De Toekomst wordt ‘Ajax City’

amsterdam_arena

Ajax heeft grootse plannen met betrekking tot de Arena en de Toekomst. Er komt een nieuw trainingscomplex en mogelijk zal Ajax eigenaar van de Arena worden.

Op de plek waar nu De Toekomst is, wil de gemeente woningen neerzetten en in ruil daarvoor wil Ajax de ruimte pal naast de Arena voor het nieuwe trainingscomplex.  Nu is Amsterdam voor 48 procent eigenaar van de Arena en Ajax voor 13 procent dus als Ajax het gemeentelijke aandeel kan overnemen, heeft de club een meerderheidsbelang en kan de club jaarlijks miljoenen euro’s huur besparen.

Door een zuinig beleid, heeft  Ajax de laatste jaren veel geld gespaard en dit geld zal worden gebruikt voor Ajax City, om spelers te kunnen blijven opleiden en zo zijn voortbestaan te waarborgen.

Bron: Parool

Related posts

15 Comments

  1. EvdB

    En nou nog een echt voetbalstadion naar Engels of Duits model met tribunes dicht op het veld (zoals ooit in de Meer)

    1. dickst14

      ze zouden het veld 5 meter moeten verlagen en dan de tribunes doortrekken zodat ze tegen het veld aan zitten en eindelijk die hoeken dichtmaken. dan heb je een voetbalstadion.

  2. Boristja

    Naam wennen we wel aan maar een trainingscomplex pal naast de arena heeft wel iets hoor. Als speler opbloeien in de schaduw van de arena! Mooi nieuws

Comments are closed.