Overmars blijft overtuigd van Europees succes in Champions League

0507overmars

Marc Overmars blijft ervan overtuigd dat Ajax binnen een aantal jaren weer succesvol is in de Champions League. Het is deze maand twintig jaar geleden dat Ajax de Champions League veroverde in Wenen en als het aan Overmars ligt komen die tijden weer terug, ondanks dat clubs met het grote geld momenteel de dienst uitmaken in het miljoenenbal.

‘Niemand krijgt dat uit mijn kop want ik denk echt dat het mogelijk is. Je hebt namelijk cyclussen in het voetbal en niemand voorspelde in 1995 dat wij de Champions League gingen winnen maar het gebeurde wel. Je moet op het juiste moment een juiste mix hebben en dan kun je heel ver komen. Mocht het opnieuw gebeuren dan kun je als een club als Ajax weer opnieuw beginnen want dan wordt de hele ploeg leeggekocht’. De afgelopen vijf jaar speelde Ajax in de Champions League maar wist het niet te overwinteren. In 2006 lukte het Ajax voor het laatst om de volgende ronde te bereiken. Inter Milaan bleek destijds te sterk in de achtste finale.

Bron: VI

Related posts

77 Comments

  1. Boristja

    Kan zeker maar dan moet je beginnen met nee zeggen tegen grote clubs en je knip trekken voor goede spelers! Stel dat we een spelers als eriksen of Vertonghen 1 of 2 jaar langer hadden kunnen houden. Zouden we misschien wel overwintert hebben!

      1. Boristja

        Ja klopt… Snap niet dat spelers op 21 al op het bankje willen cashen…

        1. antonajax

          Ik wel. Ik weet niet of je nu bijvoorbeeld al een baan hebt. Stel dat je een aanbod van de concurrent krijgt en je kunt 10x zoveel gaan verdienen… Dat doet toch iedereen?!

          1. Boristja

            Ja, maar is wel net anders als die jongens eerst nog een aantal jaar rijpen kunnen ze in plaats van 4 jaar 10x zoveel verdienen na een aantal jaar naar Dubai om daar aan het eind van je mooie carrière 30x zoveel te verdienen. Gek wereldje

          2. Boristja

            Maar in de situatie van jan en alleman is t zeker logisch voor de 10x zoveel te gaan. Denk wel dat je bij Ajax al genoeg verdient om je boodschapjes te doen;)

          3. Remco425

            Maar als ze te vroeg weggaan kunnen ze maar 1 jaar cashen en dan is het klaar. Als ze een paar jaar wachten (en in de tussentijd ook niet slecht verdienen bij Ajax), kunnen ze als ze echt rijp zijn, wel 10 jaar flink cashen.

          4. antonajax

            Nou ik denk dat je het niet snapt. Als je bv Drenthe neemt die ging naar real. Tekende een contract voor 5 jaar! Dan ben je volgens mij klaar. Kreeg 3 milj ipv 3 ton per jaar. Spelers tekenen altijd een contract voor 3-5 jaar. En met een salaris van 2 milj plus hoef je gewoon nooit meer te werken na die tijd

  2. -buitenkantje rechts-

    Het is wel mogelijk, maar ik zie het binnenkort niet gebeuren. Zolang talenten voor veel geld worden weggekocht en Ajax niet de mogelijkheden heeft om echte toppers aan te trekken blijft het erg moeilijk. Toppers willen alleen komen voor veel geld, maar vinden dan de eredivisie niet interessant. Het moet een keer mee zitten met een hele goede lichting en een paar ervaren teruggekeerde Ajacieden die hun sporen internationaal verdiend hebben.

    1. quadsboy

      Dat is al jaren de missie de volgende ronde te behalen nu denkt hij van binnenkort mischien te winnen. Als je nou goeie spelers binnen vist wel de juiste dat je de volgende ronde haalt gaat het niks uit maken wat je voor ze heb betaald want met de Champions League geld haal je dat geld tog terug

  3. afcatheone

    beginnen met een paar kerels te halen om cillessen te helpen achterin

  4. AFCAJasper

    Marcie marcie, ga eerst maar aankopen halen dan voordat je zo gaat praten krent!

