Heerenveen licht optie tot koop op Duarte niet

0418duarte

sc Heerenveen licht de optie tot koop voor middenvelder Lerin Duarte niet, zo verteld Technisch manager Hans Vonk van de Friezen tegenover de Leeuwarder Courant. Heerenveen huurt Duarte van Ajax. Waar hij bij Heracles nog een dragende speler was, kwam hij bij Ajax amper aan de bak. Toen Daley Sinkgraven in januari door Ajax werd overgenomen van Heerenveen, werd de 24-jarige rotterdammer naar Friesland gestuurd.

Kort na zijn komst bij Heerenveen in de winterstop raakte Duarte geblesseerd. Mede daardoor heeft de middenvelder een te beperkte inbreng gehad bij de Friezen en dat is de reden waarom Heerenveen hebben besloten om zijn huurcontract niet om te zetten in een vast. “Heel frustrerend”, aldus Duarte zelf. “Ik moet wedstrijden spelen, ritme krijgen. Daarom ben ik naar Heerenveen gekomen. Door blessures kwam hier echter niet veel van terecht. De club nu nog overtuigen gaat een lastig verhaal worden.”

Terug naar Ajax is het gevolg, maar of hij aan spelen toe gaat komen is een tweede. “Misschien moet ik terug naar Ajax, misschien word ik wel opnieuw verhuurd. Bij Ajax kom ik waarschijnlijk in het tweede te spelen. Een verhuur is wat mij betreft prima. Ik moet weer helemaal fit worden en een heel seizoen wedstrijden spelen. Ik wil de draad oppakken”, aldus de voormalig speler van Heracles Almelo.

Bron: Leeuwarder Courant

Related posts

18 Comments

  1. toon61

    Dat ze die waardeloze speler ooit gekocht hebben dat zegt toch genoeg ,ze hebben de ballen verstand er niet van schijnbaar ,iets goeds kopen is moeilijk voor ajax ,maar ik vraagmijn eigen af waarom andere dat wel kunnen .

    1. 57 jaar fan 57 jaar respect

      Wanneer, oh wanneer toon jij eens een greintje respect naar de mensheid. Sorry, hoor maar zo langzamerhand denk ik dat het beter was geweest dat je ouders veilig hadden gevreeën.

        1. AFCA my World

          Aan je Nederlands mankeert ook iets,kan niet eens strontemmer goed schrijven,en verder heb je de ballen verstand van voetbal,wat doe je hier eigenlijk behalve slecht commentaar geven ?

    2. Remco425

      Cillissen, Moisander, Serrero, El Ghazi, Milik, Bazoer, Sinkgraven. Allemaal spelers uit het 1e van nu die gekocht zijn…

  2. quadsboy

    Toen die al kwam na Ajax vond ik het al niks maar ja geld vergooid met deze

  3. Hazez

    Jammer maar Heracles is toch echt een stukkie minder als Ajax toch weer verkeert gescout

    1. toon61

      Hebben wij wel scouts die er iets van kunnen dat vraag ik me af de laatste jaren

        1. 57 jaar fan 57 jaar respect

          Als toon61 in 1961 is geboren kan hij al heeeeeeeel lang er helemaal niets van

        2. Ajax nr 1

          Jullie kunnen nu kletsen wat jullie willen maar hier heb Toon61 zeker een punt. Kijk maar naar de afgelopen drie jaar. Meer dan 80% zijn miskopen.

  4. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Zonde en pech van Duarte. Had leuk kunnen zijn maar is er bij Ajax helaas niet uitgekomen. Nu weer blessure pech gehad. Succes volgend seizoen, ik hoop op minimaal leuke club voor verhuur voor hem. Jongen toont altijd inzet.

  5. ajacied078

    verhuren maar aan Dordrecht 🙂 kan die mooi seizoen spelen die hebben met die begroting hard spelers nodig

  6. pietprecies

    Speelde bij Heracles heel aardig maar dat was dan ook z’n plafond. Heb ook nooit begrepen dat ze hem hadden gehaald net als Hoesen.

Comments are closed.