vol dauwen met opdrachten ze snappen het toch niet. Zelf laten op lossen en de creatieve terug brengen in je elftal. En zorgen dat je een doelpunt meer maakt dan je tegenstander. Liever minder bal bezit en meer kansen creëeren dan alleen maar diep en breed.

  8. toon61

    als ik het zo weer lees allemaal word het volgend jaar weer niks met ajax ,hoe dom kan je zijn ,raf in de spits e, dan milik op de bank houden ,wat een beleid ,en dit moet de cl winnen ,in geen 100 jaar gaat dit gebeuren .
    Er is een lachende en dat is psv .die l;achen daar hun lul uit hun broek ,dankzij ajax gaan zei heel veel geld ontvangen in de cl ,de komende jaren

  9. johnie stalker

    Spits?? Als hij nu net zo’n hakbal wil maken als jaren terug tegen 010, dan blijft er in het gras een kuil achter als hij neerkomt!

  10. woody79

    De Boer: “als rafael komt, dan is dat als bankzitter. Dat is ook waar hij het best kan zitten geld tellen”

  11. -buitenkantje rechts-

    Tjonge, helemaal in de lijn van afgelopen seizoen. Liever iemand in de spits die geen spits dan een echte spits op stellen. Haal hem dan niet!

  12. Ajax nr 1

    Ik denk dat Frankie een excuus zoekt om Rafael binnen te halen. Hij zoekt een spits en hij mag veel geld kosten zei Frankie toch al van de week. Wat een giller dit maar zo kan je Rafael wel extra betalen.

  13. Robin

    Van der Vaart hoopt op de Premier League maar Ajax is een goed alternatief…. Ajax is géén alternatief!!! Laat hem aub wegblijven!!!!!!! Klaar met dit ventje!

  14. Royb020

    Ik zou hem op de nummer 10 positie zetten!! Bal vast paasje hier paasje daar!! En af en toe zelf af maken!!

  15. Jeroen68

    Ik word zo moe van dit onderwerp. Van der Laffaard wilde een maand geleden niet, dus nu ook niet. In de spits ??? Hou toch alsjeblieft op !!! Kunnen we dit boek van der Laffaard snel sluiten !!!

    1. Litmanen

      beetje normaal doen misschien? als hij ons volgend jaar kampioen maakt dan sta je vooraan!

  16. Litmanen

    wat moet die gasten toch met Cardozo? Bedoelen ze die sukkel uit de Baantjer boeken?

Comments are closed.