Ajax verliest rechtszaak tegen Arveladze

0510arveladze

Shota Arveladze heeft de rechtszaak gewonnen die Ajax tegen hem had aangespannen. De Georgiër kwam in 1997 naar de Eredivisie waarna Ajax miljoenen overmaakte naar Arveladzes oude club Dinamo Tblisi.

De belastingdienst was echter van mening dat er betalingen hadden plaatsgevonden aan Arveladze die onder het nettoloon vielen waardoor er nog belasting over moest worden betaald. Ajax kreeg hierop een naheffing van 1,2 miljoen wat het tot op de dag van vandaag wilde verhalen op de oud-Ajacied.

De rechtbank oordeelde maandag anders en heeft besloten dat Ajax geen recht had op een vergoeding en moet daardoor de gemaakte proceskosten van Arveladze betalen. Rob Cohen, oud zaakwaarnemer van Arveladze, reageerde opgelucht en trok tevens fel van leer tegenover de Ajax-directie. ‘Als Ajax denkt dat het om brutoloon ging, dan zijn zij verplicht om de Belastingdienst te betalen want de werkgever is dan verantwoordelijk. Ze moeten daar eens in de spiegel kijken want ze hebben twaalf miljoen opgestreken toen Shota naar Glasgow Rangers ging’.

‘Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars, de oude en de nieuwe directie. Shota doet wel eens mee met Lucky Ajax maar krijgt dan een slap handje of men loopt dan met een grote boog om hem heen. Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem, alles om maar niet het gesprek met hem aan te gaan over deze zaak. Er is lang gevochten maar nu heerst er een feeststemming bij de familie Arveladze’.

Bron: NOS
Foto: Proshots/Stanley Gontha

Related posts

15 Comments

  1. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Het is een zaak die door deze Directie is overgenomen van de oude garde. De overgedragen stukken blijken dus anders te zijn dan is verteld aan de nieuwe directie. Om hier Marc de schuld van te geven is wat apart.

    1. Ajax nr 1

      Als je een rechtzaak overneemt moet je de stukken kennen. Dat is dus niet het geval. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn daden dus ook deze directie. Ik hoop ook echt dat Marc en zijn kornuiten hiervan leren. Alleen ben ik nu al bang dat er weer een list komt om dit verloren geld ook weer terug moet komen. Zal wel weer op spelers bezuinigt worden of de seizoenskaarten omhoog.

  2. Litmanen

    Ajax die een procedure verliest van een man die Cohen heet. Dat noemen we een super jood!!!! 😉

  3. lezerG

    Dit is voor het eerst dat ik hoor dat Van Der Sar een lafaard zou zijn. En ik geloof er niets van, meneer Cohen.

  4. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Meneer Cohen heeft gelijk gekregen maar zit er zwaar naast met zijn opmerking over bruto loon. Dit kan je als opdrachtgever nl op verschillende manieren doen. Een zelfstandige krijgt in principe bruto uitbetaald en is zelf verantwoordelijk voor de afdracht. In zijn prijs zit de nodige belasting verrekend. In de tijd van Shota waren er vele constructies op verzoek van de speler om onder de belastingdruk van Nederland uit te komen. Ik zie als een constructie waarbij de toenmalige directie gewoon niet goed heeft nagedacht en niet goed heeft geïnformeerd. Daarvan profiteert Shota op advies van meneer Cohen. Het nu gaan slaan richting huidige directie is gewoon heel zwak. Meneer Cohen, je hebt gewonnen, gefeliciteerd maar niet gaan lopen klooien verder.

  5. Nikos

    Ajax is een rechtspersoon, wie er toen/nu in de directie zat/zit is niet relevant.

Comments are closed.