  5. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Hij heeft gelijk. Soms heb je opeens de goede mix. Het kan.

  6. Geroldkohlen

    dan zal hij toch maar eens niet zo snel belangrijke spelers willen te verkopen, en ook eens voor fatsoendelijke aankopen zorgen en niet zelf de vinger op de knip te houden, en dan met een zimling aankomen!

    1. AFCAJasper

      Ik geef je groot gelijk, alhoewel t wel in de spelers zit, kijk naar ajax-barca paar jaar geleden. Als die krent zijn handen van de knip houd word het misschien wel wat

      1. SPHAFCA

        Dezelfde spelers verloren een maand ervoor ook 4-0 bij Barca. Dat we een keertje doorgaan naar de volgende ronde geloof ik wel, maar de cl winnen zie ik niet meer gebeuren. Het geld waar de buitenlandse clubs mee gooien word ik iedere dag meer, dan zoude wij ook gekocht moeten worden, maar dan is wel je hele club naar de klote.

        1. AFCAJasper

          Ja dat klopt cl winst zit er niet meer in, het nederlands voetbal dwaalt te veel af.

          1. TiGer

            Porto gaat het vanaf komend jaar lastig krijgen aangezien spelers geen meerdere eigenaren mag hebben, Porto zal dus veel geld moeten uitgeven om hun spelers te bezitten. Daarom kunnen ze ook minder spelers halen voor weinig geld.

          2. SPHAFCA

            Laatst gelezen dat FC Porto een begroting heeft van ca. 85 miljoen, dat is nog altijd 20/25 meer dan Ajax. En die hebben een goede scouting, die verkopen genoeg spelers door voor 40/50 miljoen euro. Dat hebben wij niet

          3. Remco425

            Dat Ajax met een begroting van 65M zou werken las ik in het AD laatst ook. Maar die zijn niet echt betrouwbaar. Dat is van 10 jaar geleden. Als dat zo zou zijn heeft Ajax 10 jaar stilgestaan. Ajax schijnt met een begroting van 105M te werken en Porto met 95M.

          4. Geroldkohlen

            porto heeft het voordeel dat veel goede Braziliaanse spelers kiezen voor dat land vanwege de taal dan is de overgang makkelijker om vanuit daar dan naar een andere Europese topclub te gaan.

    2. Ajax nr 1

      SPHAFCA ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik hoop dat De Boer dit ook leest. Wat zal De Boer lachen van deze domme gedachten van Marc. Ps de selectie en staf stond goed van top tot teen. Daar droomt iedere supporter en speler van.

  7. Hazez

    Blijven geloven maar met het budget in Nederland zal het denk ik niet meer gaan gebeuren

  8. Mooi

    Gaat nooit meer gebeuren het niveau met de top clubs is heel erg groot kwa talent en geld .En dan de subtop is ook al een maatje te groot .

  9. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Voor 1995 was het merendeel van de supporters net zo negatief als jullie. De spelers die we toen hadden werden daarna echt groot. Het kan dus altijd. De basis is een goede opleiding en daar is Ajax hard mee bezig en op de goede weg.

    1. lezerG

      Zo is het! In ’92 en later waren zelfs de beste Ajax spelers vertrokken (Van Basten, Bosman, Jonk, Bergkamp bv) en moesten we het gaan doen met jeugdspelers als Seedorf, Davids en Kluivert en enkele eredivisie aankopen als Van Den Brom en Van Vossen.
      Wat er toen gebeurde is geschiedenis.

      1. Remco425

        Maar toen bleven veel spelers nog na de UEFA Cup winst. Nu zou het hele elftal leeggekocht worden en kan je weer van vooraf aan beginnen.

