Markerink: ‘Mogelijk nieuwe naam voor Amsterdam Arena’

amsterdam_arena

Ajax heeft grootse plannen met betrekking tot de Arena en de Toekomst. Er komt een nieuw trainingscomplex pal naast het stadion en mogelijk zal Ajax eigenaar van de Arena worden. Arena-directeur Henk Markerink komt overigens nog met een nieuwtje en dat is dat de Amsterdam Arena beter voor een andere naam kan kiezen.

Op de plek waar nu De Toekomst ligt, wil de gemeente woningen neerzetten en in ruil daarvoor wil Ajax de ruimte pal naast de Arena voor het nieuwe trainingscomplex. Nu is Amsterdam voor 48 procent eigenaar van de Arena en Ajax voor 13 procent dus als Ajax het gemeentelijke aandeel kan overnemen, heeft de club een meerderheidsbelang en kan de club jaarlijks miljoenen euro’s huur besparen. Het hele project kost enkele miljoenen en volgens Markerink kan Ajax een deel op een simpele wijze terugverdienen. ‘Het stadion moet een meer commerciële naam krijgen. Kijk naar Munchen met de Allianz Arena en Arsenal die het stadion Emirates Stadium noemt. Ajax moet ook in die richting gaan denken want dat levert gewoon serieus geld op wat men weer kan investeren in de nieuwbouw’.

Bron: Het Parool

Related posts

47 Comments

    1. De Ajacied

      Het Pililps stadion 🙂
      Want die stoppen in Lampengat met grote sponsoring, wellicht dat ze de €€ naar Amsterdam gaan brengen :-). 🙂

  1. ZwarteRotterdamseAjacied

    Ajax Arena mag, maar alstjeblieft noem het niet naar Ziggo of zo iets

    1. 040-Ajacied

      Ja dat is wat ze waarschijnlijk gaan doen.. Een meer ‘commerciëlere’ naam.. Dus van een sponsor zoals Allianz en Emirates dat ook zijn

      1. Remco425

        klopt, voor Ajax Arena of andere niet commerciele namen gaat niemand geld betalen, laat staan een paar miljoen.

  2. Sjeffrey

    Ik zou niet weten waarom ajax de naam ziggo gaat gebruiken in de nieuwe naam van het stadion. ik ga er ook vanuit dat dit niet is besproken in het contract met ziggo. Ajax moet een nieuwe sponsor zoeken of een extra deal sluiten met ziggo om de stadionnaam. levert weer extra geld op.

    1. 040-Ajacied

      Dan wel liever AFCA.. AFC wordt in de (internationale) voetbalwereld ook wel geassocieerd met Arsenal Football Club

  3. Ajax nr 1

    Waarom een andere naam. Als je over geld verspilling praat is een naamsverandering pas geldverspilling. Overal waar arena op staat veranderen nounou inversteer liever in spelers. En weet je waar ARENA voor staat. Ik zeg prima die naam ARENA.

    1. Daviid

      Ik denk niet dat je het helemaal snapt. Het levert juist enorm veel op. Zie het als een shirtsponsor. Een bedrijf betaald Ajax enkele miljoenen alleen maar om hun naam op het stadion te zetten. Makkelijk verdienen op die manier, alleen sta ik er niet om te juichen dat de ArenA een bedrijfsnaam krijgt.

      1. Ajax nr 1

        Laat mij het maar niet snappen dan. Maar weet wel dat je een naam op je stadion kan krijgen zoals PHILLIPS,Stad rotterdam verzekeringen,Afas,Ziggo nee hoor sorry ik vind echt het duel in de Arena beter klinken als het duel in het Phillipsstadion. Laat mij het maar niet snappen. Straks moemen ze het “TOPPERSSTADION” haha zoveel geld zullen ze wel niet hebben.

        1. Remco425

          Hij zei alleen dat je het niet snapt omdat je over geld verspilling begon terwijl er juist het tegenovergestelde gebeurt

  4. joodtotinmijndood90

    Hadden ze eerder mee moeten komen. Aegon Arena was perfect geweest
    OF ABN-Amro stadium

  5. Slingertje.

    Laat ze eerst maar eens een echt voetbalstadion gaan bouwen dan gaan wij de naam wel verzinnen.

  6. lezerG

    Als er zo weinig supporters blijven komen als gisteren is ‘de Langeleegte’ misschien wat. Die naam is vrij na het failliet van Veendam.

    1. Ajax nr 1

      Ja mooie naam haha er zaten gisteren ongeveer 51.000 toeschouwers maar ik was er ook als de helft er was is het veel. Ajax koopt nu ook al zijn kaartjes zelf op anders kom ik ook niet aan de 51.000.

      1. Remco425

        seizoenkaarthouders die niet komen. De kaarten zijn verkocht, maar de plaatsen blijven leeg…

        1. Ajax nr 1

          Dat snap ik Remco het is ook anders bedoeld dan dan hoe je het leest. Als het voetbal en Ajax niet beter met zijn trouwe aanhang om zullen gaan dan heb je volgend Seizoen nog meer lege plaatsen.

  7. Remco425

    leuk hoor die bedachte namen, maar JC Arena, Ajax Arena of De Meer 2.0 levert geen geld op. Dan kan dus net zo goed de Amsterdam Arena blijven bestaan…

    1. Ajax nr 1

      Mooie naam Amsterdam Arena. In de Arena moet er strijd zijn dus Arena is een toepasselijke naam. Arenaplein wordt het Ziggoplein dat is genoeg.

Comments are closed.