Cillessen beste Ajacied van dit seizoen; El Ghazi grootste talent

0510ajax-cambuur_elghazi_cillissen

Jasper Cillessen is door de leden van de officiële Ajax-supportersvereniging uitgeroepen tot de beste Ajacied van dit seizoen. Cillessen nam de daarbij behorende Rinus Michels Trofee in ontvangst. Anwar El Ghazi werd zondag na de laatste thuiswedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur (3-0) tot Talent van het Jaar uitgeroepen. De aanvaller is tot dusver dit seizoen de meest waardevolle voetballer in de selectie van Frank de Boer.

Het komt niet vaak voor dat een keeper bij deze verkiezing in de prijzen valt. Sinds het seizoen 1992/1993 gebeurde dat slechts drie keer eerder. Maarten Stekelenburg (2008 en 2011) en Edwin van der Sar ‘overkwam’ het in 1998. “Het is fantastisch dat de supporters mij hebben gekozen,” aldus Cillessen tegenover Ajax Life. “Dat geeft me echt een goed gevoel. Ik vind het een hele eer. Ik ga er na het seizoen dan ook zeker van genieten. Het is een pleistertje op de wond na een sportief matig seizoen. Het is niet goed als je als Ajax zijnde geen enkele prijs pakt. Maar ik denk dat ik persoonlijk een goed jaar heb gehad, dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het elftal. Het is fijn dat de fans dat ook waarderen,” aldus Cillessen. “Eerlijk is eerlijk, het hoort eigenlijk niet dat de keeper van Ajax de beste speler van het seizoen wordt.”

El Ghazi was met negen doelpunten en acht assists bij zeventien treffers van Ajax in competitieverband betrokken. In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht was dit zijn 42e officiële wedstrijd. Anwar is een op en top prof die elke dag beter wil worden”, sprak De Boer lovende woorden over de aanvaller, die een jaar geleden nooit gedacht zou hebben dat zijn loopbaan zo’n wending zou aannemen. “Ik zat toen nog in de A1. Ik dacht dat ik bij Jong Ajax zou aansluiten, maar toen mocht ik bij Ajax 1 blijven”, vertelde El Ghazi in gesprek met AT5. Toch blijft hij kritisch; “Natuurlijk ben ik hartstikke tevreden over mezelf wat ik nu tot nu toe heb bereikt. Maar ik weet dat ik veel en veel beter kan. Soms zie ik er nog heel klungelig en slordig uit.”

Bron: AT5 / AjaxLife

Related posts

18 Comments

  1. afcabass

    Ergens is het niet goed dat een keeper deze prijs wint, dan faalt t veld te vaak. Bovenal is wel 100% terecht dat Jasper deze prijs wint!

  2. Davy Klaassen

    Allebei erg terecht… Jappie heeft wat mij betreft een dikke 10+ voor zijn reddingen! En Anwar is echt een talent maar hij mag zijn prijs door de midden doen met Riechedly!

    1. Remco425

      Bazoer wint hem volgend jaar wel als hij er een heel seizoen bijgezeten heeft

  3. AFCAoostNL

    Volkomen terecht dit! Dramatisch als je keeper de beste is maar ja hij heeft heel wat puntjes gered!! en kwam tijdens de verloren uitwedstrijden tenminste nog naar ons toe om een applaus te krijgen en terug te geven! En dat terwijl de meesten al zo goed als binnen in de kleedkamer zaten! Echt baas dus…

  4. quadsboy

    Als je het goed bekijk is het waar Cillessen is de beste dit seizoen de enigste Ajacied die echt aan het groeien is Klaassen&bazoer komen eraan

  5. Ramon1

    Ik vond fischer het beste haha nee terecht cillessen en el ghazi het gaat om heel het seizoen dus bazoer volgend jaar!

Comments are closed.