Ajax met 3-0 te sterk voor Cambuur

0510ajaxcambuur11

Na een gezapige eerste helft waarbij de beste actie van Reciedly Bazoer kwam die op volle snelheid via de rechtervleugel richting het doel van stormde en doelman Nienhuis tot redding dwong, werd de tweede helft leuker om te zien.

Het leek wel of de wil er niet was in de eerste helft want beide ploegen konden niet echt druk zetten. Cambuur had de overhand en Ajax liep er een beetje achter aan. Een hoogtepuntje was de actie van Riechedly Bazoer maar dat was niet de vonk die het spel vuur gaf. Jochem Kamphuis verzuimde om Daniël de Ridder zijn tweede gele kaart te geven voor een opzettelijke handsbal zodat Cambuur toch met elf man mocht blijven spelen.

In de tweede helft maakte Ricardo Kishna een prachtige individuele actie waardoor Viktor Fischer in de  57ste minuut zijn eerste doelpunt sinds 2013 kon maken(1-0). Zo’n vijf minuten later gaf Daley Sinkgraven een perfecte steekpass op Fischer en de Deen schoof met links de bal in de touwen(2-0).  In de 69ste minuut werd Fischer gewisseld voor Kolbeinn Sigthórsson en Viktor werd met een stralende lach van Frank De Boer én applaus van het publiek bedankt.

In de 68ste minuut werd Daley Sinkgraven gewisseld voor Lasse Schöne en deze Deen gaf nog meer pit aan de wedstrijd door na een mooie voorzet eerst op de paal te knallen en daarna een vrije trap prachtig binnen te schieten(3-0).

Voor Ajax maakt deze uitslag niets meer uit want ze blijven tweede staan maar Cambuur zal hierdoor geen play-offs voor Europees voetbal mogen spelen.

Ajax – Cambuur 0-0 (3-0)

’57 Viktor Fischer (1-0)

’62 Viktor Fischer (2-0)

’83 Lasse Schone (3-0)

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 51140
Gele kaarten: De Ridder, El Makrini, Pereira (Allen Cambuur)
Rode kaarten: –

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever, Riechedly Bazoer, Thulani Serero, Daley Sinkgraven (67.Lasse Schöne), Anwar El Ghazi(79. Lucas Andersen), Viktor Fischer(68.Kolbeinn Sigthórsson), Ricardo Kishna

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Reijnen, Vytas, Pereira, De Ridder, Rosheuvel, Bijker (46. Macintosh), Ogbeche, Van de Streek, El Makrini (79. Barto), Steblecki.

 

Related posts

34 Comments

   1. dickst14

    ik vind van wel. van Rhijn begon goed, maar zit al 2 jaar in een vormcrisis.

  1. stylo1984

   Tete deed het inderdaad goed, beter dan van rhijn niet maar van rhijn lijkt onzeker en daardoor kak te spelen

   1. stylo1984

    Altijd wel weer 1 die loopt te zeiken… Eerste helft slecht maar dat hebben ze de 2de helft wel rechtgezet of niet dan

  1. JP3000

   Hahaha mooi dit! Ff snel aangepast door de redactie want er stond: “Ajax verslaat terecht Cambuur”

 1. Mooi

  Ja zijn we nu echt blij ,maar gelukkig hoeft de gifbeker niet helemaal leeg .

 2. 57 jaar fan 57 jaar respect

  Alleen deel van de 2e helft kunnen zien helaas. Viel me wel op dat ze veel meer naar voren speelde. De druk op het middenveld is nog te weinig, daar moet meer balbezit zijn.

 3. lezerG

  …Voor Ajax maakt deze uitslag niets meer uit want ze blijven tweede staan… Ze? WE!!

 4. JoodJaEenJood

  Ajax moet Bakkali halen van Pisvee. Je hoeft enkel 300.000 euro opleidingsvergoeding betalen. Kishna lekker naar je Juve gaan en nooit meer iets van hem horen.

  1. Mooi

   Klaar met de nara verwende voetballertje die denk dat hij god is weg doen.

 5. fantommie2

  Hoe lang heeft Fischer nog contract? Hij is nog niet wedstrijd fit en begint alweer te scoren. Volgend seizoen 14 goals en 10 assists dan ben je hem alweer kwijt… Of ben ik dan te negatief? 🙂

  1. 57 jaar fan 57 jaar respect

   Contract loopt t/m juni 2017. Dus komend seizoen mogelijk laatste seizoen en dan vertrekt tegen een niet te hoog transferbedrag. Misschien gaan ze deze zomer nog om de tafel zitten voor extra jaar.

   1. jippiedegroot

    Laten we het hopen dat ze contract aanbieden kan en in spits en aan de zijkanten spelen

 6. Martin_FSide

  Vond het voetbal nog steeds niet top maar Cambuur was ook niks, het moet volgend jaar gewoon beter!!! En het is duidelijk dat er nuttige versterkingen worden gehaald die er meteen staan en de anderen bij de hand nemen als dat nodig is.
  Kom op we moeten volgend seizoen knallen !!!

Comments are closed.