Moisander kijkt tevreden terug op periode bij Ajax

moisander1

Niklas Moisander vertrekt aankomende zomer naar Sampdoria en neemt aanstaande zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Cambuur afscheid van Ajax en het publiek. In gesprek met Ajax TV blikt Moisander tevreden terug op zijn periode bij Ajax.

Moisander kwam in 2003 samen met zijn broer Henrik over van TPS Turku om te gaan spelen in de jeugdopleiding van Ajax. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het echter niet voor beide spelers waarop Niklas in 2006 vertrok naar FC Zwolle. Toch bleef Moisander op de radar staan en na vier jaar AZ keerde Moisander in 2012 terug bij Ajax.

‘Toen ik terugkwam naar Ajax wilde ik graag kampioen worden en dat is volgens mij twee keer aardig gelukt. Halverwege dit seizoen kreeg ik te horen dat mijn contract niet verlengd zou worden en al gauw was Sampdoria concreet. Ik begrijp het besluit en de filosofie van Ajax heel goed. Ik wordt dertig jaar dus is het tijd om plaats te maken voor de jeugd, maar Ajax heeft een plek in mijn hart, het is een fantastische club’.

Bron: Ajax TV

Related posts

15 Comments

  1. quadsboy

    Goed zo want bij Ajax heb je wel kunnen geniet van de kampioenschappen plus wat champions League kunnen spelen

  2. Joeguh9

    Heeft het toch wel naar behoren gedaan. Vertonghen doen vergeten was onmogelijk maar hij heeft toch gezorgd dat menig Ajacied tevreden over hem zal praten!

  3. Bastoflex

    “Ik begrijp de filosofie van Ajax, ik word 30 jaar dus het is tijd om plaats te maken voor de jeugd”. Calimero gedrag. Is te licht bevonden als speler. Ervaren verdedigers kunnen we juist goed gebruiken.

  4. jojocoolio

    Hij kan ook zeker tevreden terug kijken…. Kampioenschappen behaald en een mooie overgang naar Italië… Voor een Finse voetballer is dat toch heel goed… Succes in Italië en bedankt voor de jaren bij ons aller Ajax

      1. jojocoolio

        Voor een Finse voetballer is dat goed… JARI LITMANEN was van uitzonderlijke klasse, daar wil je Moisander toch niet mee vergelijken?????

    1. Remco425

      Het is een buitenlander he, ik weet niet hoe goed jouw Fins is? 😉

  5. Litmanen

    Moisander, heel erg bedankt. Je bent een voorbeeld geweest voor alle jonge Ajacieden.

  6. Ajax nr 1

    Dank je wel Moisander voor de inzet. Veel succes bij je nieuwe club.

  7. Litmanen

    Moisander was een geweldige prof, net als Jari. Daar kunnen jongetjes als Kishna een voorbeeld aan nemen.

Comments are closed.