    2. SPHAFCA

      Ik hoop echt dat je gelijk krijgt, over 1995 kan ik niet mee praten toen was ik 1 jaar haha

  10. CaptainFlamingo

    Zal inderdaad vast nog wel een keer gebeuren alleen zullen we en onze kinderen en de kinderen daarvan het niet meemaken

  11. quadsboy

    Nee tuurlijk niet toen haden die supporters helemaal niks te klagen was elke week feest hallo…!! Plus die spelers van nu kan je helemaal niet vergelijken met 95 never nooit

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Ach ja, waarom ben je dan nog supporter. Om je te ergeren? Om elke keer te zeuren? Om te zeggen dat het niks wordt? Raar hoor.

      1. quadsboy

        Om een echte te zijn en. Gewoon de waarheid in te zien ouwe het is wel leuke geweest steeds haken over de sloot is niks voor Ajax

      2. Ajax nr 1

        Je kan het ook omdraaien 57 jaar. Waarom alles goed praten als je je eigen doelstellingen nu al jaren niet haalt.

        1. Ajax nr 1

          Met kritiek kom je verder als iedere keer zeggen hoe goed alles maar nu bij Ajax is. Om verder te komen moet je toegeven aan de fouten die dit en afgelopen seizoenen gemaakt zijn anders is het nu klaar en accepteer dat je niet verder wil komen en dat weiger ik want ik weet dat er meer in zit dan dat we nu hebben.

          1. dickst14

            verschil in tijd, maar beide teams waren de beste ter wereld, alleen in 71 72 73 was er ook nog de beste aller tijden: Johan C

  12. quadsboy

    En dat het niks gaat worden heb ik niet ge zegt ga ik ook niet doen wat ik ken me club maar er mag nu wel wat gaan gebeuren

  13. Remco425

    Die overtuiging moet altijd blijven. Zonder geloof helemaal geen succes en kan je er net zo goed niet aan beginnen

  14. Ajax645

    Ik zou zeggen de jong halen mag weg bij Milan en een centrale verdediger naast Veldman en een vervanger voor boilesen dan kan dat zeker lukken en zorg dat Jasper niet vertrekt

  15. Coenie

    Het gaat volgens mij niet of hij de “knip trekt”, maar of hij een keer niet de “knip spekt”! Die beargumentering van: ” Manchester deed zo’n goed voorstel, daar kon je geen nee tegen zeggen” is natuurlijk lulkoek! Tuurlijk kan je nee zeggen, hoe graag wil je je doel bereiken? Je kan zeggen wat je wil maar hoe psv afgelopen seizoen ieder bod voor Depay heeft geweigerd om hun doel te halen kan ik best waarderen. Hadden we dat met Eriksen, Blind en Verthongen ook maar gedaan.

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Als een speler er flink op vooruit kan gaan MOET je hem vaak zelfs laten gaan als het geboden transferbedrag voldoende is. Dat Marc gewoon nee moet zeggen is dan uiteindelijk gewoon niet mogelijk. Als de speler wel weg wil ben je hem gewoon kwijt.

      1. Coenie

        Mee eens! Maar de spelers zijn er ook bij als ze een lang contract tekenen. In goed overleg met de speler in kwestie kan je afspraken maken. Een goede speler kan het jaar erop waarschijnlijk die stap ook nog maken, en meestal nog voor meer geld. Depay kon vóór dit seizoen voor een kleine 20 miljoen en gaat nu voor en slordige 30 miljoen. Tuurlijk als een speler weg wil hou je hem (mits het transfer bedrag goed is) niet tegen. Maar ik vraag mij dan af waarom ze dan roepen dat ze wat moois willen neerzetten met Ajax?

  16. Amoebe

    Iedereen roept dat hij spelers moet kopen.

    Wie geeft er reële opties??

    Spelers die iets toevoegen en daadwerkelijk haalbaar zijn.

    Ik zou het zo snel niet weten.

