De Boer wil ‘dure’ spits: ‘Zivkovic is er nog niet klaar voor’

ricardo_zivkovic1

Het lijkt geen goed huwelijk te worden tussen Richairo Zivkovic en Frank de Boer. De speler kwam een jaar geleden voor drie miljoen over van FC Groningen maar krijgt nauwelijks een kans in het eerste elftal bij Ajax. Frank de Boer zegt vertrouwen te hebben in Zivkovic maar is tevens druk zoekende naar een nieuwe spits die best wel wat mag kosten.

‘Zivkovic is er in mijn ogen nog niet klaar voor maar dat wil niet zeggen dat ik geen vertrouwen in hem heb. Wij beginnen straks alweer op tijd met de voorronde voor de Champions League en ik wil een waardige concurrent voor Arek Milik. Zivkovic mag het in  het nieuwe seizoen laten zien maar ik wil vanaf het begin een sterke selectie hebben waar we op meerdere posities op meerdere paarden kunnen wedden.

Bron: VI

Related posts

91 Comments

  1. Ajacied407

    Geef Frank groot gelijk. Verhuur Zivkovic aan een Eredivisieclub voor ervaring. Hij moet volgens Ajax het ‘ Ajax-spel’ leren maar dat is zo’n klets. Net alsof ze bij Ajax buitenaards voetbal spelen ofzo..

    1. Dappere strijder

      toen ons Ajax hem kocht hadden we zivkovic moeten stallen bij Groningen. ..

    2. Blowke

      Praat die Derksen maar na ja, wat mij betreft heeft hij die opmerking een x of 10 te vaak gemaakt nu. Wat een onzin

      1. Ajacied407

        Ik kijk nooit voetbal international. Maar als hij dat zegt, ben ik het 100% met hem eens. Vind jij het voetbal van Ajax met het ‘ Ajax-spel’ momenteel aan te gluren dan?

    3. De Ajacied

      @407
      Ben het geheel met je eens
      Maar hoop wel dat ze dan ook een voor Ajax scorende spits kopen die er gewoon minimaal 20 in schiet

    4. -buitenkantje rechts-

      Kom op zeg.. Hij komt van een subtopper in de eredivisie. Is voor 3 miljoen gekocht met een behoorlijk salaris heus niet om bij jong Ajax spits te spelen. Hij is gewoon een volwaardige spits die er zeker 20 zou inschieten bij Ajax1 als hij elke wedstrijd opgesteld zou worden. Het spitsenbeleid is toch volledig ongeloofwaardig dit seizoen. Telkens Sigthorsson blijven opstellen, die vervangen door Schöne in de spits, van der Hoorn als verdediger in de spits, El Ghazi, de laatste wedstrijden Fischer… Tjongejonge..Zivkovic is niet gemotiveerd. Vind je het gek! En dan nu op zoek naar een spits die best wat mag kosten. Hij moet weg bij Ajax, op deze manier komt hij niet vooruit.

  2. JBajax

    Natuurlijk krijgt hij nauwelijks een kans! Die jongen is 18. Als een jongen van 18 al de eerste spits van ajax moet zijn dan is het niveau van ajax wel erg triest. Laat hem nog 2 jaartjes rijpen en dan zien we wel weer verder. Eerst maar zijn mentaliteit maar eens veranderen.

    1. Charka53

      Dus gewoon ergens stallen in de ere divisie dat is voor die jongen toch leuker dan in de Jupiler competitie

  3. Ronald96

    en dan zal je zien dat overmars met een of ander koopje uit scandinavie komt ofso, die er dan niks van bakt

  4. f-side64

    nou siggi kan ook niet wennen aan dat zogenaamde ajax spel maar is frank zijn lievelingetje

    1. Velibor

      Kan de uitleg van FdB wel pruimen maar dat van Siggi lijkt me ook wel waar ja

      1. f-side64

        als hij er niet klaar voor is komt dat omdat hij geen kans krijgt in het eerste dus frank moet hem gewoon niet.

  5. Litmanen

    Als ze de kans krijgen Huntelaar pakken, maar ik ben bang dat dat te duur wordt. Op 9 de Hunter en op 10 vdVaart, mwah, lijkt me niet verkeerd.

  6. Ajaxfan12345

    Wat een onzin dat iemand van 18 niet de spits van ajax kan zijn. Kluivert stond er op zijn 17e. Als ze vinden dat hij te jong is hadden ze hem niet moeten halen. Hij gaat echt niet nog 2 jaar bij jong ajax spelen. Zonde van die 3 miljoen, die kan je weggooien.

    1. AjaxBarcelona

      Niet iedere 18 jarige is gelijk. Tussen Kluivert en Zivkovic zit een wereld van verschil in mentaliteit. Kluivert was ook stront eigenwijs maar flikte geen dingen zoals Zivko. Appeltjes met peren vergelijken dus. Hij had al een stuk verder kunnen zijn met de juiste instelling.

      1. Madmike

        ach zivko kwam te laat net zoals zijn moeder. Zit in de familie denk ik zo

      2. Mooi

        Pardon Kluivert heeft geen gekke dingen gedaan nou dan zit je er volledig naast .Maar ik vindt dat je het talent Zivkovic heel erg te kort doet in zijn voetbal ontwikkeling jammer .

      3. Remco425

        maar om aan te geven dat leeftijd er niets toe doet. Goed genoeg is oud genoeg

      4. ElSalvador

        Kluivert was een uitzonderlijk talent, tevens had hij een goede mentor, te weten Frank Rijkaard. Zivkovic kan leuk voetballen, moet nog een hoop leren en dat leert hij alleen maar als hij luistert naar de leiding die er nu bij Ajax rondloopt.