  17. remus

    kopen is idd geen optie, ze hoeven alleen maar 1 of 2 evaren spelers te halen zoals van der Vaart of Nigel de Jong en het team een keertje een paar jaar bij elkaar te houden en doorselecteren met echte talenten…..als ze dit jaar een beetje in vorm waren geweest dan hadden ze nu in de Europa league finale gestaan of vinden jullie dat dnipro een wereld team hebben???

    1. Boristja

      Geen wereld spelers maar wat een wilskracht en vechtlust spat daar vanaf kunnen de meeste Ajacieden iets van leren!

      1. Remco425

        Maar dat heeft dus niets met kwaliteit te maken. Als we uit net zo’n instelling hadden gehad als thuis hadden we nu in de finale gestaan. Napoli is ook geen topteam.

    2. Basbaard

      Helemaal mee eens….het scheelde een doelpunt..brugge hadde we in een IETS betere vorm ook kunne hebbe…

  18. Kneks

    Eerst maar eens zorgen dat we deelnemen aan de CL en daarna de groepsfase doorkomen.

  19. woody79

    in 95 stond er een team waar heel europa geen speler van kende op rijkaard na. Finidi? Kanu? Litmanen? Alleen was het een TEAM. Heeft volgens niets met een hoop duiten te maken. Smeedt je volgens mij geen team mee. Goeie mix en het is wel degelijk mogelijk

  20. woody79

    en met een goede mentaliteit winnen we van barca. TEAMSPIRIT, BELEVING EN FOCUS. Dat doet meer dan een zak vol oliepoen.

  21. toon61

    bosman heeft alles gesloopt bij ajax ,daar heeft het mee te maken ,je bent de baas niet meer over je eigen spelers ,en dat van de CL ,dat gaat nooit meer gebeuren ,als jullie dat niet zien helpt het niet meer .
    En soms gaat het ook niet gebeuren ,dat laatste soms was in 1995 ,

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Wat ben ik blij dat ik blind ben dan. Maar ik heb nog wel een hoop lol en positiviteit. Maakt het toch een stuk geiniger.

      1. toon61

        Hoop tegen beter weten in ,zie jij vooruitgang dan ,dat ziet niemand .
        Zolang de buitenlandse clubs mogen blijven kopen zoveel als ze willen ,.zullen wij hier in nederland niks meer bereiken ,als jij er wel in gelooft ,dat geloof je in fabeltjes en in sinterklaas misschien ook .

        1. 57 jaar fan 57 jaar respect

          Als je er geen geloof meer in hebt kan je beter gaan dammen ofzo. Ik hou er geloof in en geniet zelfs van die zeldzame wedstrijden als tegen Barcelona en PSG waar ze gewoon hun klasse laten zien. Dan denk ik …… het kan dus wel, wie weet.
          Elke keer alles afschieten word ik in ieder geval niet vrolijk van.

          1. 57 jaar fan 57 jaar respect

            Oh ja, ik zie zeker vooruitgang. Vooruitgang vanuit de jeugd. Zie A1. Als je dat geen vooruitgang noemt weet ik het ook niet meer. Een deel daarvan zal doorstromen naar het eerste.

          2. Ajax nr 1

            Ja vooruitgang in de jeugd ja. Maar 57 wees eens een keertje rieel en kijk ook eens langer dan je neus lang is. Wie plukken de vruchten van onze jeugd. Juist ja de buitenlandse clubs. Ajax is een opleidings centrum voor de clubs met centen of je het nu wil horen of niet. En het voetbal van Ajax is niet om aan te zien en ik snap zeker niet dat jij de zogenaamde enige echte trouwe supporter die ook juicht voor andere clubs. Maarja het zal het niveau wel weer zijn van wat je wil horen en zien. En ja jij praat echt met alle winden mee. Maar ieder zijn mening en ja de meeste willen Ajax weer zien als een topclub die zijn doelstellingen wel haalt en volgens mij hoor jij niet bij deze groep.

        2. Nikos

          Onze jeugdelftallen zetten regelmatig de grote topclubs te kijk, van de jeugd zullen we het toch moeten hebben hoor

Comments are closed.