    2. fjonkman

      Kluivert was een uitzondering, en hij was fysiek een stuk sterker dan Zivko. Plus qua instelling is er nogal wat aan te merken op deze jongen. Een keer te laat komen kan gebeuren, maar bij hem is het structureel geworden en dat kan gewoon niet. Als je echt alles ervoor over hebt om de top te gaan halen, dan ga je niet dit soort gedrag vertonen.

  7. paullus

    Ben erg benieuwd wat voor spits er gehaald word
    Overmars kennende zal het wel een uitverkoopje worden

  8. Sjeffrey

    we hebben millik, en als wissel zivkovic. frank moet zijn bek houden en zijn spelers aan het voetballen zien te krijgen.

    1. Jojik98

      Ongesteld? Ookal mag je hier je mening geven dat kan nog wel op een normale manier, doe normaal man!

  9. Joeel_Ajax

    Zorg dan dat je hem klaarstoomt ipv steeds te zeiken dat ie er niet klaar voor is

  10. Litmanen

    Mee eens, Kluivert heeft zich verschrikkelijk misdragen ( van iemand doodrijden tot sexueel geweld) maar toen was hij al succesvol als basisspeler.
    Overigens, Kluivert is later altijd een hand boven zijn hoofd gehouden door Van Gaal, vandaar dat hij ondanks zijn verleden nog een carrière heeft kunnen maken.

    1. Mooi

      Klopt zwart gat toen voor Ajax nooit vergeten en nu niet zeuren over te laat komen

  11. Hazez

    Mooi dat ze nu de knip willen trekken vanaf wedstrijd 1 vol gas gaan geven en dat mag onderhand wel want WZAWZDB !!!!!!!

  12. Litmanen

    Alles draait om geld, dus als jullie een spits in gedachte hebben eerst maar eens bedenken wat die man volgend jaar elders kan verdienen.
    Inderdaad, dan valt 90% van bovenstaande suggesties af……

  13. Ajax645

    Off-topic op vi staat dat onder andere de jong mag vertrekken perfect voor ons lijkt me!

  14. quadsboy

    Krijg het gevoel dat Zickovic ook helemaal geen 1e spits gaat worden ooit bij Ajax(jammer voor zoveel geld) kansjes krijgt die wel en dan kan die wel belangrijk zijn maar weer jammer voor de money

  15. Robin

    Hoesen, Zivkovic, Sigthórsson redden het allemaal niet bij Ajax terwijl zij hebben laten zien het elders wel te kunnen. Gewoon massaal blijven zeggen dat het niet aan De Boer ligt…..

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Zolang we dat maar massaal blijven zeggen inderdaad. Ik hoop dat hij nog vele jaren blijft. Ook hij leert erg veel hiervan allemaal.

  16. Bdg

    Hoesen doet het ook goed bij Groningen, pfff. Zivkovic en sigthorsson komen van provincie clubjes en kun je niet vergelijken met ons aller Ajax. Hier ligt de druk vele malen hoger.

    1. Litmanen

      Van zijn maandsalaris kunnen we nu de hele selectie een heel jaar betalen…..

        1. Litmanen

          Ff normaal blijven denken. Wij halen echt geen mensen uit Engeland weg

  17. ajax26

    Zonde, laat hem maar gaan als je hem nog steeds nie kan gebruiken. Dit wordt niks meer denk ik zonde

  18. PvL020

    Ben bang dat het een type Danny Hoesen is/wordt. Leuke speler maar te licht en niet omdat hij niet kan ballen, maar koppie staat niet goed. Heeft te weinig rendement voor AJAX 1

  19. jeroen81

    geef Zivkovic eens een keer een echte kans geen wonder dat hij niet meer gemotiveerd is ik zal er ook knetter debiel van worden als ik hem was

  20. Litmanen

    Tegenover wie? De familie van de overledene of tegenover dat meisje? Of tegenover allebei? Normaal gesproken als jij die dingen had gedaan was je minstens twee jaar vastgezet!!!!!!

  21. willy1969

    Zivkovic heeft nog geen normale kans gehad. Laat hem 5 wedstrijden achter elkaar spelen. Is hij zijn goede spel bij Groningen soms verleerd ?

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Op basis waarvan? Goed spel? Goede instelling? Normaal gedrag? Dacht het ff niet dus. Eerst je plek verdienen. Doelpunten in de jupiler league zeggen maar heel weinig over doelpunten op hoger niveau.

      1. 57 jaar fan 57 jaar respect

        Trouwens zijn contract bij Ajax is een levensgrote kans die hij tot op heden dus niet heeft gepakt.

  22. Cootje Adriaanse

    Ajax heeft met Gudelj een prima middenvelder gehaald en zijn nu op zoek naar een spits die wat mag kosten als ik het artikel goed lees, maar volgens mij zou Ajax er goed aan doen om juist in de VERDEDIGING een versterking te halen. Heb weinig vertrouwen in het rijtje Van Rhijn – Veldman – Van Hoorn – Boilessen. Bleken dit seizoen buitengewoon zwak en zie dit volgend seizoen niet ineens als een blad aan een boom draaien.

    1. Cootje Adriaanse

      Vergeet ik Viergever nog….ook bepaald geen goede indruk gemaakt bij Ajax tot nu toe. Nee, volgens mij ligt de zere plek echt bij de verdediging en zou de leiding zich daar op moeten richten.

Comments are closed.